ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η αποσειωπηθήσα ιστορία του Μιλτή και το όχημα Νίκαρου

= ΠΕΜΠΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η... άλλη "αποσειωπηθείσα ιστορία" του Δημήτρη Χριστόφια ακούστηκε χθες από το στόμα ενός πρώην κολλητού του, του Μιλτιάδη Νεοφύτου, στο δικαστήριο.

Ο Μιλτής, όπως χαϊδευτικά τον αποκαλούσε κάποτε ο τέως Πρόεδρος διάβασε την ένορκη δήλωση - κεραυνό στο δικαστήριο με τον ίδιο τον Δημήτρη να ακούει στωικά τα όσα (φοβερά στην κυριολεξία) του καταμαρτυρούσε!

Σύμφωνα με τον πρώην κολλητό του Προέδρου η γνωριμία τους έγινε όταν η εταιρεία του ανέλαβε την ανακαίνιση του κτιρίου της Βουλής το 2001 και η συνέχεια υπήρξε για τον ίδιο εφιαλτική με αποτέλεσμα να χάσει τεράστιο μέρος της περιουσίας του και να καταλήξει με μια φτωχή σύνταξη των 900 ευρώ...

Σύμφωνα με την δική του εκδοχή της αποσειωπηθείσας ιστορίας, ο Μιλτής καταγγέλλει τον Δημήτρη για απώλεια τεράστιων ποσών λόγω των οικοδομικών εργασιών στο εξοχικό του τέως στο Κελλάκι αλλά και στο σπίτι του στην Μακεδονίτισσα, για τα χρήματα που ύστερα από οδηγίες του Χριστόφια πρόσφερε στο σωματείο της "Ομόνοιας" με υποσχέσεις ότι θα τα πάρει πίσω και για τα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας του 2007.

 

Με λίγα λόγια ο Μιλτής κατηγορεί τον πρώην φίλο του Δημήτρη ότι τον έχει καταστρέψει οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά και ότι η σχέση τους υπήρξε πιο... εκρηκτική κι απ' το Μαρί αφήνοντας στον ίδιο μόνο στάχτες.

 

Και ενώ αναμένεται η απάντηση του Δημήτρη η οποία όπως ακούω έχει ετοιμαστεί σημείο προς σημείο δύο ενδεχόμενα απασχολούν σοβαρά κάποια ΑΚΕΛικά στελέχη: α. Να μην αρχίσει ο τέως να λέγει τα δικά του αυτοδικηγορεύων και β. την εκμετάλλευση που θα γίνει από τα ΜΜΕ των δηλώσεων του Μιλτή.

Όπως ένα εκ των δύο στελεχών εκμυστηρεύτηκε "η υπόθεση έρχεται στη χειρότερη φάση για το ΑΚΕΛ, εκεί που πάμε να κτίσουμε θα αρχίσει ξανά η καταρακύλα και η λάσπη"...

 

Σύμφωνα με πηγή μου στον Λόφο της Εξουσίας, η χθεσινοβραδινή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου τα είχε όλα: και ένταση και φωνές και αντιπαραθέσεις αλλά και χαμόγελα με στιγμές χαλάρωσης.

"Ωστόσο και ο ίδιος και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πως τα δύσκολα έρχονται τις επόμενες ημέρες" μου ανέφερε η πηγή σημειώνοντας πως οι έξι θεματικές συναντήσεις του Εθνικού Συμβουλίου (μια για κάθε κεφάλαιο του Κυπριακού) "υπήρξε το όχημα με το οποίο ο Νίκαρος ένωσε προσωρινά τους πολιτικούς του φίλους και αντιπάλους" 

 

Όπως μου είπε ψες πολιτικός με σοβαρή ανάμειξη στη διαδικασία του Κυπριακού, "Ο Νίκαρος αν και δεν κατάφερε να τους έχει όλους με το μέρος του, κατόρθωσε να δώσει μια ελπίδα στην ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, ίσως και επειδή αντιλήφθηκε ότι ο Μουσταφά τον ξεπέρασε με την ενημέρωση που κάνει στους Τουρκοκύπριους". Πάντως ο ίδιος προειδοποίησε πως και οι πολιτικοί φίλοι αλλά και οι πολιτικοί αντίπαλοι του Νίκαρου θεωρούν ως test drive την στάση που αυτός θα κρατήσει στο θέμα της πολυμερούς διάσκεψης, όπως υποσχέθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο...

 

Μου ανέφερε ακόμα πως σχολιάστηκε ιδιαίτερα και με ποικίλα σχόλια η "κατάθεση του Νίκαρου" το 50 σελίδων έγγραφο το οποίο παρουσίασε στους Εθνικούς Συμβούλους, στη βάση του οποίου έγινε ουσιαστικά και η ενημέρωσή τους. 

"Αυτό το έγγραφο ενδεχομένως να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας ή βαρίδι που θα τον οδηγήσει σε πολιτικό βυθό" μου είπε κατά λέξη...

 


--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση