ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος, ο Μουσταφά και ο Σούμαχερ...

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Παρά το όσα ανέφερε χθες ο Νίκαρος για "σχετική πρόοδο" στη συνάντηση με τον Μουσταφά, έγκυρη διπλωματική πηγή με ενημερώνει πως η ευρύτερη κατάσταση στις συνομιλίες δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας...

 

Σύμφωνα με την πηγή μου, χθες τέθηκαν στους συνομιλητές από τους διαπραγματευτές "οι λίστες με συγκλίσεις, τις μικρές αποκλίσεις και τις μεγάλες αποκλίσεις οι οποίες φανέρωσαν το... άσχημο πρόσωπο του μωρού"

 

"Οι διαφωνίες είναι στα σοβαρά θέματα στα οποία η Τουρκία δεν έχει ουσιαστικά υποχωρήσει. Η συναίνεση του Νίκαρου να συζητήσει διασταυρωμένα τα διάφορα κεφάλαια μπορεί να έχει μια χρησιμότητα για να κινείται η διαδικασία αλλά δεν προβλέπεται να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα αν δεν συμφωνηθούν τα θέματα-αγκάθια" ανέφερε η πηγή μου, υποστηρίζοντας πως "το στοίχημα τώρα είναι επιτευχθούν συγκλίσεις στα μεγάλα θέματα πριν από τη Σύνοδο της Γενεύης τον Μάρτιο. Ούτε κι αν έτρεχαν με την ταχύτητα του Σούμαχερ δεν θα κατάφερναν να πετύχουν τις συγκλίσεις που δεν πέτυχαν για τόσους μήνες..."

 

Πάντως από άλλη πηγή μου στον Λόφο ακούω πως και στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει "μουρμούρα" για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Μια θέση που υποστηρίζεται και από κάποια υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΗΣΥ υποστηρίζει πως "ο Νίκαρος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του έγκαιρα για να μην θερίσει αργότερα τις θύελλες και του Ενδιάμεσου και του ΑΚΕΛ και των δικών μας". 

Σημαντικό στέλεχος πάντως υποστήριξε ξεκάθαρα ότι "νέα Γενεύη δεν πρέπει να γίνει εάν δεν υπάρξουν συγκλίσεις και προετοιμαστεί έγκαιρα και σωστά γιατί τα αποτελέσματα θα είναι απρόβλεπτα, το ίδιο και η ζημιά"

 

Σε ερώτησή μου εάν δεν υπάρχει πια ελπίδα για το Κυπριακό η απάντηση ήταν "υπάρχει μια μικρή ελπίδα να πετύχει κάτι ο Γκουτιέρες στην Άγκυρα γιατί ο Έιντε δεν πέτυχε και πολλά..."

 


Άγχος κυριαρχεί στη Συμμαχία Πολιτών αφού ο προγραμματισμός δεν κινείται όπως προέβλεψε και έλπιζε ο πρόεδρός της Γιώργος Λιλλήκας.

Μέλος της Συμμαχίας που "τα λέει", υποστηρίζει ότι η επαναπροσέγγιση με το ΑΚΕΛ βρίσκεται "σε αργή φάση" ενώ εισβάλλουν προσκόμματα από διάφορες πλευρές - και από το ΑΚΕΛ και από τη Συμμαχία - για να προχωρήσει η συνεργασία. 

"Από την άλλη, η πληγή που άνοιξε ο Λιλλήκας στο μέτωπο με τις δυνάμεις του Ενδιάμεσου δύσκολα θα κλείσει. Αυτό ίσως να μεταφράζεται με την έλευση μεγάλης μοναξιάς την σκιά της οποίας βλέπουμε" όπως υποστηρίζει.

 

Η υπόθεση Ρίκκου έφερε τα πάνω-κάτω και στη Δικαιοσύνη και στην Πολιτική. Τα κόμματα την χρησιμοποιούν ήδη ως εργαλείο για να πλήξουν τον Νίκαρο, ιδιαίτερα το ΑΚΕΛ, το οποίο θέτει θέμα επανεξέτασης των υποθέσεων που χειρίστηκε ο Ρίκκος ως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

Ωστόσο, όπως μαθαίνω από το κόμμα, στέλεχος του ΑΚΕΛ υπέβαλε στην ηγεσία να κρατά μικρό καλάθι και να προσέχει τη διατύπωση των νομικών θεμάτων. Όπως τους είπε “οι όποιες υποθέσεις χειρίστηκε ο Ρίκκος οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και αυτά είναι που έλαβαν τις αποφάσεις και όχι ο ίδιος”…

 

 

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X