ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο αγκρισμένος Νίκαρος, η τριμερής, ο πρόεδρος Μουσταφά

= ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Συναγερμικό στέλεχος διερωτήθηκε χθες κατά πόσον ο Νίκαρος θα έπρεπε να αντιδρούσε "δημόσια και μάλιστα έντονα" όταν ο Μουσταφά παρουσιάζεται ως "πρόεδρος" σε διεθνή εκδηλώσεις όπως η χθεσινή στην Κωνσταντινούπολη, στη Σύνοδο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας.

Το στέλεχος, που συνομιλούσε με άλλο στέλεχος διερωτήθηκε εάν ο Νίκαρος "είναι αποτελεσματικός" αποφεύγοντας να παρευρίσκεται σε διεθνή φόρα επειδή θα είναι εκεί και ο Ακιντζί ως ψευδοπρόεδρος. Όπως είπε, γνώριζε από πρώτο χέρι ότι "είχε προσκληθεί και ο Νίκαρος στη Σύνοδο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας αλλά απέφυγε να παρευρεθεί επειδή γνώριζε ότι είχε καλεστεί και ο Μουσταφά". Όπως υποστήριξε το συναγερμικό στέλεχος, "την περασμένη φορά στην Κωνσταντινούπολη ο Νίκαρος έφυγε αγκρισμένος και θιγμένος για την πρόσκληση Ακιντζί από τον Ερντογάν αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στους Τούρκους. Αυτή τη φορά το ίδιο με αποτέλεσμα να ακουστεί και επίσημα από το βήμα του Συμβουλίου να προσφονείται ο Ακιντζί ως "πρόεδρος". Μήπως να ξανασκεφτεί πόσο αποτελεσματικός είναι με τις αποφάσεις του να φεύγει και όχι να παραμένει και να επιβάλλει την θέση και το αξίωμά του;"

Σημείωσε ότι η στάση του Νίκαρου συνιστά "καθαρή αδυναμία" την οποία, όπως προέβλεψε, θα εκμεταλλευτεί και η αντιπολίτευση.

Από τον Λόφο της Εξουσίας δόθηκε εμμέσως απάντηση στις επικρίσεις για τη στάση του Νίκαρου, ότι "η σημερινή Τριμερής στην Αίγυπτο φανερώνει και το στάτους και την αποτελεσματικότητα του Προέδρου" κι ας "ζητιανεύουν ο Ακιντζί και ο Ερτνογάν προεδρικούς τίτλους, χειραψίες και φωτογραφίες σε διεθνή φόρα"...

Η συνάντηση στο Προεδρικό του Σίσι, όπως μαθαίνω, έχει προετοιμαστεί πολύ καλά και θα έχει παράπλευρες θετικές επιπτώσεις στις σχέσεις με την Αίγυπτο. Σύμφωνα με πηγή μου στον Λόφο, αυτός είναι ο λόγος που ο Νίκαρος συνοδεύεται εκτός από από τον μόνιμο συνοδό του Χριστοδουλίδη και από κάποια άλλα από τα πρωτοπαλλίκαρά του, τον Κασουλίδη, τον Λακκοτρύπη, τον Δημητριάδη και τον Κουγιάλη. 

Σημαντικότερη όλων των συμφωνιών με την Αίγυπτο, θεωρείται, σύμφωνα με την πηγή μου, η επιβεβαίωση ότι η μεγάλη ισλαμική δύναμη θα συνεχίσει να βοηθά στις αποφάσεις και στο λεκτικό των ψηφισμάτων για το Κυπριακό στην Ισλαμική Διάσκεψη. Ένας τομέας όπου ο Σίσι "μας έσωσε" αρκετές φορές "και θα συνεχίσει να το κάνει", όπως χαρακτηριστικά μου λέχθηκε.

Η κόντρα Πολίτη - Οδυσσέα-Τσακ Νόρις λαμβάνει νέα διάσταση με προσωπική αντιπαράθεση του Γενικού Ελεγκτή και του Διονύση Διονυσίου. Όπως πληροφορούμαι περισσότερο ενδιαφέρον έχει η υπόγεια κόντρα μεταξύ τους, η οποία δεν έχει, ακόμη δημοσιοποιηθεί...

Πάντως σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια ακούστηκε τις προάλλες ότι θα αργήσουμε πάρα πολύ να δούμε αποκαλύψεις για θέματα που χειρίζεται ο Γενικός Ελεγκτής από τον "Πολίτη". 

Από άλλη πηγή ακούω ότι "ενδέχεται να δούμε αποκαλύψεις οι οποίες να αφορούν τον Πολίτη"...

Κάποια ΑΚΕΛικά στελέχη εξακολουθούν να αντιδρούν έντονα στην επιλογή του Παναγιώτη Σταυρινίδη ως υποψηφίου δημάρχου για τη Λευκωσία. Ένας από αυτούς, όπως με ενημέρωσε η κυρία Γιαννούλλα (η οποία ακούει όλα όσα λέγονται στην Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα) "ξέσπασε" πολύ πρόσφατα φωνάζοντας πως απορεί "που δεν αντιλαμβάνονται όλοι ότι προωθούμε μια υποψηφιότητα σίγουρης ήττας".

Χθες βράδυ πάντως το ΑΚΕΛ Λευκωσίας αποφάσισε όπως στηριχθεί η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Παναγιώτη Σταυρινίδη και αναμένεται πια η τυπική επικύρωση της απόφασης από την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο.

Το στέλεχος που αντιδρά πολύ, δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης πως "το τίμημα που θα πληρώσουμε στη Λευκωσία θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που φοβόμαστε"...  

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X