ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η τρικυμία της Βουλής και η... ανάγκη του Χριστόφια

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα


"Μόνο διχασμό θα προκαλέσει!" Η δήλωση ήταν σύντομη και έγινε με θυμό. Ο συνομιλητής μου, υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλου κόμματος απαντούσε ερώτηση για τη χρησιμότητα της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για το Κυπριακό.

"Η συζήτηση αυτή έπρεπε να είχε γίνει καιρό πριν και να είχαν χρόνο να διατυπώσουν τις απόψεις τους όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές. Με τον τρόπο και τον χρόνο που γίνεται, πριν ενημερωθούν τα κόμματα για τις πραγματικές εξελίξεις στις συνομιλίες για το Κυπριακό, μόνο διχαστικά μηνύματα νομίζω ότι θα στείλει" ήταν η θέση του στελέχους.

Μια άλλη πηγή μου από το κοινοβούλιο μίλησε για "τρικυμία σε ποτήρι" τα όσα θα ακουστούν σήμερα, αφού οι αρχηγοί και βουλευτές θα είναι όντως πολύ έντονοι αλλά για ακροατήριο βαριεστημένων συνταξιούχων... "Ποιος θα καθίσει να ακούσει τις αμπελοφιλοσοφίες των βουλευτών για εννιά ώρες;" διερωτήθηκε. Ωστόσο με πληροφόρησε ότι απ' όσα διαρρέουν, στις ομιλίες κάποιων αρχηγών θα υπάρχουν λεκτικές "βόμβες" και "πύραυλοι" οι οποίες θα ξεσηκώσουν. 

Όπως κατά λέξη μου είπε: "Κάποιοι βουλευτές, δύο μάλιστα είναι νεοεισερχόμενοι, θα ανταγωνιστούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις ακόμα και από τους αρχηγούς των κομμάτων τους".

Ενδεχομένως η ολοήμερη συνεδρία να μην είναι τελικά και τόσο ανιαρή για τους βαριεστημένους συνταξιούχους που θα έχουν το χρόνο και την υπομονή να την παρακολουθήσουν;

Ο Νίκαρος που επέστρεψε από την Αθήνα προβληματισμένος απ' ότι ακούω, ετοιμάζεται για τις ενημερώσεις των πολιτικών αρχηγών αλλά και των τέως Προέδρων Βασιλείου και Χριστόφια για τις συνομιλίες.

Αληθεύει πως τα μηνύματα που πήρε από την Ελλάδα για τη στάση που πρέπει να τηρήσει στις συνομιλίες δεν ήταν ούτε ομόφωνα, ούτε και μόνον ευχάριστα;

 

"Πολύ διδακτική αποδεικνύεται για τον Χριστόφια η εμφάνιση του στο δικαστήριο, ως κατηγορούμενου". Αυτό υποστηρίζει στέλεχος του ΑΚΕΛ με το οποίο συνομίλησα χθες, μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας. "Τελικά τα περισσότερα πράγματα για την προεκλογική του εκστρατεία, για την σχέση του ΑΚΕΛ με εταιρείες, για την χρηματοδότηση της Ομόνοιας και την σχέση ΑΚΕΛ με εταιρείες τα έμαθε στο δικαστήριο!" μου είπε και διερωτήθηκε "εάν κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο κόσμος και ειδικά τα μέλη του ΑΚΕΛ συνεχίζουν να τρώνε κουτόχορτο γι' αυτό και τους το σερβίρουν σε μεγάλες δόσεις"

Όπως έγκαιρα και κατ' αποκλειστικότητα σας ενημέρωσα, το βιβλίο του Δημήτρη Χριστόφια μετονομάστηκε από "Αποσιωπηθείσα ιστορία" σε "Πως η ανάγκη γίνεται ιστορία"! Η κυρία Γιαννούλλα, που ακούει όσα λέγονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, με ενημέρωσε πως για την παρουσίαση που θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου υπάρχει έντονη κινητοποίηση των μηχανισμών του κόμματος. "Κάποιοι μάλιστα έριξαν και το καρφί τους πως για τις δημοτικές εκλογές δεν γίνεται τόση διαφώτιση" μου είπε η κυρία Γιαννούλλα και σημείωσε ότι "ο τίτλος δόθηκε από νεαρά γυναίκα παθιασμένη με τραγούδια του Μητροπάνου και την μουσική του Μικρούτσικου". Όπως με ενημέρωσε, αν και αρχικά ο τίτλος προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις στη συνέχεια υιοθετήθηκε από τον ίδιο τον τέως και την οικογένειά του που τον υποστήριξαν με ενθουσιασμό. 

Ωστόσο κάποιο στέλεχος, "που έχει καλή σχέση με την ελληνική γλώσσα", όταν άκουσε τον νέο τίτλο διερωτήθηκαν εάν επρόκειτο "για μπλακ χιούμορ του Κατσουρίδη". "Δεν πίστευε με τίποτα ότι επελέγηκε τέτοιος τίτλος για το βιβλίο του Χριστόφια. Αναφώνησε μάλιστα πως φαίνεται ότι κάποιος ψάχνει τίτλους που μπορούν να γίνουν βάιραλ στο Facebook, ότι και να σημαίνει τούτο!" 

Σύμφωνα πάντα με την κυρία Γιαννούλλα το στέλεχος κατέληξε: "Πάλι καλά που οι εμπνευστές του τίτλου δεν έβαλαν και οξεία στο πως, να το κάνουν ερωτηματικό και να το σερβίρουν ως εγχειρίδιο για όσους ψάχνουν τρόπους να μετατρέψουν σε ιστορία την όποια ανάγκη τους"...

 

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X