ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η μασκαράτα και τα δύο μαθήματα που πήρε ο Νίκαρος

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Τελικά ήταν όντως η ώρα της κρίσεως χθες. Τον Μουσταφά τον έπιασε κανονική κρίση" μου ανέφερε πηγή μου στον Λόφο της Εξουσίας σχολιάζοντας την αναφορά στη χθεσινή στήλη για "ώρα της κρίσεως". Όπως μου είπε για τον Νίκαρο είναι ξεκάθαρο ότι ο Μουσταφά "χθες πήγε για να φύγει" και δεν ήθελε με τίποτα να ακούσει όσα του έλεγε ο Νίκαρος. 

Σύμφωνα με την πηγή μου: Ο ίδιος ο Νίκαρος και οι συνεργάτες του πιστοποιούν ότι ο Μουσταφά ήταν μια χαρά μέχρι την ώρα του διαλείμματος που έγινε για να κάνουν τσιγάρο. "Δεν έγινε καμιά έντονη συζήτηση μεταξύ Νίκαρου-Μουσταφά που να δικαιολογούσε την φυγή οποιουδήποτε. Η αντίδραση του Νίκαρου στα λεγόμενα του Έιντε ήταν απολύτως ελεγχόμενη και ο Νίκαρος βγήκε για τσιγάρο. Κανένας δεν πιστοποιεί ότι ο κρότος της πόρτας ήταν τέτοιος που να σημαίνει ότι ο Νίκαρος τα βρόντηξε και έφυγε..."

Σύμφωνα με την πηγή μου, ακόμα και ο Έιντε έμεινε στην αίθουσα αναμένοντας τον Μουσταφά να επιστρέψει αλλά... φευ!

Μετά τα γεγονότα, και αφού πιστοποιήθηκε από τον Έιντε ότι αυτός που όντως αποχώρησε ήταν ο Μουσταφά, παρατηρήθηκε το τραγελαφικό και ο Μουσταφά και ο Τσαβούσογλου να ζητούν επιστροφή του Νίκαρου στις διαπραγματεύσεις...

 

Σύμφωνα με την πηγή μου η ανάγνωση που γίνεται στον Λόφο είναι ότι ο Μουσταφά χθες "πήγε μεν για να φύγει αλλά έφυγε για να επιστρέψει". Όπως μου επεξηγήθηκε, η επιστροφή του θα γίνει με επιπλέον απαιτήσεις στο θέμα της ασφάλειας, με αφορμή και τις αναφορές στην "Ένωση". "Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη Πέμπτη και θα κριθεί και η καλή θέληση όλων" μου ανέφερε η πηγή μου. 

 

Πάντως ο Νίκαρος από την χθεσινή "μασκαράτα", όπως χαρακτήρισε την όλη ιστορία κάποιος στο Προεδρικό, πήρε δύο μαθήματα:

Α. Ότι θα πρέπει να έχει καλυμμένα τα νώτα του γιατί το blame game έχει αρχίσει, και Β. ότι κάποιοι στις ελεύθερες περιοχές οι οποίοι παρουσιάζονται υπέρμαχοι της λύσης, υποστηρίζουν άνευ όρων και κρίσεως τις θέσεις του Ακιντζί χωρίς καν να ακούσουν τι έχει να πει ο ίδιος.

 

Από τον Λόφο της Εξουσίας ακούω ακόμα πως "επί του παρόντος δεν πρόκειται να τεθεί από τον Νίκαρο θέμα Έιντε, όσο κι αν το θέλουν κάποιοι και του το εισηγούνται πιεστικά". 

 

Επί της ουσίας πάντως, σύμφωνα με όσα μου ανέφερε διπλωμάτης που γνωρίζει πολλά, "ο Ακιντζί χρειαζόταν ούτως ή άλλως χρόνο για να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της Τουρκίας. Η επίσκεψη Τσαβούσογλου ίσως ξεκαθαρίσει την τουρκική θέση και κατά πόσον υπάρχει διάθεση να προχωρήσουν οι συνομιλίες και η Διάσκεψη της Γενεύης".

 

Στο στρατόπεδο του ΔΗΣΥ, όπως μαθαίνω από την Μάνταμ του Φούλη, ακούγονται πολλές φωνές, άλλες υπέρ και άλλες κατά της στάσης του κόμματος στην πρόταση του ΕΛΑΜ για το Ενωτικό Δημοψήφισμα. Όπως μου είπε, ο Φούλης επαναλαμβάνει σθεναρά ότι "θα πρέπει όλοι να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοικτά και στη Βουλή και στο κόμμα", ότι πρέπει να αποσυνδεθεί πλήρως το όνομα του ΔΗΣΥ από το ΕΛΑΜ". Κάτι πολύ σημαντικό, σύμφωνα με την Μάνταμ, είναι η αναφορά του Φούλη ότι "θα πρέπει να αναληφθούν από το κόμμα πρωτοβουλίες για διάσωση των συνομιλιών "πριν μας προλάβει το ΑΚΕΛ"... 

  

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση