ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Τo 'ουπς λάθος!' και η υπερκόπωση του Healthy...

= ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ηχηρό καμπανάκι κτύπησε στον Λόφο, μεταξύ των συμβούλων του Νίκαρου αλλά και στον ίδιο τον ΔΗΣΥ, το "ούπς λάθος, γράψτε υπερκόπωση" του Νίκαρου για τον αριθμό των εποίκων.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές μου, κάποιοι "τρέχουν και δεν φτάνουν" για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα "πριν επεκταθεί η ζημιά" και πριν αρχίσει ο πόλεμος δηλώσεων από την αντιπολίτευση.

Ακούω πως ο Φούλης άρχισε, ως ετοιμοπόλεμος, να δρα πυροσβεστικά δίνοντας σε δύο πρωτοπαλίκαρά του ρόλο "άμεσης και δραστικής" υπεράσπισης του Νίκαρου "και ειδικά του ρόλου του ως εκλεγμένου Προέδρου".

Ο λανθασμένος (διπλάσιος) αριθμός που έδωσε ο Νίκαρος για τους εποίκους που θα παραμείνουν μετά τη λύση ήταν που επέσπευσε και την συνέντευξη τύπου. Στόχος είναι να διαλυθούν οι εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί. Αποφασίστηκε πως η μόνη λύση που έμενε στο Προεδρικό για να χειριστεί την γκάφα ολκής είναι η καταφυγή στην κούραση του Healthy Νίκαρου "κάτι που ίσως να έχει ως παράπλευρη ωφέλεια και την καλλιέργεια αισθήματος συμπάθειας προς τον Πρόεδρο"

Ωστόσο το θέμα αυτή τη φορά δεν είναι τόσο απλό αφού εκτιμάται ότι δημιουργήθηκε "μεγάλη τρύπα" στην εμπιστοσύνη προς τους χειρισμούς του Νίκαρου. 

Όπως έλεγε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΗΣΥ, "αν και η υπερκόπωση του Νίκαρου δεν κάτι που απέχει από την πραγματικότητα, δεν μπορεί κάποιος εύκολα να του συγχωρέσει ένα τέτοιο λάθος. Δεν θέλω να σκέφτομαι τον πολυβολισμό που θα αρχίσει τώρα ο Νικόλας και την απαίτηση ξανά όλων να τους δοθούν τα έγγραφα των συνομιλιών. Δεν αποκλείεται αυτό το "90.000 έποικοι" να τινάξει στον αέρα όλα όσα ο Νίκαρος προστάτευε αποτελεσματικά τόσους μήνες..."

Σχεδόν ταυτόχρονα με την αναφορά του συναγερμικού στελέχους έρχονταν χθες πληροφορίες για το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, την Συμμαχία και την Αλληλεγγύη που "βράζουν" αλλά και το ΑΚΕΛ "που δεν θέλει να αφήσει ανεκμετάλλευτη την συγκυρία". 

Η κυρία Γιαννούλλα (που ακούει όλα όσα κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα) με πληροφόρησε πως ασκούνται πιέσεις στον κύριο Άντρο να επιμείνει στις πιέσεις του προς τον Νίκαρο όπως δοθούν τα έγγραφα των συνομιλιών στα κόμματα. 

Η κυρία Γιαννούλλα με ενημέρωσε πως πρόσφατα ο κύριος Άντρος με επιστολή του προς τον Νίκαρο του ζητούσε να δοθούν τα έγγραφα στα κόμματα, κρίνοντας ότι "δεν μπορεί να μην ζητήσει τα έγγραφα όταν όλοι οι υπόλοιποι το πράττουν". Τώρα το επιτελείο του κυρίου Άντρου επιμένει πως πρέπει να διεκδικήσει με περισσότερη ένταση τα έγγραφα για να διαπιστωθεί "μήπως και κάπου έχουν δίκαιο όσοι φωνάζουν", όπως ανέφερε και ο πολύ πρόσφατα συμπαθής, Γιώργος Λιλλήκας...

Η κούραση του Νίκαρου έφερε και ανάλογο τρολάρισμα, όχι μόνο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και μεταξύ στελεχών, ακόμα και του ΔΗΣΥ. Σύμφωνα με όσα μου ανέφερε ένα από αυτά τα στελέχη, χθες τέθηκε φωναχτά η απορία "Μήπως ο Νίκαρος από κεκτημένη ταχύτητα θα μιλά στους Ιρλανδούς για τους εποίκους και το εδαφικό". 

Πάντως κάποιες επαφές που θα έχει ο Νίκαρος στο Μάαστριχτ και στις Βρυξέλλες όπου θα πάει αμέσως μετά την Ιρλανδία, για τους εορτασμούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θεωρούνται πολύ σημαντικές. "Ευτυχώς που θα τον συνοδεύει και ο Χριστοδουλίδης και ελπίζω να καταφέρει να κοιμηθεί λίγο στο αεροπλάνο για να ξεκουραστεί" μου είπε χθες το Συναγερμικό στέλεχος, σημειώνοντας πως "πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα γιατί προβλέπεται πολιτικό κατακρεούργημα. Ένας εκδότης-χασάπης καραδοκεί". Ό,τι κι αν αυτό σημαίνει.

 
 


--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση