ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η νέα αστρική σύνοδος μετά το Μοντ Πελερέν

= ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

 

"Μόνο οι συναστρίες του κυρίου ΄Αιντε μπορούν να δείξουν πως θα προχωρήσουν τα πράγματα στο Κυπριακό". Η δήλωση ανήκει σε ξένο διπλωμάτη ο οποίος παρακολουθεί τις συνομιλίες από πολύ κοντά και ήταν χθες "παγωμένος" από την εξέλιξη που πήρε ο διάλογος μεταξύ Νίκαρου-Μουσταφά. 

Όπως μου ανέφερε σε χθεσινή μας επικοινωνία, "οι ραγδαίες εξελίξεις με τα τηλεφωνήματα Τσίπρα-Ερντογάν, Νίκαρου-Τσίπρα και Κοτζιά-Αϊντε επιβεβαιώνουν την προσπάθεια να κρατηθεί στον αναπνευστήρα η διαδικασία".
Σύμφωνα με τον ίδιο, πιο σημαντικό από τα τρία τηλεφωνήματα "όσο κι αν ακούγεται παράξενο, θεωρείται αυτό μεταξύ Κοτζιά-Αϊντε"...

Εκείνο ωστόσο που είναι ξεκάθαρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι ότι όντως έχει ξεκινήσει το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών με τους Τούρκους να φαίνονται ως έτοιμοι από καιρό για δράση.
"Νομίζω πως πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα την ενημέρωση που θα κάνει ο Αϊντε στον ΓΓ του ΟΗΕ αλλά και όσα θα λεχθούν στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας" μου είπε σημειώνοντας πως είναι σίγουρος ότι "το ΥΠΕΞ φρόντισε να καλύψει τα νώτα του αλλά ίσως αυτό να μην είναι αρκετό".

Από τον λόφο της εξουσίας μαθαίνω ότι ο Νίκαρος έχει θέσει ως προτεραιότητά του την ενημέρωση του κοινού και αναμένονται μάλλον σήμερα ανακοινώσεις επί του θέματος.
Σύμβουλος του Νίκαρου φέρεται να επιμένει σε συνέντευξη τύπου και μάλιστα ανοικτή στη παρουσία όλων των ΜΜΕ.

Μπορεί το Μοντ Πελερέν να είναι ήδη... παρελθόν και το τελευταίο διήμερο να έχει αποδειχθεί οδυνηρό για όλους, ιδιαίτερα αυτούς που έζησαν από κοντά τις εξελίξεις, ωστόσο υπήρξαν και ωραίες στιγμές που όλοι έχουν να θυμούνται.
Πηγή μου που παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία και τα τεκταινόμενα στο ειδυλλιακό μα ακριβό θέρετρο με πληροφόρησε πως "ακόμα και στο τελευταίο διήμερο υπήρξαν μικρές στιγμές που ένωσαν τις αντιπροσωπείες, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και εμπλούτισαν τις αναμνήσεις τους".

Ιδιαίτερη στιγμή του οδυνηρού κατά τα άλλα διημέρου ήταν η συνάντηση στο ελληνικό εστιατόριο της περιοχής. Η ύπαρξη του εστιατορίου ήταν και η αιτία της θεαματικής βελτίωσης του φαγητού! Ιδιαίτερα ευχαριστημένος έμεινε ο Νίκαρος ο οποίος έγραψε μάλιστα ολόκληρη αφιέρωση στον ιδιοκτήτη για τις υπηρεσίες που προσέφερε στα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας!

Σύμφωνα με την πηγή μου μεταξύ των μελών των αντιπροσωπειών αλλά και των δημοσιογράφων έχουν δημιουργηθεί σχέσεις και αναπτυχθεί φιλίες οι οποίες συνεχίστηκαν και εκτός Μοντ Πελερέν... Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε Τουρκοκύπριος σε Ελληνοκύπριους "αν μη τι άλλο μας έμειναν οι καλές σχέσεις".

Την έκθεση του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις για τον ELA 9,8 δισ. ευρώ από την Κεντρική Τράπεζα προς τη Λαϊκή παρέλαβε χθες ο Κωστάκης. Έγκριτος, Λευκωσιάτης νομικός με τον οποίο συζήτησα χθες το θέμα, μου ανέφερε πως η δική του άποψη είναι ότι η έκθεση θα αξιοποιηθεί από τον Κωστάκη αλλά δεν μπορεί να προβλέψει τη χρονική στιγμή που θα συμβεί αυτό. "Όπως γνωρίζετε ο χρόνος στη Νομική Υπηρεσία κινείται σε άλλους ρυθμούς. Ουδείς μπορεί να προβλέψει το επόμενο βήμα το οποίο μπορεί να συμβεί στην επόμενη στιγμή ή σε μια... αιωνιότητα"...

Σε μεγάλο κόμμα επικρατεί μπάχαλο σχετικά με τις δημοτικές εκλογές. Η κατάσταση όπως μου την περιέγραψε στέλεχος του κόμματος, παρουσιάζει στελέχη να τρέχουν και να μην φτάνουν, τοπικές επιτροπές να διαμαρτύρονται και να απειλούν, υποψήφιους να στέλνουν απειλητικά μηνύματα και ψηφοφόρους να υποστηρίζουν πως "αυτά που είδατε στις βουλευτικές δεν ήταν τίποτα"...

Κάποια στελέχη φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα για την κατάσταση και προειδοποιούν πως "τα πράγματα αυτή τη φορά δεν είναι καθόλου εύκολα". Ένα μάλιστα από τα στελέχη υποστηρίζει πως το κόμμα του δεν θα πρέπει να πέσει στην παγίδα του λαϊκισμού με στόχο να περισώσει τα ποσοστά του. Η θέση του εξαγρίωσε άλλο στέλεχος που αντέταξε πως "το κόμμα δεν θα πρέπει να πέσει στην προηγούμενη παγίδα και να αφήσει να του φύγουν ψηφοφόροι και να σφυρίζει αδιάφορα". Η διαμάχη προβλέπεται "συναρπαστική και ενδεχομένως καταστροφική" σύμφωνα με τρίτο στέλεχος που παρακολουθεί "στωικά και με θλίψη" τις εξελίξεις.

ΚΟΥΪΖ: Ποιος υποψήφιος δήμαρχος μεγάλου Δήμου τα έχει βρει πολύ σκούρα με ψηφοφόρους κόμματος που θεωρητικά, όπως λέει, τον υποστηρίζει;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση