ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog 'Στο τσιγάρο που κρατώ... θα επανεκλέγω...'

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Καπνούς βγάζουν τα κόμματα για τον νόμο περί καπνίσματος ο οποίος σήμερα θα τροποποιηθεί, "είτε το θέλουν μερικοί, είτε όχι" αφού έχουμε ξεπεράσει το χρονικό όριο που μας έδωσαν οι Βρυξέλλες.

Πηγή μου από το κοινοβούλιο μου επεσήμανε χθες πως "οι περισσότεροι καπνοί για το θέμα βγαίνουν από τον ΔΗΣΥ, αλλά όλα τα κόμματα έχουν κάτι να πουν και πάμε από αναβολή σε αναβολή". Η συζήτηση μάλιστα ήταν τόσο έντονη και εσωκομματικά που έχουν προκληθεί ρήξεις μεταξύ στελεχών κάποιων κομμάτων, αφού παίζονται πολλά συμφέροντα "και βρισκόμαστε σε άτυπη προεκλογική περίοδο". Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η πηγή μου σήμερα τελειώνουν τα ψέματα, και οι τροποποιήσεις πρέπει να ψηφιστούν. 

Μεταξύ βουλευτών πάντως συζητείται έντονα το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοί τους  (ένας-δύο) καπνίζουν ακόμα και σε συνεδρίες Επιτροπών, κλεφτά, το ηλεκτρονικό τους τσιγάρο. 

"Πόσο μέλλον θα έχει ο νέος νόμος με τέτοιους νομοθέτες;", διερωτήθηκε πρόσφατα μεγαλοφώνως βουλευτής μεγάλου κόμματος.

 

Δημοσιογραφική πηγή μου στο κοινοβούλιο με πληροφορεί πως στο ναό της δημοκρατίας κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες πολλά ανέκδοτα για το θέμα. "Μεταξύ αυτών είναι και η τελευταία φράση που φέρεται να "είπε" ο Ακιντζί στον Αναστασιάδη, πριν την διακοπή των συνομιλιών. Ποια ήταν: "Αποφάσισε ή το τσιγάρο ή εμένα;"! 

Άλλος δημοσιογράφος έκανε λογοπαίγνιο αναφέροντας την απάντηση του Νίκαρου στον Μουσταφά: "Στο τσιγάρο που κρατώ... θα επανεκλέγω"...

 

Αν και ο προεκλογικός έχει εισέλθει σε ανεκδοτολογική φάση, παραμένει μια πραγματικότητα με πολλές παρενέργειες. Σύμφωνα με πηγή μου από το περιβάλλον του Νίκαρου "ο προεκλογικός έχει αρχίσει, όχι από εμάς, δεν είναι καθόλου άτυπος και αποτελεί πεδίο συγκρούσεων και αναταράξεων με υψηλούς κραδασμούς που διατρέχουν την πολιτική και στις ελεύθερες και στις κατεχόμενες περιοχές".

Η ίδια πηγή περιέγραφε προχθές τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που θα έχει στο Κυπριακό η άκρατη πολιτικοποίηση όλων των θεμάτων όχι μόνο από τα κόμματα του ενδιάμεσου αλλά και από το ΑΚΕΛ το οποίο μέχρι πρόσφατα κρατούσε υπεύθυνη στάση ενώ τώρα για να μειώσει τον Αναστασιάδη τον εξισώνει με τον Ακιντζί και του ρίχνει ισότιμα την ευθύνη".

 

Σε μια άλλη εικόνα, σε γραφείο του ΑΚΕΛ, έγινε πρόσφατα συζήτηση για τις επιλογές του κόμματος ενόψει προεδρικών εκλογών "και ακούστηκαν και ονόματα". Όπως μου ανέφερε η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν γνωρίζει όλα όσα λέγονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα, αναφέρθηκαν τρία ονόματα εκτός κομματικής προέλευσης. Με πληροφόρησε ακόμα πως απορρίφθηκε παντελώς το ενδεχόμενο σύμπλευσης με τον ΔΗΣΥ, εξορκίστηκε κανονικά η υποψηφιότητα του πρίγκιπα, ενώ τρεις από τους τέσσερις παριστάμενους τοποθετήθηκαν θετικά υπέρ του Λιλλήκα. Ήταν ωστόσο κοινή η διαπίστωσή τους πως μέχρι τώρα "δεν τραβά" όσο αναμενόταν. 

Η άτυπη συζήτηση στο πλαίσιο του άτυπου προεκλογικού έληξε με την αγωνία που διατύπωσε ένας από τους συμμετέχοντες: "Κι αν επιλέξουμε Λιλλήκα, πώς πείθουμε τον κόσμο μας ότι δεν είναι αυτός που τους λέγαμε ότι ήταν;"

 

  

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση