ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#Politics Blog Η φουστανέλα του Νίκαρου και το ξύπνημα του Ενδιάμεσου

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ‪ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πηγή μου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη με πληροφορεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση για "θεαματικές ανακοινώσεις" σχετικά με το Κυπριακό. "Τουλάχιστον επί του παρόντος", όπως μου ανέφερε ερμηνεύοντας τις αντιδράσεις και του Νίκαρου και του Μουσταφά.

"Εγώ είμαι με την εντύπωση ότι ο Νίκαρος στο τέλος θα βάλει μια φουστανέλα και θα επιστρέψει και θα βάλει πλώρη για τις εκλογές. Και τις δημοτικές και τις προεδρικές". "Ενδέχεται να κάνει και τον Πρίγκιπα και τον Σιζόπουλο, μην σας πω και το ΕΛΑΜ να τρίβουν τα μάτια τους", μου είπε. Αναλόγως ενδέχεται να πράξει και ο Μουσταφά, "ο οποίος θα βγάλει τον πιο εθνικιστή εαυτό του, εάν δεν υπάρξει προσέγγιση στις βασικές πτυχές", πρόσθεσε. Η πηγή μου πάντως δεν ήταν καθόλου αισιόδοξη για το μέλλον του τουρκοκύπριου ηγέτη που οραματίζεται να γίνει ο πρώτος Τουρκοκύπριος Πρόεδρος της Ομόσπονδης Κύπρου. Όπως μου είπε, ενδεχομένως οι συναντήσεις του με τον Μπάιντεν και Κέρι (και άλλους) στη Νέα Υόρκη να μην έχουν συνέχεια γιατί όπως ακούγεται, "τόσο η αντιπολίτευση όσο και ο Σουλτάνος Ερντογάν ετοιμάζονται να τον φάνε για πρόγευμα".

Εκεί που ο ενδιάμεσος βαρούσε διάλυση λόγω της προσωπικής ατζέντας των αρχηγών των κομμάτων, ήρθε ξαφνικά έμπνευση και στο τσάκα αποφάσισαν να διοργανώσουν κοινή εκδήλωση! Προγραμματίστηκε για τις ‪3 Οκτωβρίου με ομιλητή τον πανεπιστημιακό Πέτρο Παπαπολυβίου και θα είναι -συμβολικά και πρώτη φορά ίσως- αφιερωμένη στην επέτειο ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η βιασύνη των κομμάτων του ενδιάμεσου (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγοι) να οργανώσουν και να εξαγγείλουν την εκδήλωση ήταν τέτοια που ξέχασαν να βάλουν κάποιο τίτλο. Μπήκε μόνο το εμβληματικό σύνθημα "ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Συνεχίζουμε". Όπως μαθαίνω από πηγή μου στην πριγκιπική αυλή, η απουσία της Αλληλεγγύης της Ελένης από τους συνδιοργανωτές δεν οφείλεται σε παράλειψη, ούτε την ξέχασε κανείς. "Αν και ορισμένοι του ενδιάμεσου δεν θέλουν πια καθόλου να την θυμούνται ίσως γιατί την φοβούνται", κατέληξε με... ομοιοκαταληξία.

Μια άλλη πηγή μου η οποία γνωρίζει άριστα όσα λέγονται στον Λόφο της Εξουσίας αλλά και σε πολιτικά-διπλωματικά στέκια της πρωτεύουσας με πληροφόρησε και για ένα άλλο ξύπνημα. Εννοώ εκτός από τον ενδιάμεσο. Πρόκειται για την ξεχασμένη Έπαλξη Ανασυγκρότησης του Κέντρου η οποία την ερχόμενη εβδομάδα διοργανώνει εκδήλωση για τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα. Εκτός από πανεπιστημιακούς στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο πρόεδρος της Έπαλξης Κύπρος Χρυσοστομίδης με θέμα "Η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε νέα εποχή". Όπως γλαφυρά μου είπε η πηγή μου: "Ως γνωστόν ο Κύπρος βρίσκεται τελευταία στις επάλξεις στο πλάι του Νίκαρου ως σύμβουλος με τη θέση του να ενδυναμώνεται μετά τα νερά που κάνει ο πολύς Πόλυς".


Όπως σας έγραφα χθες στην ηλεκτρονική έκδοση της στήλης, η Μάνταμ του Φούλη μου ανέλυσε τις ανησυχίες της για τις εξελίξεις στον ΔΗΣΥ μετά τις αποφάσεις για τις δημοτικές εκλογές. Όπως μου είπε "κάποιοι προβλέπουν ότι ο διχασμός στο κόμμα, σε τοπικό επίπεδο αντί να αποσοβηθεί ενδέχεται να πιστοποιηθεί και με... βούλα". Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους του ΔΗΣΥ, γνωστός και ως ραλίστας, άμεσα ενδιαφερόμενος για την δημαρχία της Λεμεσού ξεσπάθωσε μέσω του Facebook για την πρόθεση να στηριχθεί ο Νίκος Νικολαΐδης της ΕΔΕΚ (;).
Ήταν ο πρώτος που το έκανε δημόσια και ίσως από τους λίγους που η ηγεσία του κόμματος θεωρεί ότι είναι "διαχειρίσιμος".

Όπως ωστόσο με ενημερώνει η Μάνταμ του Φούλη, υπάρχουν και άλλοι που έχουν αντιδράσει, όχι δημόσια αλλά πολύ πιο έντονα!

Από την Εζεκία Παπαϊωάννου η κυρία Γιαννούλλα με πληροφόρησε χθες ότι κομματικά στελέχη "διαμόρφωσαν στρατηγική αντιμετώπισης της νέας κρίσης από την δίκη Χριστόφια και τις κατηγορίες του Μιλτή". Όπως μου είπε, εκτός από την προσπάθεια του κυρίου Άντρου να διαφυλάξει το κύρος της Αριστεράς και ειδικότερα του ΑΚΕΛ, άλλα στελέχη κινούνται σε δύο παράλληλους στόχους: α) την προώθηση της ιδέας ότι ο Μιλτής κάνει απλά ντόρο γιατί ο τέως Πρόεδρος δεν του έκανε ρουσφέτι και β) η δίκη βολεύει την κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ που προσπαθούν να ρίξουν τα ποσοστά του ΑΚΕΛ...

"Πολύ σύντομα οι δύο θέσεις θα βγουν προς τα έξω μέσα από τα ΜΜΕ του κόμματος και τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης", με διαβεβαίωσε η Γιαννούλλα-Μάτα Χάρι.


ΚΟΥΪΖ: Ποιος πετυχημένος υπουργός του Νίκαρου νιώθει "μοναχικός καβαλάρης" στις ανησυχίες που προβάλλει για τα οικονομικά της... Ομόσπονδης Κύπρου;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση