ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Έιντα, η σημαία, το γυμναστήριο και τα μπιλιάρδα!

= ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Μια χαρά , για να μην πω περισσότερες χαρές, περνούν οι αντιπροσωπείες στο Μοντ Πελεράν" ήταν η απάντηση που μου έδωσε η πηγή μου, η οποία βρίσκεται στο παγωμένο, ειδυλλιακό αλλά ακριβό θέρετρο και παρακολουθεί από κοντά όσα τεκταίνονται.

Όπως με ενημερώνει, τελικά ο Νίκαρος και ο Μουσταφά δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν μαζί, από τον ίδιο καναπέ τις αμερικανικές εκλογές, όπως το είχε προγραμματίσει ο Έιντα γιατί... νύσταξαν!

"Μόνο ποπ κορν έμενε να τους δώσει ο Έιντα για να τους βάλει κοντά να δουν τις εκλογές, λες και αυτές θα ολοκληρώνονταν όπως ένα δελτίο ειδήσεων ή μια ταινία" μου ανέφερε με χαμόγελο. Και πρόσθεσε: "πάντως ο Έιντα εκτελεί διάφορα χρέη εδώ, από διοργανωτής ραντεβού στα τυφλά και έκτακτων ψυχαγωγικών συναπαντημάτων Νίκαρου-Μουσταφά μέχρι και επίσημου φωτογράφου!". 

Ο Έιντε, σύμφωνα με την πηγή μου "φωτογραφίζει συνεχώς τους πάντες σαν Ιαπωνέζος, και τους συνομιλητές και τις κυρίες της αυλής αλλά και τους δημοσιογράφους!" "Αν δείτε μόνο αυτός αναρτά υλικό στα social media, οι λογαριασμοί και του Νίκαρου και του Χριστοδουλίδη είναι νεκροί και παγωμένοι όπως η εξωτερική ατμόσφαιρα στο Μοντ Πελεράν", συμπλήρωσε.

Η δράση του Έιντα όμως δεν είναι μόνο αυτή που φαίνεται δημόσια. Είναι και όσα, πολλά και σημαντικά κάνει πίσω από τις κλειστές πόρτες. Ιδιαίτερα αυτά...Μεταξύ των δημοσιογράφων συζητήθηκε έντονα ότι ήταν δική του η ιδέα να σταλούν σεκιουριτάδες για να αναγκάσουν τον Ελλαδίτη Παύλο Μαμάση να κατεβάσει την ελληνική σημαία που ανάρτησε στο εστιατόριο του "αχόρταγος αετός", απέναντι από το ξεονοδοχείο των συνομιλητών. Σύμφωνα με την πληροφόρησή μου, ο Έιντα ύστερα κι από αντιδράσεις Τουρκοκυπρίων ζήτησε να κατέβει η ελληνική σημαία για να μην... χαλάσει το καλό κλίμα! Δική του φαίνεται να ήταν και η ιδέα να ενεργοποιήσει Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους που τηλεφωνούσαν σε δημοσιογράφους και μέλη των αντιπροσωπειών τους να είναι προσεκτικοί και να φύγουν από τον χώρο της σημαίας για να αποφευχθεί "οποιαδήποτε ένταση"...

Αρκετοί από τους δημοσιογράφους, όπως έμαθα, χαμογέλασαν νευρικά με την ενέργεια ενώ κάποιοι ένιωσαν και θυμό, ιδιαίτερα όταν είδαν πως οι σεκιουριτάδες πήγαν στο ελληνικό εστιατόριο μαζί με δύο περιπολικά για να διασφαλίσουν ότι η... "εχθρική" σημαία θα υποσταλεί! Πράγμα που συνέβει...

Ο Ελλαδίτης Παύλος Μαμάσης, σύμφωνα με την πηγή μου, ακόμη διερωτάται τι παράξενο έπραξε για να τον επισκεφθούν σεκιουριτάδες και περιπολικά, αφού το μόνο που έκανε ήταν να αναρτήσει την ελληνική σημαία στο εστιατόριο του, όπως κάνει κάθε μέρα για πολλά χρόνια... 

Μεταξύ όσων αντέδρασαν για την έπαρση της ελληνικής σημαίας, όπως έμαθα, ήταν και η κυρία διευθύντρια του ξενοδοχείου η οποία "φοβήθηκε χαλάστρες" αλλά και ο Αλί, που επέμενε πως η παρουσία των δημοσιογράφων στον χώρο αναστατώνει τη διαδικασία των συνομιλιών εντός του ξενοδοχείου!

Κατά τα άλλα στο εσωτερικό του ξενοδοχείου επικρατεί μια θερμή, ωραία ατμόσφαιρα (αν εξαιρέσει κανείς το φαγητό). Υπάρχει συνωστισμός στο γυμναστήριο με έντονες παρουσίες του Νίκαρου και του Αλί και άλλους Τουρκοκύπριους. Τα Ηνωμένα Έθνη πάντως εκφράζουν την ευχαρίστηση τους για την ωραία ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί και το πόσο καλά περνάνε κάθε πρωϊνό και βραδινό οι αντιπροσωπείες με προγεύματα, δείπνα αλλά και τα μπιλιάρδα τους!

 

 

 --------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση