ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Tο νέο υπουργικό, η Μις Μαρπλ και τα... βαθιά συρτάρια

= ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Συσκέψεις επί συσκέψεων κάνει ο Νίκαρος για τη Δημόσια Υγεία και το ΓεΣΥ, έχοντας παρά τω πλευρώ του τον Γιώργο Παμπορίδη. Όπως όμως λένε οι πληροφορίες μου, ο ευέξαπτος υπουργός είναι πολύ πιθανόν να μη συνεχίσει επί μακρόν να χειρίζεται το ΓεΣΥ και τα θέματα του υπουργείου Υγείας!

Η πηγή της πληροφορίας είναι εγκυρότατη, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και ακούει από πρώτο... αυτί πολλά απ' όσα λέγονται στον Λόφο της Εξουσίας.

Όπως μου ξεκαθάρισε, η τάση επί του παρόντος είναι ο Παμπορίδης να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο. Στην ερώτησή μου ποιος θα αντικαταστήσει τον Παμπορίδη, μου έδωσε το όνομα γυναίκας πολιτικού, με πολύ καλές συστάσεις, στην οποία ο Νίκαρος, αλλά και ο Φούλης επενδύουν πολλά. Όπως μου είπε «πρόκειται για ικανότατη κυρία που τώρα προσφέρει από άλλη δημόσια θέση, χαμογελαστή και καταδεκτική και χαίρει ευρύτατης αποδοχής»!
Μου είπε και το όνομα...

Η ίδια πηγή μού ανέφερε πως ο ανασχηματισμός μετά την επιστροφή του Νίκαρου από τη Νέα Υόρκη πρέπει να θεωρείται σίγουρος. «Τον ευνοούν και η επιθυμία του Νίκαρου για ανανέωση του υπουργικού, με το οποίο θα μπει στον προεκλογικό των Προεδρικών, αλλά και η επιθυμία ενός υπουργού να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους».

Όπως σας είχα ξαναγράψει, τουλάχιστον τρεις υπουργοί ενδέχεται να βρεθούν εκτός κυβερνήσεως και να αντικατασταθούν από «φρέσκα» πρόσωπα.

Ήδη ο Νίκαρος έχει προσεγγίσει γνωστό δικηγόρο της Λευκωσίας για ανάληψη σημαντικού υπουργείου.
Ο δικηγόρος έχει προσβάσεις σε πολιτικό χώρο της κεντροδεξιάς και η υπουργοποίησή του θα σημάνει νέο πόλεμο μεταξύ Προεδρικού και συγκεκριμένου κόμματος...
Ο γνωστός νομικός φαίνεται να άρχισε το ράψιμο του υπουργικού κοστουμιού.

Γνωρίζετε ποιο είναι το νέο ψευδώνυμο που έχει κυκλοφορήσει στην Πάφο για τον Φαίδωνος; Μις Μαρπλ!
Δεν θα σας πω ποιος το εμπνεύστηκε, αλλά πρόκειται για γνωστό Παφίτη. Πρόσφατα, ο εν λόγω Πάφιος είπε σε ομήγυρη άλλων Παφίων, «δεν αντέχω πια τον Φαίδωνος να το παίζει Μις Μαρπλ και να ανακαλύπτει μίζες και δωροδοκίες στις τέσσερις άκρες της Κύπρου και να μην ασχολείται με τα προβλήματα του δήμου μας. Ποιος ξέρει πόσες άλλες υποθέσεις θα σκαλίσει μέχρι να γίνουν οι δημοτικές εκλογές;».

Πάντως και ορισμένοι συνεργάτες του δημάρχου-ντετέκτιβ έχουν αντιδράσει με τις τελευταίες υποθέσεις που «διερευνά» δημοσίως, σχεδόν σε «άμεση μετάδοση», όπως το θέμα με τις αρχαιότητες της Πάφου και τις... μίζες στον δήμο Αραδίππου.
Πηγή μου στο δημαρχείο της Πάφου μού ανέφερε πρόσφατα πως «όπως συμπεριφέρεται ο Φαίδωνας, θα καταντήσει, αν αυτό δεν έχει ήδη γίνει, γραφικός. Άσε που κάποιοι υποψιάζονται πως διαθέτει ένα συρτάρι με καταγγελίες που του έκαναν διάφοροι κατά άλλους, το οποίο ανοίγει επιλεκτικά και κατά περίσταση»...
Το τελευταίο κάτι μου θύμισε. Μία κυρία... αξιωματούχα, η οποία πάντα διέθετε βαθιά... συρτάρια.

Για την ουσία της υπόθεσης, μαθαίνω πως η Αστυνομία έχει ήδη αρχίσει προκαταρκτική έρευνα «για να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχει υπόθεση».
Η έρευνα γίνεται με μεσολάβηση του Ιωνά προς τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου, μετά από αίτημα του Φαίδωνος. Ωστόσο, η άρνηση του τελευταίου να δώσει κατάθεση γιατί φοβάται ότι θα διαρρεύσουν όσα θα πει, δυσκολεύει οποιαδήποτε έρευνα.

Πάντως, η αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου και του δημάρχου Ευαγγελίδη ήταν και άμεση και σωστή. Μάλιστα, ο ίδιος ο δήμαρχος επιμένει όπως γίνει πάραυτα έρευνα στον δήμο, για «να αφαιρεθεί κάθε σκιά, ιδιαίτερα αυτή την ευαίσθητη περίοδο»...

Ο μέγας Αρχιερέας, όπως ακούω από ρασοφόρα πηγή μου, βρίσκεται σε προχωρημένες σκέψεις και ενέργειες για να γίνει μέγας τραπεζίτης!

Όπως μου ανέφερε η πηγή, τις σκέψεις του συζήτησε και με τον Νίκαρο και με τον Χάρη, αλλά και με κρατικούς και άλλους αξιωματούχους.

Κάποιοι από τους συνομιλητές του τον έχουν συμβουλεύσει και προειδοποιήσει για τις αντιδράσεις που θα αντιμετωπίσει από τους αντίπαλους τραπεζίτες...

Αυτός, όμως, φέρεται να προχωράει ακάθεκτος, αφού θεωρεί πως μόνο με «δική του» τράπεζα θα μπορέσει να προστατεύσει τα συμφέροντα και τις επενδύσεις της εκκλησίας και κατ' επέκταση του χριστεπώνυμου πληρώματος.

ΚΟΥΪΖ: Ποιος πολύ στενός συνεργάτης του Νίκαρου νιώθει τελευταία να μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ του και του Προέδρου;

----------------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X