ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το ''όχι'' Λιλλήκα στον Ενδιάμεσο και τα σπυράκια του ΑΚΕΛ

= ΠΕΜΠΤΗ 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ένταση και άγχος επικρατεί στους κόλπους της Συμμαχίας Πολιτών, μετά την άρνηση του κόμματος να συμμετάσχει στην εκδήλωση των άλλων κομμάτων του Ενδιάμεσου στην Πάφο. Ως γνωστόν προηγήθηκε η κοινή εκδήλωση στη Λευκωσία τον περασμένο Δεκέμβριο με τη συμμετοχή της Συμμαχίας αλλά όχι σε επίπεδο προέδρου. Ο Γιώργος Λιλλήκας απουσίαζε και στη θέση του, στο πάνελ, δίπλα από όλους τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων του Ενδιάμεσου (Νικόλα, Σιζό, Ελένης και Περδίκη) βρισκόταν ο εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης. 

Όπως ακούω μέσα από την Συμμαχία, οι απόψεις είναι διιστάμενες για την πολιτική πολλαπλών προσώπων που ακολουθεί το κόμμα. Όπως μου λέχθηκε από στέλεχος που ασκεί συχνά κριτική "κάποιοι αντιδρούν έντονα για τη στροφή της Συμμαχίας και βγάζουν σπυράκια και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το ΑΚΕΛ. Άλλοι πάλι θεωρούν πως είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε συνεργασία εάν αυτό θα δώσει στην Συμμαχία τη δυνατότητα να κυβερνήσει ή να αυξήσει τα ποσοστά της".

 

Μαθαίνω πως η  μουρμούρα μεταφέρθηκε και στην Βουλή με τους βουλευτές του κόμματος να καλούνται να απαντήσουν κατά πόσον θα δεχθούν μια συνεργασία Συμμαχίας-ΑΚΕΛ. Σύμφωνα με άλλη πηγή μου από τη Συμμαχία, "τόσο έντονες είναι οι συζητήσεις που η βουλευτής Άννα Θεολόγου αναγκάστηκε να βγει δημόσια στο Facebook να διευκρινίσει τη θέση της και να γράψει ότι δεν είναι αγνώμων και σίγουρα θα στηρίξει την υποστήριξη του Λιλλήκα από οποιονδήποτε κόμμα για τις προεδρικές του 2018".

Η πηγή μου επισημαίνει ότι "η ανάρτηση της Θεολόγου στέλνει αρκετά μηνύματα εντός και εκτός Συμμαχίας, κυρίως εντός" και σημειώνει: "προσωπικά δεν αναμένω ανάλογη τοποθέτηση από τον Παύλο Μυλωνά"...

 

Στο μέτωπο του Ενδιάμεσου πάντως θεωρούν αστείες τις αιτιάσεις της Συμμαχίας με τις οποίες αρνήθηκε συμμετοχή στην ανοικτή Ημερίδα στην Πάφο. Στέλεχος του ΔΗΚΟ έλεγε χθες πως "η Συμμαχία υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνονται δημόσιες συζητήσεις πριν από την Γενεύη 2 γιατί θα είναι και άκαιρες και άτοπες". Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η Συμμαχία έχει διοργανώσει μέχρι τώρα έξι άλλες εκδηλώσεις ενώ προγραμματίζει και νέα στο Παραλίμνι την Παρασκευή. Ομιλητές στην αυριανή εκδήλωση θα είναι ο Γιώργος Λιλλήκκας και η Άννα Θεολόγου, κάτι που καταρρίπτει πανηγυρικά τη θέση ότι οι πολιτικές συζητήσεις πριν από την Γενεύη 2 είναι "άκαιρες και άτοπες".

Όπως μαθαίνω τόσο στη Συμμαχία, όσο και στον Ενδιάμεσο αναμένουν με αγωνία αυτά που θα πει ο Λιλλήκας στο Παραλίμνι γιατί ίσως ξεκαθαρίσουν το τοπίο για τις προθέσεις του, τόσο για τη σχέση του με τον Ενδιάμεσο χώρο όσο και με το ΑΚΕΛ. "Το δίπορτο δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ" ανέφερε μέλος της Συμμαχίας σε συζήτηση με ΔΗΚΟϊκό στέλεχος...

 

Πάντως στέλεχος από άλλο κόμμα του Ενδιάμεσου μίλησε πρόσφατα για υπόγειο πόλεμο Ενδιάμεσου-Συμμαχίας και προέβλεψε σημαντική διαρροή στελεχών, χωρίς να διευκρινίσει την... διαδρομή που θα ακολουθήσουν...

 

Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα κυκλοφορούν στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου ανέφερε ξανά πως στο κόμμα του λαού υπάρχει... δυστοκία. "Πρόκειται για ένα κοιλιοπόνημα που κάποιοι δεν θέλουν με τίποτε να το περάσουν γιατί φοβούνται την γέννα και περισσότερο τη φάτσα του μωρού!" όπως μου είπε. 

Πάντως με ενημέρωσε ότι η αντίδραση κατά του Λιλλήκα αυξάνεται, "ειδικά μεταξύ σκληροπυρηνικών του Χριστόφια ο οποίος εξακολουθεί να οδηγεί τον οδοστρωτήρα κατά του πρώην στελέχους του". Κάποιοι από αυτούς τους σκληροπυρηνικούς, μου είπε, βρήκαν ήδη διέξοδο στην Χαραυγή, "κάτι που έχει προκαλέσει προβλήματα και εσωκομματικά και μεταξύ του Λιλλήκα και του κυρίου Άντρου".

 

  

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση