ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Οι καππακωτές, οι πόζες και τα αδιέξοδα στο Μον Πελεράν

= ΤΡΙΤΗ 08ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σήμερα μπαίνουν στην ουσία των διαπραγματεύσεων τους Νίκαρος και Μουσταφά στο ειδυλλιακό και πανάκριβο Μον Πελεράν. Όπως μου μεταφέρει πηγή μου από το θέρετρο μέχρι τώρα τα πράγματα πήγαν πολύ καλά και όλοι έχουν μείνει ευχαριστημένοι από τις φωτογραφίες και τις χειραψίες. 

"Ιδιαίτερα ευχαριστημένος και εύχαρις ήταν ο Μουσταφά ο οποίος δεν θύμιζε σε τίποτε τον κατσούφη τύπο της Νέας Υόρκης στη τελευταία συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ" σημείωσε η πηγή μου, προσθέτοντας πως "έχει πια ξεκαθαρίσει ότι "οι ακριβές διακοπές στο Μον Πελεράν έγιναν για να ικανοποιηθεί η μανία του Μουσταφά να προβληθεί για άλλη μια φορά ως πρόεδρος σε διεθνές επίπεδο, κάτι που είναι αλήθεια του είχε λείψει στη Νέα Υόρκη". Και σημείωσε "γι' αυτό και είχε την υπερβολική χαρά για καππακωτές και πόζες με τον Μπαν Γκι Μουν όπως την αποτύπωσαν και κάμερες. Στο Μον Πελεράν ο Μουσταφά νιώθει ως ίσος προς ίσος με τον Νίκαρο ενώ κάποιοι δικοί του εξομολογήθηκαν πρόσφατα πως νιώθει και λίγο περισσότερο πρόεδρος απ' ότι ο Νίκαρος και δεν σταματά να το διαλαλεί και αυτός και οι γύρω του."

Διπλωμάτης ο οποίος παρακολουθεί από πολύ κοντά τις συνομιλίες και του Μον Πελεράν και όλες τις προηγούμενες την τελευταία δεκαετία, είναι πεπεισμένος ότι "ο Μουσταφά δεν πρόκειται να κάνει ούτε εκατοστό πίσω στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας, όπως το ξεκαθάρισε πολύ κοφτά στον Νίκαρο κατά τις πρόσφατες επαφές τους στη Λευκωσία". Όπως μου είπε ούτε και στο καυτό θέμα του εδαφικού δεν είναι διατεθειμένος να παρουσιάσει χάρτη στον Νίκαρο τον οποίο έχει προειδοποιήσει ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε πενταμερή...

Μια ευχάριστη νότα έδωσε η παρουσία της Άντρης Αναστασιάδη και της Μεράλ Ακιντζί στο ειδυλιακό και πανάκριβο Μον Πελεράν. "Τόσο η κυρία Άντρη όσο και η φίλη της πια Μεράλ, έδειχναν ως να βρίσκονταν σε γνώριμο τοπίο" μου ανέφερε πηγή μου από την συνοδεία στο παγωμένο θέρετρο, σημειώνοντας: "πάντως μια δημοσιογράφος σχολίασε με γέλια το γεγονός ότι και οι δύο κυρίες εμφανίζονται με τουαλέτες από το... πρόγευμα μέχρι το δείπνο" ωστόσο της δόθηκε από συνάδελφό της η απάντηση πως αυτό που ανέφερε "είναι κακεντρέχεια" και ότι το σχόλιό της ήταν εντελώς "άστοχο".

Όπως ακούω οι δύο κυρίες είχαν αρκετά να συζητήσουν μεταξύ τους και συνέχισαν την κουβέντα για θέματα που είχαν αρχίσει πριν από λίγες ημέρες στο σπίτι της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ στη Λευκωσία. Όπως μου μετέφερε λειτουργός των ΜΜΕ που παρακολουθεί τις εξελίξεις "και η Άντρη και η Μεράλ δείχνουν να είναι φίλες όπως εξάλλου δείχνουν να έχουν μεγάλη οικειότητα και φιλία μεταξύ τους και ο Νίκαρος με τον Μουσταφά". Ωστόσο, συμπλήρωσε "αυτό δυστυχώς δεν αρκεί αν και αποτελεί το πρώτο βήμα για προσέγγιση. Όταν τεθεί το εδαφικό, η ασφάλεια και η εκ περιτροπής προεδρία οι δύο φίλοι, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει αλλαγή στις θέσεις τους, μάλλον θα πρέπει να βρουν τρόπο να ανακοινώσουν τον φιλικό... τσακωμό τους". 

    

 --------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση