ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Γενεύη: κρυφές ματιές στην αντιπροσωπεία μας…

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Την Παρασκευή στο ξενοδοχείο της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Γενεύη υπήρξε έντονο παρασκήνιο για το μοναχικό πρωινό του Νίκαρου… Οι δημοσιογράφοι τον είδαν «μόνο και έρημο», όπως γλαφυρά περιέγραψε ένας συνάδελφος, και του υπέβαλαν τα σέβη τους! Απ’ ό,τι μου είπε ο συνάδελφος αυτός απάντησε χαμογελαστός, όπως πάντα, «αλλά κανείς δεν έμαθε από ποιες βαθιές σκέψεις ίσως τον διακόψαμε». Πάντως, υπήρξε αρκετό παρασκήνιο στη δημοσιογραφική οικογένεια στη Γενεύη, σχεδόν αντάξιο με το παρασκήνιο στους πολιτικούς…

Μεταξύ άλλων τρελά γέλια έκαναν οι νεότεροι με τη «γραφική συμπεριφορά» κάποιων παλαιότερων.
Ένας της παλαιάς φρουράς, όπως μου ειπώθηκε, «έγραφε τις ειδήσεις του με στυλό και έστελνε τα κείμενα με φαξ τιμώντας τη δημοσιογραφία του 1980!»

Άλλος χανόταν με το κινητό του μέσα στα δίκτυα και όλη την ώρα επαναλάμβανε το «φκιολί» του ότι είναι πεσμένο το ίντερνετ και ζητούσε εξηγήσεις! Τρίτος αποφάσισε πως δεν χρειαζόταν να πάει στους χώρους των Ηνωμένων Εθνών όπου βρισκόταν το θέατρο των πολιτικών εξελίξεων γιατί, όπως έλεγε, γνώριζε από πριν όλες τις εξελίξεις, αφού «ήταν όλα προβλέψιμα». Δημοσιογραφικό πειραχτήρι σχολίασε πως ο πολύξερος συνάδελφος «φαίνεται ότι μυρίζει τα φύλλα τσαγιού από το πρωινό που το τσακίζει χωρίς λύπηση και βγάζει συμπέρασμα!»

Ιδιαίτερα σχολιάστηκε η παρουσία-απουσία των κυριών Άντρης και Μεράλ στη Γενεύη. «Δεν εμφανίστηκαν ούτε… μίση φορά όχι μία», μου είπε γνωστός για το χιούμορ του πολιτικός της δικής μας συνοδείας.
Διερωτήθηκε μάλιστα κατά πόσον «αληθεύει τελικά η πληροφορία ότι πήγαν στη Γενεύη ή πρόκειται για…ράδιο αρβύλα;» Και συμπλήρωσε: «Φαίνεται πως αυτή τη φορά τις κυρίες τρόμαξε η παρουσία του Εθνικού Συμβουλίου, όχι σαν το Μον Πελερέν που αλώνισαν ελεύθερα, αφού δεν είχαν να δώσουν σε κανένα λογαριασμό!»

Την τελευταία μέρα στη Γενεύη σχολιάστηκε έντονα και το φαγητό που σερβιρίστηκε στο γεύμα εργασίας για τη διάσκεψη της Κύπρου.
Όπως μου ανέφερε μια πηγή μου, όλοι το χαρακτήριζαν με μια σύντομη, ίδια λέξη: «Χάλια». «Μα καλά τι τους σέρβιραν;» ρώτησα για να πάρω την απάντηση: «Κάτι λαχανικά της κακιάς ώρας που δεν ήθελε κανένας να τα φάει.
Αρκετοί μάλιστα τα άφησαν στο πιάτο όπως τους τα πήραν»… Η ίδια πηγή μου αποκάλυψε ότι «και η όλη οργάνωση είχε το χάλι της. Με τόσες κλειδωμένες πόρτες μας θύμιζε escape rooms» μου είπε, ενώ όσοι δυστυχείς ήταν καπνιστές «έπρεπε να διέλθουν από ένα σύγχρονο λαβύρινθο για να βγουν να καπνίσουν.

Έπρεπε να πάνε τρεις ορόφους πάνω, να περάσουν από ένα διάδρομο και να κατέβουν άλλους τρεις ορόφους για να φθάσουν στον προορισμό τους. «Κανονικά έπρεπε να τους είχαν ποδήλατο» μου είπε.
Μεταξύ των όσων σχολιάστηκαν ήταν και το χιούμορ του Νίκαρου «που δεν έχανε το κέφι του, εκτός από τις περιπτώσεις με τις διαρροές». Σχολιάστηκαν, ωστόσο, και οι συνήθειές του, αφού λόγω της καθυστέρησης στη μεσημεριανή σύσκεψη το απόγευμα ο ίδιος καθυστέρησε μία ώρα, αφού έπρεπε να αναπληρώσει – έστω και για λίγο – τον χαμένο του ύπνο!
Και δεν ήταν ο μόνος που ήταν κουρασμένος και καταπονημένος…

Η Ερατώ έδειχνε επίσης εξουθενωμένη με μαύρους κύκλους στα άγρυπνα μάτια της και ο Βασιλείου χειρότερα. Τα μάτια του κλείνανε στη συνέντευξη του Νίκαρου…
Μόνο ένας έδειχνε φρέσκος και αναζωογονημένος! Ο Πάφιος Φούλης! Σε ερώτηση δημοσιογράφου: «κουραστήκατε;» η απάντησή του ήταν: «Κουραστήκαμε από την πολλή ξεκούραση!» Ωστόσο, όπως με διαβεβαίωσε άλλος συνάδελφος «είχε και κέφι και ζωντάνια νεαρού, το δε δερματάκι του δεν το έχει ούτε 20χρονος! Βλέπετε το τζόκινγκ μέσα στο κρύο είναι ευεργετικό!»

Σε κάποια στιγμή έγινε μια αναφορά για τη συνέχεια της διάσκεψης για την Κύπρο και τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί. Όπως ειπώθηκε, «επειδή στη Γενεύη ο ΟΗΕ είναι fully booked υπάρχει η σκέψη η συνέχεια να δοθεί αλλού». Τότε μια φωνή οι δημοσιογράφοι αναφώνησαν: «όχι στο Μον Πελερέν!».
ΚΟΥΪΖ: Ποιος υψηλόβαθμος Ελλαδίτης ζήτησε ξεκάθαρα να… μαζευτούν δύο υψηλόβαθμοι της κυπριακής αντιπροσωπείας; Και μάλιστα σε πολύ, πολύ υψηλό επίπεδο;

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση