ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Ηρακλής-Τσαγγάρης και το φάντασμα της Διοκήτριας...

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

O Ηρακλής-Τσαγγάρης που ανέλαβε να καθαρίσει τον Στάβλο του Αυγείου στο Τμήμα Φορολογίας φαίνεται εκ των πραγμάτων και στους αριθμούς πως πέτυχε αρκετά στον σύντομο χρόνο που διοικεί. Ωστόσο τα στοιχεία που ο ίδιος παρουσίασε χθες στους βουλευτές άφησαν με το στόμα ανοικτό και βουλευτές και δημοσιογράφους και την κοινή γνώμη... Όχι όλους όμως... Κάποιοι βουλευτές γνώριζαν από πριν και είχαν και εγκύκλιο αλλά και έκθεση στα χέρια τους. Από αυτές που διαρρέουν από το Τμήμα του Ηρακλή-Τσαγγάρη... 

Κάποιοι πάντως υποστηρίζουν ότι ο Τσαγγάρης μάζεψε τους φακέλους από το προσωπικό, τους "τύπους" και τις "τύπισσες" που διαρρέουν και κουτσομπολεύουν όπως λέει, για να προστατεύσει επώνυμους. Ο ίδιος ωστόσο επιμένει πως έχει εξουσιοδοτήσει συγκεκριμένους υπαλλήλους για να χειρίζονται τις υποθέσεις επωνύμων ώστε να αποφευχθεί το κουτσομπολιό, οι διαρροές και ο διασυρμός τους και όχι για να τους προστατεύσει. Όταν ρωτήθηκε χθες βουλευτής ποια είναι η γνώμη του για τις εξελίξεις στο Τμήμα Φορολογίας και τις αποφάσεις του Ηρακλή-Τσαγγάρη, απάντησε πως "χρειάζεται λίγος ακόμα χρόνος". "Ο χρόνος θα μας δείξει εάν ο εν εξελίξει άθλος του Τσαγγάρη θα τον μετατρέψει σε Ηρακλή ή θα γεννήσει νέα ανέκδοτα", όπως είπε. Και πρόσθεσε: "Σε αυτό τον τόπο πάντως σημειώνονται τα πιο κωμικοτραγικά επεισόδια που θα μπορούσαν να συμβούν. Οι πολιτικοί και άλλοι αξιωματούχοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν πόθεν έσχες το οποίο φαίνεται πως το Τμήμα Φορολογίας δεν γνωρίζει ούτε διαβάζει. Πώς εξηγείται το γεγονός ότι δεν έγινε ποτέ έλεγχος περιουσίας σε πολιτικούς, αξιωματούχους και δημόσιους υπαλλήλους που κατέχουν νευραλγικά πόστα; Ποιος έχει ευθύνη να κάνει αυτούς τους ελέγχους; Πώς συμβαίνει να φοβούνται όλοι μήπως βγουν στην επιφάνεια τα οικονομικά όλων αυτών, τη στιγμή που υποτίθεται ότι πρέπει να δηλώνουν πόθεν έσχες, ακριβώς για να γνωρίζουμε από που προέρχεται η περιουσία τους;"

 Χθες, στη Βουλή, σε πηγαδάκι δημοσιογράφων-βουλευτών υπήρχε έντονη συζήτηση και για ένα άλλο θέμα: Την εκροή κατά την κλειστή περίοδο πριν το κούρεμα καταθέσεων 261 εκατομμυρίων ευρώ από 392 πρόσωπα. Η ερώτηση δημοσιογράφου, την οποία υπέβαλε τουλάχιστον πέντε φορές σε αρμόδιους τα τελευταία χρόνια παραμένει αναπάντητη: "Πότε επιτέλους θα δοθεί η περιβόητη αυτή λίστα στη δημοσιότητα; Γιατί οι βουλευτές δεν την ζητούν, αφού υπάρχει;"

 

Τους εκπροσώπους της Τρόικα "που έφερε το ΑΚΕΛ" θα δει σήμερα πρωί, πρωί ο Χάρης Γεωργιάδης. Όπως μου ανέφερε χθες πηγή μου στο υπουργείο Οικονομικών "θα είναι μια συνάντηση η οποία δεν έχει το στρες και τα καρδιοχτύπια παλαιότερων συναντήσεων". "Μάλλον συνάντηση ρουτίνας θα την χαρακτήριζα αφού όλα λειτουργούν καλά και οι τροϊκανοί είναι ήρεμοι. Καμιά σχέση με τις συναντήσεις που είχαμε με την Ντέλια Βελκουλέσκου, τις οποίες κάποιες φορές αναπολούμε για παραδειγματισμό" πρόσθεσε η πηγή μου. 

Σε ερώτηση εάν γνωρίζει κατά πόσον η ίδια ατμόσφαιρα θα επικρατήσει και στη συνάντηση με την Διοικήτρια Χρυστάλλα που θα ακολουθήσει αυτήν του Χάρη, η πηγή μου με πήγε... αλλού: "Η συνάντηση με την Χρυστάλλα θα έχει σίγουρα μυστήριο και το στοιχείο του απόκοσμου. Οι τροϊκανοί είναι ίσως οι μόνοι που θα διαπιστώσουν τους τελευταίους μήνες ότι η Διοικήτρια ζει και βασιλεύει, σόρι διοικεί και δεν είναι φάντασμα όπως κάποιοι διατείνονται!"

Πρωτοτύπησε ξανά ο Κωστάκης, αναστέλλοντας την υπόθεση κατά του Φαίδωνος. Αν και έδωσε τα δικαιολογητικά βάσει των οποίων ανεστάλη η υπόθεση, μια μέρα πριν από την παρουσία του Δημάρχου Πάφου στο δικαστήριο (η δίκη έπρεπε να άρχιζε σήμερα Παρασκευή στις 8.30 στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου) καταγγελλόμενος από τον Ανδρέα Δημητριάδη (τέως νομικό σύμβουλο του Δήμου) για μεταφορά ψευδών πληροφοριών σε αστυνομικό εις βάρος του. 

Αν και το θέμα θα συζητηθεί και θα... τρολαριστεί στα κοινωνικά δίκτυα, εκείνο που ξεχωρίζει για άλλη μια φορά, όπως ανέφερε χθες γνωστός δικηγόρος, "είναι η αξιοθαύμαστη τακτική του Κωστάκη να καταφεύγει στον λαό. Πόσους τελικά θα κρίνει αυτός ο δύσμοιρος λαός; Και την Δικαιοσύνη τι την έχει το ευνομούμενο κράτος μας;" 

 

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση