ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το Πράσινο Μίλι και πώς ο Φούλης σηκώνει το γάντι

= ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Η ώρα της κρίσεως που θα ξεκαθαρίσει πολλά" ήταν ο χαρακτηρισμός που δόθηκε χθες από άτομο του περιβάλλοντος του Νίκαρου για τη σημερινή συνάντηση με τον Μουσταφά.

 

Στον Λόφο της Εξουσίας τις τελευταίες ημέρες η συζήτηση για τις αντιδράσεις του Μουσταφά "αλλά και κάποιων δικών μας" είναι πολύ έντονη. Όπως με ενημέρωσε ο πολύτιμος κύριος Πάμπο, η συζήτηση στους διαδρόμους του Μεγάρου άναψε, ιδιαίτερα μετά τη συνάντηση του Νίκαρου με τον πυροσβέστη Έιντε και πιο ιδιαίτερα μετά την γνωστοποίηση ότι ο Μουσταφά έστειλε επιστολή στον Γκουτέρες από τον οποίο ζητά παρέμβαση για απόσυρση της απόφασης της Βουλής. Στέλεχος της προεδρικής αυλής μάλιστα το διατύπωσε μεγαλοφώνως: "ο άνθρωπος έχει ξεφύγει!".

 

Άλλη πηγή μου υποστηρίζει πως η συζήτηση του Νίκαρου με τον Έιντε ήταν όντως δημιουργική και πως ο Νίκαρος παρά το ότι ήταν αυστηρός και κοφτός, έπεισε τον αστρολόγο ότι η θέληση του για λύση παραμένει. Φέρεται μάλιστα να υπέβαλε στον Έιντε πως μια συμφωνία στη συνάντηση της Πέμπτης για να ξεπεραστεί το κώλυμα με το δημοψήφισμα και να περιοριστεί η ρητορική του Ακιντζί ενδέχεται να ενδυναμώσει την εικόνα συνεργασίας και να πάρει τη διαδικασία ένα βήμα πιο κάτω.

 

Η ίδια πηγή αναφέρθηκε μεταξύ σοβαρού και αστείου στην αναφορά του Έιντε ότι η πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια να κρατηθεί το παράθυρο της λύσης ανοικτό "τώρα που βρισκόμαστε στο τελευταίο μίλι". Κάποιος παρομοίασε το "τελευταίο μίλι του Έιντε με την γνωστή ταινία Πράσινο μίλι, σε σενάριο Στίβεν Κινγκ. Όπως είπε εάν συνεχιστούν οι παιδιάστικες αντιδράσεις του Μουσταφά και των Τούρκων και δεν μειωθεί άμεσα η ένταση που συντηρούν, οι εξελίξεις στο Κυπριακό μόνο με τη δραματικότητα και την φαντασία του Στίβεν Κινγκ θα μπορούν να ερμηνευτούν".

 

Από τις φωτιές που άναψε η απόφαση για το δημοψήφισμα έχουν τσουρουφλιστεί πολλοί. Οι φλόγες έζωσαν και την πριγκιπική αυλή με δύο παραιτήσεις: του Γιάννη Αρμεύτη και του Μαρίνου Κλεάνθους. "Η αναστάτωση που προκλήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα ενόχλησε αλλά όχι και τόσο ακούγεται" μου ανέφερε χθες... επίτιμο μέλος της αυλής. Όπως μου είπε "η παραίτηση Αρμεύτη προκάλεσε μια ανησυχία, ιδιαίτερα για την περίοδο που γίνεται, αλλά η παραίτηση Κλεάνθους εκλήφθηκε ως ένα από τα πολλά Dejavou του"...

 

"Έχουμε πολλά πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε από δυο-τρεις διαφωνούντες, κάποιους από αυτούς μόνιμα" ανέφερε η πηγή μου σημειώνοντας πως "κύριο θέμα για το ΔΗΚΟ είναι οι συνομιλίες, ιδιαίτερα οι σχεδιασμοί για τη νέα Διάσκεψη στη Γενεύη, οι παραχωρήσεις του Νίκαρου και όσα θα τρέξουμε μετά τη Γενεύη για τις Προεδρικές".

 

Αληθεύει ότι στον ΔΗΣΥ υπήρξε μια πολύ έντονη αντίδραση για την "ικανότητα αξιολόγησης των θεμάτων από κάποιους βουλευτές" που έθιξε πολύ έναν βουλευτή του κόμματος;

 

Όπως ακούω από πηγή μου στο κόμμα ο Φούλης θα μιλήσει σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με στόχο να ξεκαθαρίσει το τοπίο αλλά και να ζητήσει να μην επαναληφθούν φαινόμενα "ατομικών δρομολογίων".

 

"Δεν πρόκειται να ζητήσει άμεσα ευθύνη από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Κυριάκο Χατζηγιάννη, παρά το ότι θα τον τοποθετήσει στο κέντρο του κάδρου" μου ανέφερε η πηγή μου, συμπληρώνοντας: "Το αποτέλεσμα θα είναι να διευρυνθεί ο συντονιστικός ρόλος του Τορναρίτη ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου" 

Όπως μου είπε "ο Φούλης αναμένεται να σηκώσει και το γάντι που έριξε ο Ακιντζί ζητώντας από τον Νίκαρο να υποβάλλει στον ΔΗΣΥ τις αποφάσεις που θα λαμβάνει"...

  

 

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση