ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η συμμαχία Τσακ Νόρις-Μις Μαρπλ και το τηλεοπτικό θρίλερ

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σημαντικές προεκτάσεις στην Κύπρο θα έχει το τηλεοπτικό θρίλερ στην Ελλάδα. Κύπριοι καναλάρχες ήδη ανησυχούν και έτρεξαν να δημιουργήσουν συμμαχίες πριν από την ανακοίνωση της αδειοδότησης. 

Σύμφωνα με μία πρώτη ανάλυση που μου έγινε πιο κερδισμένος από τις εξελίξεις βγαίνει ο ΑΝΤ1 Κύπρου ενώ το αποτέλεσμα της αδειοδότησης ενδέχεται να προκαλέσει τριγμούς στο ALPHA Κύπρου. Η αισιόδοξη προοπτική είναι ο Κοντομηνάς να επενδύσει περισσότερο στην Κύπρο, μετά τις εξελίξεις, και να προσπαθήσει να "γυρίσει" το αποτέλεσμα. "Ούτως ή άλλως η σύνδεση με την Κύπρο έχει γίνει και ο εκδότης-επιχειρηματίας έχει ξεκαθαρίσει προ πολλού ότι αυτός θέλει να έχει το πάνω χέρι", όπως μου λέχθηκε. 

Για το ΣΙΓΜΑ τα πράγματα παραμένουν γκρίζα αφού εκτός από την τηλεθέαση που τον εγκατέλειψε, του έχουν φύγει και σημαντικοί στρατηγικοί συνεργάτες στην Αθήνα... 

 

"Σύμμαχο" τον Οδυσσέα - Τσακ Νόρις φαίνεται πως βρήκε ο Φαίδωνας-Μις Μαρπλ στις καταγγελίες του για το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Η διήμερη έφοδος του Γενικού Ελεγκτή σε εγκαταστάσεις του Τμήματος Αρχαιοτήτων της Πάφου για εξέταση των καταγγελιών του Φαίδωνος αλλά και πολιτών, φαίνεται να επιβεβαιώνει πως "όντως κάτι συμβαίνει στην Πάφο" μου ανέφερε η πηγή μου.

 

Όπως ωστόσο πληροφορούμαι από άλλη πηγή στην Πάφο αυτή την περίοδο, "όντως συμβαίνουν πολλά". Σε ό,τι αφορά τον άτυπο προεκλογικό για τις Δημοτικές Εκλογές δεν είναι λίγοι που αναζητούν το αντίπαλον δέος για τον Φαίδωνος. Και δεν προέρχονται μόνο από τα κόμματα που τον αντιπαλεύουν αλλά και από τον ΔΗΣΥ που τον στήριξε. "Αυτούς είναι που φοβάται πιο πολύ ο δήμαρχος" επεσήμανε η πηγή μου.

 

 

Αναταραχή μεγάλη επικρατεί στην ΕΔΕΚ. Κομματικό στέλεχος χαρακτήρισε πρόσφατα τις φήμες και την φασαρία που γίνεται ως "καράολους που βράζουν". Όπως παραστατικά μου το έθεσε: "η ανακοίνωση του κόμματος κατά των "ανταρτών" που εξαγγέλλουν υποψηφιότητες για τις Δημοτικές Εκλογές άναψε ένα φιτίλι το οποίο καίγεται αργά και κανείς δεν γνωρίζει σε τι είδους έκρηξη θα προκαλέσει"

 

Και ενώ ο Νικολαίδης στη Λεμεσό προχώρησε με την εξαγγελία του, τις συνεργασίες και τον προεκλογικό του, η ΕΔΕΚ συνέρχεται στις 10 Σεπτεμβρίου για καθορισμό της πολιτικής που θα ακολουθήσει στις Δημοτικές Εκλογές.  

 

Μια πληροφορία μου λέει ότι ο Νικολαίδης θα είναι παρόν και έχει ήδη ετοιμάσει όσα θα πει και κυρίως, όσα θα αποκαλύψει.

Η ηγετική ομάδα της ΕΔΕΚ παραμένει, όπως ακούω, ανησυχητικά ήρεμη...

 

 

Όπως σας είχα γράψει πρόσφατα, κάποιοι καίγονται για τις Δημοτικές Εκλογές και κάποιοι άλλοι τσουρουφλίζονται για τις Προεδρικές!

Σας είχα μάλιστα αποκαλύψει κάποιες από τις διεργασίες που γίνονται για συνεργασία των κομμάτων του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, οι οποίες είναι προς το παρόν χωρίς αποτέλεσμα.

Μην σας πω ότι μία ή και δύο πολιτικές δυνάμεις του ενδιάμεσου το βρίσκουν πιο λογικό επί του παρόντος να συνεργαστούν με το ΑΚΕΛ παρά με τους υπόλοιπους... ενδιάμεσους αγωνιστές!

Άμεση προσωπική εμπειρία της κατάστασης έχει, όπως πληροφορούμαι, ο Γιώργος Περδίκης των Οικολόγων. Πρόσφατα έφαγε πόρτα (όσο ευγενικό και να ήταν το κλείσιμο...) στην πρώτη γραπτή προσπάθειά του για συνεργασία. Η πρόταση του προς τους "ενδιάμεσους" για σύμπτυξη μετώπου στις Προεδρικές με τον όρο κανένας από τους πέντε αρχηγούς κομμάτων να μην είναι υποψήφιος απορρίπτεται σχεδόν από όλους τους υπόλοιπους."Όχι η πρόταση για συνεργασία αλλά η πρόταση για εκ προοιμίου απόρριψη πιθανής υποψηφιότητας κάποιου αρχηγού", όπως μου ειπώθηκε.

 

Η πηγή μου υποστηρίζει ότι ο Περδίκης δεν τα βάζει κάτω και θα προχωρήσει σε απευθείας συναντήσεις με τους υπόλοιπους του ενδιάμεσου...

 

 

 

  

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση