ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τα σενάρια Αλέξη-Νίκαρου και η ''τρικυμία σε ποτήρι''…

= Πέμπτη 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Κουραστική θα είναι και η σημερινή μέρα για τον Νίκαρο, ο οποίος, σύμφωνα με μια πηγή μου από τις Βρυξέλλες “ετοιμάζεται να παίξει για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό χαρτί στο Κυπριακό, προετοιμαζόμενος για την μεγάλη παρτίδα της Γενεύης”.

Όπως μου ανέφερε η πηγή μου, στη συνάντηση Νίκαρου-Τσίπρα χθες βράδυ στο ξενοδοχείο Steigenberger Wiltcher`s (η οποία διήρκεσε γύρω στις τρεις ώρες) συμμετείχαν και οι Κασουλίδης και Κοτζιάς και τέθηκαν “όλα τα ανοικτά ζητήματα και όλα τα σενάρια” ενώ για λίγο συζητήθηκε και η “κρίση” στις σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας, η οποία αποδόθηκε εν πολλοίς στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης…

Στα ΜΜΕ αποδόθηκε και η “τρικυμία σε ποτήρι” για την αναφορά Νίκαρου στους “εξ’ Ελλάδος επισκέπτες”.

“Πάντως αποχώρησαν όλοι με χαμόγελο και από τη συνάντηση και από το δείπνο που ακολούθησε” ήταν το σχόλιο της πηγής μου.

Όπως μου ειπώθηκε  “η αναφορά του Τσίπρα “γνωρίζουμε από διαπραγματεύσεις” ήταν διττή, αφορούσε μεν τις διαπραγματεύσεις που έκανε ο ίδιος ο Τσίπρας εν μέσω απειλών και τεράστιας πίεσης για το ελληνικό χρέος αλλά και τις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν για το Κυπριακό από τον Νίκαρο και τον Τάσσο Παπαδόπουλο το 2014”!

“Είναι σίγουρο ότι ο Νίκαρος και ο Τσίπρας συζήτησαν για πολύ τις διαπραγματεύσεις που έκανε ή δεν έκανε ο Τάσσος και έκαναν προβλέψεις και σενάρια για τις πιθανές παγίδες και από την Τουρκία και άλλους εν όψει της Γενεύης”, μου ανέφερε.

Ο Νίκαρος σήμερα θα συζητήσει με πολλούς το Κυπριακό και θα ζητήσει πολύ συγκεκριμένα πράγματα τόσο από το ΕΛΚ όσο κι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Όπως μου είπε η πηγή μου ενδέχεται μετά τις σημερινές αναφορές του Νίκαρου να υπάρξει αντίδραση και από την Τουρκία και από τον Μουσταφά…

“Όσα και να ακούγονται και να λέγονται για την πολυμερή διάσκεψη η ευρωπαϊκή παρουσία είναι αδιαμφισβήτητη Το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα το υπερασπιστούν και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι και όχι μόνο ο Νίκαρος και ο Τσίπρας. Πιστεύετε ότι τυχαία αποφάσισε ο Ολάντ να έρθει στη Λευκωσία μέσα στον γενικό χαμό και στη Γαλλία και στην Ευρώπη;” μου ανέφερε η πηγή μου και υπέδειξε πως “το παιχνίδι θα παιχθεί σίγουρα στο τρίγωνο Λονδίνου, Παρισιού, Βερολίνου.

“Ιδιαίτερης σημασίας θα είναι οι επαφές που θα έχει και ο Νίκαρος με τους προέδρους των τριών αυτών χωρών αλλά και ο ίδιος ο Τσίπρας, ο οποίος θα έχει το Κυπριακό και στις αποσκευές του στο ταξίδι για το Βερολίνο”, μου ειπώθηκε.

“Πάντως και ο Τσίπρας και ο Νίκαρος έχουν φτιάξει και σενάριο για πιθανές αντιδράσεις σε περίπτωση που όλα καταρρεύσουν στην Γενεύη” κατέληξε η πηγή μου…

  

--------------------------------------  

 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.   

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση