ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο πιεσμένος Φούλης και ο σιωπηλός αρνητής του Ενδιάμεσου

= ‪ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η επιστροφή του Νίκαρου στην Κύπρο για ορισμένους οριοθετεί την έναρξη του εντατικού διαλόγου για τα πιο κρίσιμα κεφάλαια του Κυπριακού, για άλλους όμως οριοθετεί την έναρξη του προεκλογικού για το 2018!

Σύμφωνα με στέλεχος μεγάλου κόμματος, το οποίο έχει και προϊστορία και πείρα σε θέματα εκλογών: "το σκηνικό για τις Προεδρικές στήνεται ήδη με αιχμή του δόρατος το Κυπριακό". Όπως σημειώνει "οι δημοτικές εκλογές θα δώσουν την ευκαιρία για προσεγγίσεις και συνεργασίες μεταξύ κομμάτων αλλά εκείνο που θα καθορίσει την κομματική συμπεριφορά στις Προεδρικές θα είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό".
Όπως προέβλεψε: "Θα δείτε που με την επιστροφή του Νίκαρου θα αρχίσει η επίρριψη ευθυνών με τον Μουσταφά ενώ και ο Πρίγκιπας και ο Λιλλήκας και ο Σιζόπουλος θα αρχίσουν να δείχνουν μια κάποια ανοχή στις θέσεις του ΑΚΕΛ".

Πηγή μου στον Λόφο της Εξουσίας με ενημέρωσε πως ο Νίκαρος με την επιστροφή του θα εξετάσει το θέμα ενός λίφτινγκ της κυβέρνησης και επίσπευσης σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. "Δεν αποκλείεται αρχές του έτους να έχουμε και ανασχηματισμό", μου ανέφερε.

Στην ερώτησή μου εάν αναμένουμε κάποια αποτελέσματα από το ταξίδι στο Παρίσι και τη συνάντηση με τον Ολάντ η απάντηση ήταν ότι ο ίδιος ο Νίκαρος περιμένει περισσότερα απ' όσα έλαβε στη συνάντηση με την Μέι. "Από την Ντάουνινγκ στριτ έφυγε ουσιαστικά μόνο με το προσωπικό δώρο που του έκανε η Τερέζα Μέι για τα γενέθλιά του και μια υπόσχεση για καλή συνεργασία. Όσα του είπε η πρωθυπουργός για τις εγγυήσεις τα ξανακούσαμε. Με τον Ολάντ ελπίζει σε συμφωνία σε πολύ συγκεκριμένα θέματα, τα οποία παραμένουν ανοικτά από την πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα", μου είπε.

Ένταση και εγρήγορση είναι οι λέξεις που περιγράφουν την κατάσταση στην πριγκιπική αυλή. Όπως μου περιγράφει πηγή μου στο κόμμα του πρίγκιπα Νικόλαου, "οι μηχανές εργάζονται στο φουλ με στόχο να αποσπάσουν τις εντυπώσεις που άφησαν οι χειρισμοί του Νίκαρου στη Νέα Υόρκη". Όπως σημειώνει η πηγή "και ο Άθως και ο Μανώλης και ο Γιώργος, με τη βοήθεια και γραφίστα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στα κοινωνικά δίκτυα για να κρατήσουν ψηλά την εικόνα του πρίγκιπα".

Σε δύο κόμματα του ενδιάμεσου χώρου συζητείται έντονα τελευταία η πιθανότητα έκδοσης εφημερίδας. Ο ένας από τους δύο κομματικούς ηγέτες έχει ήδη στο γραφείο του οικονομική μελέτη ενώ ο άλλος βρίσκεται σε συζητήσεις με τους επιτελείς του...

Κομματικό στέλεχος του ΑΚΕΛ θύμωσε πολύ πρόσφατα όταν σύντροφος του είπε ορθά κοφτά: "Πεθυμήσαμε τις ατάκες του Κατσουρίδη. Αν ήταν εδώ θα έσωζε τουλάχιστον τα προσχήματα".
Όπως μου είπε η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ακούει όσα κυκλοφορούν στους διαδρόμους του κόμματος και ακόμη περισσότερα, υπάρχει μια σταθερή ηγετική ομάδα που όντως επιθυμεί τον Νίκο Κατσουρίδη σε αντίθεση με αυτούς που αποφασίζουν "οι οποίοι δεν τον θέλουν ούτε ζωγραφιστό".

Ακούω πάντως ότι οι δημόσιες παρεμβάσεις του Κατσουρίδη πυκνώνουν, κάτι που ορισμένους τους ενοχλεί...

Έντονα εργάζεται η Αλληλεγγύη στο θέμα των Δημοτικών Εκλογών, όπως με πληροφορεί γνώστης των ενεργειών και της Ελένης και των άλλων αξιωματούχων. "Σύμφωνα με όσα συζητούνται στα στελέχη της παράταξης υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές σε όλους σχεδόν τους μεγάλους δήμους", υποστηρίζει η πηγή μου, κάτι που εάν επαληθευθεί, το κόμμα θα μπορέσει να "εξαργυρώσει" για συνεργασίες και συνέργειες για τις Προεδρικές...

Αληθεύει ότι ο Φούλης νιώθει ιδιαίτερα πιεσμένος και απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί τελευταία στο κόμμα του; Η Μάνταμ του Φούλη με πληροφόρησε πως τελευταία έχει χάσει το κέφι του και έχει γίνει ευερέθιστος. "Φοβάμαι πως εάν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών είναι αρνητικά θα ξεσπάσει τυφώνας ο οποίος ούτε και εμείς δεν γνωρίζουμε πόσα θα παρασύρει", μου είπε.


"Αν πάντως του βγει μια συνάντηση που προσπαθεί να προγραμματίσει εντός των ημερών, ίσως χαμογελάσει ξανά και μάλιστα πλατιά", πρόσθεσε πυθιακά.

KOYΪΖ: Ποιος αρχηγός κόμματος προσπαθεί "εργολαβικά" να αποσυνδέσει το όνομά του από τον χώρο του λεγόμενου "ενδιάμεσου"; Αληθεύει πως έχει θέσει και χρονοδιάγραμμα για έγκαιρη αποδέσμευση ενόψει των Προεδρικών;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση