ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η βαρυχειμωνιά του Ιωνά και τα χαμόγελα του Άντρου...

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα


"Σε βαρυχειμωνιά που πλησιάζει" αναφέρθηκε χθες πηγή μου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφερόμενη στις σχέσεις του Ιωνά Νικολάου με την Αστυνομία, την ΜΟΚΑΣ ιδιαίτερα αλλά και τη Νομική Υπηρεσία.

"Ο Ιωνάς δεν έχει κατανοήσει ότι τα όσα χωρίς στοιχεία αναφέρει αφήνουν σκιές σε στελέχη αλλά και "καπετανάτα" τα οποία δεν πρόκειται να του το συγχωρέσουν" μου ανέφερε η πηγή μου, η οποία υποστηρίζει πως η κόντρα που άρχισε με την ΜΟΚΑΣ για τη διαρροή πληροφοριών "δεν πρόκειται να λήξει, ούτε εύκολα, ούτε γρήγορα και ίσως ούτε 'αναίμακτα'!". 

 

Όπως μου ανέφερε η πηγή μου ο Ιωνάς από τη στιγμή που στη "διορθωτική" του δήλωση δεν εξαίρεσε την ΜΟΚΑΣ από όσους φωτογράφησε για τις διαρροές, "παραμένει εκτεθειμένος" και δεν πρόκειται να του συγχωρεθεί "η ατοπία αυτή".

 

Και στην αστυνομία όμως επικρατεί πολεμικό κλίμα κατά Ιωνά. Στέλεχος ανέφερε χθες πως "το τελευταίο πράγμα που ανέμενε η Αστυνομία και η ΜΟΚΑΣ είναι η υπόσκαψη της αξιοπιστίας τους από τον ίδιο τον αρμόδιο υπουργό".

Το ίδιο το στέλεχος μίλησε και για τις σχέσεις του Ζαχαρία με τον Ιωνά, υποστηρίζοντας πως "κάθε άλλο παρά ζάχαρη στάζουν"...

 

 

 

Ανατροπές σε πολλά επίπεδα φέρνει η υποψηφιότητα Ανδρέα Χρίστου, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τη Δευτέρα. 

Και ενώ το καζάνι του ΔΗΣΥ Λεμεσού βράζει επικίνδυνα, ο Φούλης καταγγέλλεται από στελέχη του κόμματος για προειλημμένες αποφάσεις οι οποίες έχουν ήδη σοβαρό κόστος στο κόμμα. 

Ένα από τα στελέχη έλεγε χθες ότι "ο Φούλης βιάστηκε ανεξήγητα και τώρα φαίνεται να την έχει πάθει. Νόμιζε πως ο Χρίστου δεν θα κατέλθει υποψήφιος και τώρα τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα".

Όπως πληροφορούμαι από την Μάνταμ του Φούλη, έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση με τα κακοφανισμένα στελέχη της Λεμεσού με κάποιο από αυτά να διατυπώνει την ερώτηση: "γιατί να πάω σε μια τέτοια συνάντηση εκ των υστέρων;". 

 

Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία γνωρίζει όσα ακούγονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάνου και πολλά περισσότερα, με πληροφορεί ότι οι πιέσεις του κόμματος στον Ανδρέα Χρίστου "έπιασαν". Όπως μου είπε "είναι από τις λίγες περιπτώσεις που ο κύριος Άντρος και το επιτελείο του, τρίβουν με ικανοποίηση τα χέρια τους, ύστερα από πολύ καιρό". Με ενημερώνει επίσης ότι βρίσκεται σε προχωρημένο διάλογο για το θέμα της Λεμεσού και με άλλα κόμματα, ακόμα και του Ενδιάμεσου χώρου, ακόμα και "απορριπτικούς", όπως είπε, χρησιμοποιώντας την old fashion ορολογία...

 

Ενώ στη Νέα Υόρκη βρίσκεται σε εξέλιξη η πρωτοβουλία "Μπάιντεν και άλλων" για τις Εγγυήσεις και την Ασφάλεια στο Κυπριακό, ο Κασουλίδης λειτουργεί ως... γεννήτρια τριμερών συναντήσεων. "Όχι από αυτές που κάποιοι φοβούνται και επικρίνουν αλλά από τις άλλες που είναι επιθυμητές και ευεργετικές" όπως μου ανέφερε πηγή μου στη Νέα Υόρκη. "Εκτός από τη νέα τριμερή μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Παλαιστίνης, η οποία στέλνει πολύ συγκεκριμένα μηνύματα, θα επαναληφθεί και η τριμερής Κύπρου, Ελλάδα, Αιγύπτου με στόχο την ενίσχυση, επίσης πολύ συγκεκριμένων μηνυμάτων", υποστηρίζει η πηγή μου.

 

Σύμφωνα με την πηγή μου στη Νέα Υόρκη, ο Έιντε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του να προσελκύσει κεφάλαια για την οικοδόμηση της λύσης δεν φαίνεται να τα καταφέρνει προς το παρόν "να κάνει ταμείο", ενώ μάλλον βάζει και αυτός και ο Ακιντζί "πισινή" στον χρόνο της λύσης. "Μεταθέτουν τον δείκτη στα τέλη του 2017 αντί του 2016 και αυτό για κάποιους λέει πολλά", μου ανέφερε η πηγή υποστηρίζοντας ότι η τριμερής με τον Μπαν Γκι Μουν "θα είναι μάλλον εθιμοτυπική παρά ουσιαστική"...

 

 

 


--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X