ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο μαραθώνιος του Φούλη και η μάχη του Άντρου...

= ΤΡΙΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ενώ στη Νέα Υόρκη βρίσκεται σε εξέλιξη ο μαραθώνιος του Νίκαρου στη Λευκωσία και ειδικότερα στην Πινδάρου αρχίζει σήμερα ο μαραθώνιος του Φούλη. 

Όπως με ενημερώνει η Μάνταμ του Φούλη, "ο μαραθώνιος της Πινδάρου έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από αυτόν του Νίκαρου, αφού κάποια από τα στελέχη του ΔΗΣΥ δεν έχουν το τακτ που συναντά κανείς στα σαλόνια του ΟΗΕ"

Όπως μου είπε ακόμα, "το πάθημα των βουλευτικών έγινε μάθημα στον Φούλη γι' αυτό και αρχίζει νωρίς το ξεκαθάρισμα με τους υποψηφίους στους δήμους. Ωστόσο οι αποφάσεις που ενδέχεται να ληφθούν την Τρίτη δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα λαβώσουν, ίσως και ανεπανόρθωτα το κόμμα"....

Η Μάνταμ υποστηρίζει πως το Πολιτικό Γραφείο και ο Φούλης θα πρέπει να χειριστούν το θέμα με "χειρουργική ακρίβεια" εάν δεν θέλουν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στον... ασθενή. 

"Όποια απόφαση και να λάβουν, αν καταφέρουν να το πράξουν σήμερα, για ορισμένους θα είναι λάθος. Κάποιοι μάλιστα προβλέπουν ότι ο διχασμός στο κόμμα, σε τοπικό επίπεδο αντί να αποσοβηθεί ενδέχεται να πιστοποιηθεί και με... βούλα. Ιδιαίτερα σε δήμους όπου δύο ή και περισσότεροι κομματικοί του ΔΗΣΥ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για διεκδίκηση της θέσης του δημάρχου όπως ο Στρόβολος και η Έγκωμη, το Παραλίμνι αλλά και η Λεμεσός" 

Πάντως από άλλες πηγές μου ακούω ότι ήδη η Συμμαχία Πολιτών αλλά και η Αλληλεγγύη "ψαρεύουν" υποψήφιους του ΔΗΣΥ με προφανή τα πολιτικά οφέλη σε περίπτωση εκλογής τους. 

Σε ότι αφορά τη Λεμεσό που ο ΔΗΣΥ μάλλον θα πει το "ναι" στον Νικολαΐδη της ΕΔΕΚ και στη Λάρνακα που προκρίνεται ο Αλέξης Μιχαηλίδης του ΔΗΚΟ, θα πρέπει, όπως έλεγε χθες Συναγερμικό στέλεχος σε κομματικό πηγαδάκι, να γίνει πολλή δουλειά για να πειστούν οι ψηφοφόροι του κόμματος. "Νέα απώλεια και στις δημοτικές εκλογές θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για τον Φούλη" προέβλεψε το στέλεχος με τους δύο συνομιλητές του να συμφωνούν. 

Στο ΑΚΕΛ αν και τα θέματα που τρέχουν είναι πολλά και σημαντικά, από το Κυπριακό μέχρι τις δημοτικές εκλογές, άλλο θέμα είναι που κρατά άγρυπνα τα στελέχη. 

Η κυρία Γιαννούλλα η οποία ακούει όσα λέγονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα, με ενημέρωσε χθες ότι "ο κύριος Άντρος αντιλαμβάνεται πως η κατάσταση με τις αποκαλύψεις του Μιλτή είναι πολύ χειρότερη απ' όσο την είχαν προβλέψει". Ακούστηκε μάλιστα να λέει ότι θα πρέπει να αναλάβει και ο ίδιος πρωτοβουλία για την καλή εικόνα του κόμματος αλλά και της αριστεράς και πως προγραμμάτισε και συνεντεύξεις και αρθρογραφία με αυτό ειδικά το θέμα!

"Αν και εμένα μου φαίνεται πως μπορεί να το κάνει και σαν πράξη αυτοάμυνας, αφού προχθές επέμενε πως τα δικά του στοιχεία αλλά και του κόμματος είναι πεντακάθαρα και ο καθένας μπορεί να τα ελέγξει"

Η κυρία Γιαννούλλα, χρόνια θιασώτης των ΑΚΕΛικών διεργασιών, κρίνει πως το κόμμα του λαού βρίσκεται για άλλη μια φορά "χασκιασμένο". Μου μετέφερε τα λόγια στελέχους, έξω από το γραφείο του κυρίου Άντρου που ευχόταν να βρει το κόμμα "έναν από μηχανής Θεό να πάρει μακρυά όλα τα σύννεφα που μαζεύει ξανά πάνω από το κόμμα η υπόθεση Χριστόφια"

Επί του παρόντος η οδηγία "σε βαθμό εντολής" που βγήκε από το γραφείο του κυρίου Άντρου είναι πως "δεν λέμε τίποτε, ούτε σχολιάζουμε για την υπόθεση Χριστόφια όσο αυτή βρίσκεται στο δικαστήριο"

"Μπορεί με την οδηγία αυτή να κερδίζουν χρόνο αλλά γνωρίζουν πως δυστυχώς δεν κερδίζουν και τη μάχη", μου επεσήμανε ως άλλη πυθία η συμπαθέστατη κυρία Γιαννούλλα.

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση