ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Λιλλήκας, ο πρίγκιπας και οι ρωγμές του Ενδιάμεσου...

= ΤΡΙΤΗ 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με τα μάτια στραμμένα στην πριγκιπική αυλή είναι σήμερα όλος ο Ενδιάμεσος ή Πατριωτικός χώρος. Μην σας πω και οι υπόλοιποι...

Ο Γιώργος Λιλλήκας υπουργός εξωτερικών παλιά του Τάσσου Παπαδόπουλου και πρόεδρος τώρα της Συμμαχίας Πολιτών, συναντάται με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, γιο του Τάσσου και πρόεδρο του ΔΗΚΟ, σε μια πρώτη "επίσημη" συζήτηση για τις προεδρικές του 2018.

Η σημερινή συνάντηση θα κρίνει πολλά και για τη συνεργασία των δύο και για τη συνεργασία στον χώρο του Ενδιάμεσου και για τις προεδρικές. 

Όπως μαθαίνω από πηγή μου στην πριγκιπική αυλή, ο Γιώργος Λιλλήκας πάει με μια έρευνα στη τσάντα του και με μοναδικό στόχο να πείσει τον πρίγκιπα ότι μόνο η δική του υποψηφιότητα μπορεί να πάει στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Νίκαρο και να τον νικήσει με τις ψήφους του ΑΚΕΛ.

Ανάλογη προσπάθεια έκανε σύμφωνα με την πηγή μου ο Γιώργος Λιλλήκας και με την Ελένη Θεοχάρους και με τον Γιώργο Περδίκη "χωρίς να πείσει". "Τον Σιζό τον άφησε τελευταίο και γιατί νιώθει ότι υπάρχει μια προκατάληψη εναντίον του και γιατί είναι γνωστόν ότι τόσο ο πρίγκιπας όσο και ο Σιζό έχουν και χημεία και τους ενώνει η αποστροφή προς το ΑΚΕΛ και γιατί ήθελε να ακούσει πρώτα τα επιχειρήματα του πρίγκιπα, ώστε η προσέγγιση να γίνει πιο αποτελεσματικά" κατέληξε η πηγή μου.

 

Η πραγματικότητα είναι πως ο Ενδιάμεσος χώρος βρίσκεται σε αναβρασμό, αφού οι τρεις από τους πέντε αρχηγούς του θέλουν να είναι υποψήφιοι για τις προεδρικές. 

"Γι' αυτό και η (σημερινή) συνάντηση θα αποτελέσει την αρχή του ξεκαθαρίσματος και ίσως και της... διάσπασης" υποστήριξε χθες δυσαρεστημένο στέλεχος της Συμμαχίας, στη Λευκωσία. 

Όπως προβλέπει το στέλεχος, ο Λιλλήκας με τη σημερινή του κίνηση δεν αποβλέπει μόνο στο ξεκαθάρισμα των σχέσεων με τον Ενδιάμεσο και κυρίως με τον πρίγκιπα Νικόλαο, αλλά και στο ξεκαθάρισμα των σχέσεων του με το ΑΚΕΛ. 

"Θέλει να δείξει ξεκάθαρα ότι διαχωρίζει τη θέση του από τον Ενδιάμεσο και από τον Νικόλα που είναι κόκκινο πανί για την ΑΚΕΛική ηγεσία. Όπως ήταν πιο παλιά και ο ίδιος ο Λιλλήκας" ανέφερε το στέλεχος. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, το στοίχημα είναι αν θα καταφέρει ο Λιλλλήκας να περάσει στον δεύτερο γύρο και το κυριότερο αν θα καταφέρει να πείσει τους δικούς του ότι αξίζει τον κόπο η μοναχική πορεία με προοπτική τη συνεργασία με το ΑΚΕΛ. Σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με το στέλεχος, ο ίδιος γνωρίζει ότι "καραδοκούν κάποιες παραιτήσεις με μία από αυτές να είναι θεαματική"...

 

Από την πλευρά του πρίγκιπα, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από την αυλή, θα υπάρξει επιμονή στο ότι το κόμμα του αποτελεί την μεγαλύτερη δύναμη του Ενδιάμεσου και νομιμοποιείται να υποδείξει τον κοινό υποψήφιο. Πιθανολογείται δε ότι ο πρίγκιπας θα... επιστρέψει τα επιχειρήματα Λιλλήκα παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα δικής του έρευνας που παρουσιάζουν την υποψηφιότητα του να περνά στον δεύτερο γύρο και να κερδίζει τον Νίκαρο...

 

Άτομο πολύ κοντά στον πρίγκιπα, έλεγε προχθές σε συζήτηση μεταξύ φίλων σε νέο, σικ καφέ της πρωτεύουσας πως ο πρίγκιπας στη συνάντηση με τον Λιλλήκα θα του έλεγε και μια παροιμία, ως ύστατη προσπάθεια να τον κρατήσει στον Ενδιάμεσο: "Την προδοσία πολλοί ηγάπησαν, τον προδότη ουδείς"...

 

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση