ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Οι επενδύσεις του healthy και το πόπαστον του Ταγίπ...

= ΠΕΜΠΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Χωρίς συναντήσεις πολιτικού περιεχομένου πέρασε η χθεσινή μέρα για τον Νίκαρο στη Νέα Υόρκη. Αντίθετα το πρόγραμμα της κυρίας Άντρης, όπως με ενημερώνει πηγή μου στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, ήταν ιδιαίτερα γεμάτο και... αποτελεσματικό. 

Η δε συνάντησή της με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στην Αρχιεπισκοπή υπήρξε ιδιαίτερα θερμή, όπως κάθε συνάντηση των δύο και περιλάμβανε την ανταλλαγή θερμών ευχών, λόγων και δώρων...

Σήμερα ο Νίκαρος θα αποδείξει άλλη μια φορά πόσο Healthy είναι, αφού θα καταφέρει να χωρέσει σε μια μέρα την προσφώνηση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συνάντηση με τον φίλο Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Καρδινάλιο Parolin, τον ΥΠΕΞ της Αγίας Έδρας. 

Μαζί με όλους αυτούς έχουν διευθετηθεί και συναντήσεις με Αμερικανούς επιχειρηματίες. Σε αυτές τις τελευταίες, όπως με πληροφορεί η πηγή μου, ο Νίκαρος επενδύει πολλά...

Χαμένοι στη μετάφραση ήσαν χθες ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ταγίπ Ερντογάν αφού η συνάντησή τους κράτησε γύρω στις δύο ώρες λόγω κυρίως των μεταφράσεων...

Όπως με ενημερώνει η ιδιαίτερα ενημερωμένη πηγή μου, απ' όσα έχουν διαρρεύσει από ελληνικής πλευράς τουλάχιστον, ο Ταγίπ στο Κυπριακό ήταν κατά την κυπριακήν "που σου νέφκω που πάεις". Εκτός του ότι το θέμα των εγγυήσεων και των στρατευμάτων αποτέλεσε το"θεματάκι" της συνάντησης, οι τοποθετήσεις του Σουλτάνου ήταν από  αόριστες μέχρι... ακαταλαβίστικες.

Οι μη απαντήσεις του Ταγίπ εκτιμάται ότι πιθανόν να οφείλονται σε δύο λόγους, όπως μου είπε η πηγή μου: α. Είτε στο ότι επιμένει το θέμα των εγγυήσεων και των στρατευμάτων να συζητηθούν σε πενταμερή ή πολυμερή σύσκεψη ή β. Για τον ίδιο είναι λυμένο και έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του, οι οποίες έχουν ήδη κοινοποιηθεί και στον Μπαν Γκι Μουν και στον Έιντε και αναμένονται απλά οι απαντήσεις Κύπρου - Ελλάδας... "Εν ολίγοις ενδεχομένως να έχουν ήδη γίνει κάποιες παραχωρήσεις στο θέμα των εγγυήσεων οι οποίες παραμένουν να ανακοινωθούν θεαματικά στο τέλος, ως πόπαστον και να αποτελέσουν το όχημα για την πολυμερή" συμπλήρωσε η πηγή μου.

Ούτε η πυθία να ήταν η Μάνταμ του Φούλη η οποία προέβλεψε, και σας το μετέφερα μέσω της στήλης χθες, ότι "ο διχασμός στον ΔΗΣΥ σε τοπικό επίπεδο αντί να αποσοβηθεί ενδέχεται να πιστοποιηθεί και με... βούλα".

Όντως! Οι πέντε αντίπαλοι μέχρι χθες (Συναγερμικά στελέχη, υποψήφιοι για την δημαρχία Λεμεσού) ενώθηκαν κατά του Φούλη και του Πολιτικού Γραφείου μετά την απόφαση να στηριχθεί ο Νικολαίδης της ΕΔΕΚ! 

Εκτός από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους και την κοινή τους δήλωση - μανιφέστο, ακούω ότι κατ' ιδίαν λένε ακόμα πιο σοβαρά πράγματα. Η γενικευμένη αντίδραση της Λεμεσού "κατά των αποφάσεων Φούλη" εκδηλώνεται και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Το σύνθημα που φαίνεται να κυριαρχεί μεταξύ των κακοφανισμένων Συναγερμικών είναι  "ο ΔΗΣΥ χάνει για πάντα τη Λεμεσό" και "αύριο θα μετράνε αποχές και θα τρίβουν τα μάτια τους". 

Κάποιοι εκστρατεύουν κατευθείαν κατά του Φούλη και πυροδοτούν συζητήσεις για αμφισβήτηση της κομματικής ηγεσίας...

Όπως μου ανέφερε χθες το απόγευμα η Μάνταμ του Φούλη, "τα στελέχη του κόμματος βρίσκονται πια σε κατάσταση νευρικής κρίσης. Κάποια αδυνατούν να διαχειριστούν τη νέα κρίση, την δεύτερη μεγάλη σε διάστημα μερικών μηνών, μετά τις βουλευτικές εκλογές. Ο δε Πρόδρομος Προδρόμου φοβάμαι ότι θα χρειαστεί ηρεμιστικά για να μπορεί να δίνει πια ήρεμες απαντήσεις"...

Πάντως ενημερωμένη πηγή μου από τη Λεμεσό με ενημέρωσε ότι το ΔΗΚΟ δεν αποκλείει υποστήριξη του Χρίστου σε περίπτωση που εξαγγείλει υποψηφιότητα για νέα θητεία ίσως με τριμερή (τουλάχιστον) συνεργασία ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ. 

Για την τύχη του Νικολαίδη μου ανέφερε πως στην ΕΔΕΚ ετοιμάζονται σενάρια ακόμα και για αποπομπή του από το κόμμα λόγω αντικομματικής συμπεριφοράς...

 

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση