ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ζολώτας-Φόλε και η αναζήτηση φωλιάς για Νίκαρο-Μουσταφά

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με χάρτες και ονόματα θα γίνει η συζήτηση για το εδαφικό στη Γενεύη, σύμφωνα με όσα πληροφορούμαι. Ο Νίκαρος, αν και δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί εάν θα ζητήσει να τον συνοδεύσει το Εθνικό Συμβούλιο, "το σίγουρο είναι ότι θα τον συνοδεύουν υπηρεσιακοί του Κτηματολογίου, οι οποίοι όπως γνωρίζουν πολύ καλά το περιουσιακό", όπως άκουσα.

Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει, κατά τη συζήτηση του Εθνικού Συμβουλίου στις 30 Οκτωβρίου. Ακούω ότι και η Συμμαχία Πολιτών μάλλον θα συγκατανεύσει με την πλειοψηφία τελικά των κομμάτων να βρίσκονται στο πλευρό του Νίκαρου. 

"Κάποια κόμματα θα είναι πανέτοιμα να συνεχίσουν το σκληρό πολιτικό ροκ οπουδήποτε και να γίνει η συζήτηση του εδαφικού" όπως μου ανέφερε πηγή μου από τον Λόφο της Εξουσίας.

Πάντως οι πληροφορίες μου από το περιβάλλον του αστρολόγου κ. Έιντα, είναι πως δεν έχει ακόμη βρεθεί ο χώρος που θα γίνει η συζήτηση του εδαφικού. Ούτε έχουν καταλήξει ότι θα είναι στη Γενεύη. Όπως ακούω, "αναζητείται μια "φωλιά", ένας χώρος ο οποίος θα βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και θα προσφέρει ιδανικό περιβάλλον για απομόνωση και συγκέντρωση"... 

Η σύλληψη του Μιχαήλ Ζολώτα και του Μιχάλη Φόλε σε Αθήνα και Ρουμανία για την υπόθεση Focus έφερε χαμόγελα στη Νομική Υπηρεσία της Κύπρου. Ωστόσο γνωστός δικηγόρος μου δήλωσε χθες πως δεν είναι σίγουρο ότι η υπόθεση θα εξελιχθεί όπως κάποιοι φαντάζονται.

"Δεν πρόκειται να γίνει εύκολα η έκδοση τους στην Κύπρο και σίγουρα θα έχουν ετοιμάσει ενστάσεις" μου ανέφερε.  Η επιβεβαίωση ήρθε δια στόματος του ίδιου του Κωστάκη, ο οποίος με επίσημη δήλωσή του στο Σίγμα ανέφερε ότι εάν οι δύο θα πρέπει να παραδοθούν στις Κυπριακές Αρχές για να δικαστούν και ότι εάν υποβληθούν ενστάσεις θα εξεταστούν από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Όπως σημειώνεται, εάν δεν εκδοθούν εντός δεκαημέρου στην Κύπρο, τότε θα βρεθούν ενώπιον Ελληνικής Δικαιοσύνης όπου και εκεί θα διαφανεί εντός τριών μηνών το εάν θα εκδικαστούν στην Ελλάδα ή στην Κύπρο...

Η αφελής ερώτηση είναι κατά πόσον οι δύο θα εμφανιστούν τελικά σε κυπριακό δικαστήριο πριν ή μετά τη λύση του Κυπριακού και πριν ή μετά την λήξη της θητείας του Κωστάκη;

Μάχη δίνουν στις Βρυξέλλες Νίκαρος και Κασουλίδης με τη βοήθεια και του Νίκου Χριστοδουλίδη για να αντιμετωπιστούν τα "παιχνίδια" που κάποιοι παίζουν εις βάρος της Κύπρου και υπέρ της Τουρκίας.

'Οπως μου έλεγε χθες πηγή μου από τις Βρυξέλλες, "η μάχη είναι πολύ σημαντική, έστω κι αν αυτό που θα πετύχουμε είναι η προσθήκη μερικών λέξεων ή μιας φράσης στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής".

Σύμφωνα με την πηγή μου, μετά κι από επέμβαση του ίδιου του Νίκαρου έγινε τελικά κατορθωτό όπως στο κείμενο προστεθεί η υποχρέωση της Τουρκίας για εκπλήρωση των προαπαιτούμενων κριτηρίων προς όλα τα κράτη μέλη, προκειμένου να πάρει όσα ζητά για την visa. Το ευχάριστο, σύμφωνα με την πηγή μου, είναι που η προσθήκη θεωρείται "σιδεροκέφαλη" και δεν πρόκειται να αλλάξει. "Αυτό που αναμένεται πια με ενδιαφέρον και αγωνία είναι η αντίδραση και της Άγκυρας και της ίδιας της Κομισιόν" σημπλήρωσε.

Για την ιστορία, η Κύπρος ζητά όπως στον οδικό χάρτη της Τουρκίας εφαρμοστούν τα λεγόμενα key issues που θα προωθούν μεταξύ άλλων την Δικαστική Συνεργασία της Τουρκίας και την ανταλλαγή πληροφοριών με όλα τα κράτη μέλη, της Κύπρου περιλαμβανομένης...

 

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση