ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο νευρικός αστρολόγος και μια διμερής που αργεί...

= ‪ΤΕΤΑΡΤΗ 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

“Το κλειδί στις έντονες διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για το Κυπριακό είναι να πραγματοποιηθεί η διμερής συνάντηση”, μου ανέφερε πηγή μου από την Αθήνα με την οποία συζητούσα το Κυπριακό και το πηγαινέλα του αστρολόγου Άιντε στο τρίγωνο Λευκωσία-Αθήνα-Άγκυρα.

Ωστόσο, η έκπληξή μου ήταν μεγάλη από την απάντηση που μου έδωσε στην ερώτηση: “Εννοείτε την διμερή Τσίπρα-Ερντογάν, έτσι;”. “Και όχι μόνον” μου είπε, προκαλώντας νέα ερώτηση: “Για ποια διμερή μιλάτε τότε;” “μα για την διμερή Τσίπρα-Αναστασιάδη η οποία φαίνεται να σκαλώνει” μου απάντησε άμεσα προσθέτοντας πως “όσο σημαντική είναι η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, άλλο τόσο σημαντική είναι και η συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη η οποία μάλιστα θα πρέπει να προηγηθεί.” Και κατέληξε: “Πάντως από το Μαξίμου δεν κρύβεται η ενόχληση για τον μοναχικό δρόμο που φαίνεται να χαράσσει ο Αναστασιάδης”.

Όπως ακούω από πηγή μου στη Λευκωσία, η συνάντηση Τσίπρα-Νίκαρου βρίσκεται στο… περίμενε όχι μόνο λόγω της έλλειψης χρόνου του Τσίπρα αλλά και λόγω… νεύρων…

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Νίκαρος θα επιθυμούσαν η συνάντησή τους να γίνει “αφού προηγηθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας ώστε να επιδιωχθεί, αν και ο στόχος φαίνεται απρόσιτος, η χάραξη κοινής πολιτικής γραμμής”. Σύμφωνα με όσα ακούω, από δύο πολιτικές δυνάμεις στη Λευκωσία προωθείται σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ με στόχο την επίτευξη εθνικής συναίνεσης για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό. “Κι αυτός ο στόχος φαντάζει απρόσιτος, μόνο ο αστρολόγος Άιντε θα μπορούσε να τον δει με το τηλεσκόπιό του” μου είπε η πηγή μου.

Μια και ανέφερα ξανά τον Άιντε, πληροφορούμαι από ξένο διπλωμάτη πως αυτή την περίοδο έχει προγραμματίσει μακρά παραμονή στην Λευκωσία, στοχεύοντας σε “επιλεκτικές και καίριες παρεμβάσεις” ώστε να επανέλθει η “ομαλότητα” στις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο διπλωμάτη ο χαμογελαστός αστρολόγος, “έχει κάνει επιστήμη το πάρε-φέρε μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας και βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με τον Κοτζιά όσο και με τον Τσαβούσογλου”. Όπως μου είπε τα όσα “έφερε” από την Άγκυρα “ενδέχεται να προσφέρουν μια μικρή διέξοδο για το εδαφικό αλλά δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για τα θέματα εξουσίας (εκ περιτροπής προεδρία) και τις εγγυήσεις”. Πάντως, σύμφωνα με την πηγή μου, “ο Άιντε έμαθε πια και επικοινωνεί πιο συχνά και άμεσα με τον Κοτζιά όταν υπάρχει θέμα εγγυήσεων, αφού θεωρεί πως αυτός είναι το “κλειδί” για το θέμα στην ελληνική πλευρά”.

“Είναι αλήθεια πως ο Άιντε φαίνεται ιδιαίτερα κουρασμένος αυτή την περίοδο, αν και δεν θέλει να φανεί απαισιόδοξος” μου είπε ο διπλωμάτης, συμπληρώνοντας πως ο Νορβηγός έχει προγραμματίσει ένα από τα επόμενα βράδια να το περάσει σε πολυτελές εστιατόριο, σε λόφο της πρωτεύουσας “για να ξεδώσει λίγο”. Κι αυτό γιατί ένα άλλο βράδυ ενδέχεται να το περάσει μαζί με τον Νίκαρο και τον Μουσταφά σε κοινό δείπνο, εάν ο προγραμματισμός “του βγει”…


Μεγάλη νευρικότητα επικρατεί στους κόλπους μικρού κόμματος τις τελευταίες ημέρες. Όπως με ενημερώνει πηγή μου από το μικρό κόμμα, η νευρικότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη του εκτοπίσματος του κόμματος αλλά και χωρίς ουσιαστική αφορμή. Αν και κάποιοι εντός του κόμματος αποδίδουν την νευρικότητα στην “αδυναμία του αρχηγού να αναλύσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την ενδεχόμενη αποτυχία στις δημοτικές εκλογές”. Όπως προέβλεψε ο πληροφοριοδότης μου και μου είπε να το σημειώσω, ενδέχεται μετά από μία αποτυχία στις δημοτικές το μικρό κόμμα να γίνει ακόμα πιο μικρό. “Μην σας πω ότι θα σπάσει σε κομμάτια” ήταν η κατάληξή του, για να δικαιολογήσει και τα “νεύρα του αρχηγού”.


ΚΟΥΪΖ: Ποιο ανώτατο στέλεχος κόμματος του ενδιάμεσου υπέβαλε σε άλλα στελέχη του κόμματός του πως “αυτό που έκανε το ΕΛΑΜ εγκαταλείποντας το Εθνικό Συμβούλιο θα έπρεπε να το κάναμε εμείς από καιρό”;

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X