ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο κατσούφης Αϊντε και η… απλή μέθοδος των τριών

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Απογοητευμένος είναι ο άλλοτε χαμογελαστός αστρολόγος κ. Αϊντε από το χάος στη σχέση Νίκαρου-Μουσταφά. Κατ’ ακρίβεια με την άρνηση του Μουσταφά “να προσέλθει ακόμα και για ένα καφέ ή ένα γεύμα” με τον ίδιο και τον Νίκαρο. Όπως μου ανέφερε διπλωμάτης που τον συνάντησε σε πολυτελές εστιατόριο της Λευκωσίας, “φαινόταν σκεφτικός και κατσούφης ενώ άλλες φορές ήταν μέσα στα χαμόγελα”...

Είναι φανερό ότι οι συναστρίες δεν… βγαίνουν. Γι΄αυτό και φαίνεται να το πήρε απόφαση ότι πρέπει να αλλάξει τροπάρι και... μέθοδο. Εξάλλου το αίτημα για νέα μέθοδο στις συνομιλίες το έθεσαν και ο Νίκαρος και ο Μουσταφά, με διαφορετικό όμως ζητούμενο. Ο Μουσταφά μάλλον κλείνει προς τη διαιτησία χωρίς να το λέει, ενώ ο Νίκαρος εισηγείται συζήτηση στο τρίπτυχο που ετοίμασε στο οποίο καταγράφονται τα θέματα ανάλογα με την πρόοδο και τις ευαισθησίες της κάθε πλευράς.

Όπως μου ανέφερε ο διπλωμάτης, “ο Αϊντε τα βρήκε μπαστούνια και τώρα κατάλαβε γιατί η λύση καθυστέρησε τόσα χρόνια” μου είπε και πρόσθεσε: “Ο Νίκαρος φάνηκε ότι σε κάποια φάση είχε πείσει σε μεγάλο βαθμό τον Αϊντε ότι η αποχώρηση του Ακιντζί από τον διάλογο οφείλεται στην παρέμβαση Ερντογάν και στο δημοψήφισμα της Τουρκίας. Ωστόσο, κάποιες υπερβολές και μικροπολιτικές από την πλευρά μας έχουν προκαλέσει σύγχυση. Ιδιαίτερα η θέση του ΑΚΕΛ το οποίο συνεχίζει να ρίχνει φταίξιμο στον Νίκαρο έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά και έδωσε άδικα επιχειρήματα στην άλλη πλευρά”.
Ο διπλωμάτης θεωρεί πως “ο Άντρος Κυπριανού έχει αυτοπαγιδευτεί στα αδιέξοδα της επαναπροσέγγισης και δεν μπορεί να δει καθαρά ότι ο Ακιντζί είναι σε αυτή τη φάση πιόνι της Άγκυρας, γι’ αυτό και του κάνει πλάτες ρίχνοντας ευθύνη στον Νίκαρο για το αδιέξοδο στον διάλογο που ο Ακιντζί εγκατέλειψε”.

Από τον Λόφο της εξουσίας πάντως ακούω ότι ο χαμογελαστός αστρολόγος παρέτεινε τη διαμονή του στη Λευκωσία με στόχο να πετύχει μια επαφή του Νίκαρου με τον Μουσταφά “ή τουλάχιστον να αρχίσει ένα πάρε - δώσε συνδυάζοντας προτάσεις των δύο” όπως μου ειπώθηκε.

Οι προθέσεις του πρώην χαμογελαστού και νυν κατσούφη αστρολόγου θα ξεκαθαρίσουν σήμερα στις συναντήσεις που θα έχει με τον Νίκαρο και τον Μουσταφά. “Πάντως το έχει καταλάβει ότι το Κυπριακό δεν πρόκειται να λυθεί με την...απλή μέθοδο των τριών. Εγώ πιστεύω ότι θα προτείνει μια νέα μέθοδο με πιο ενεργό τον δικό του ρόλο, τουλάχιστον μέχρι να επαναρχίσει ο διάλογος και αυτό για να μην χαθεί το μομέντουμ. Ωστόσο και ο ίδιος βρίσκεται σε αμηχανία γιατί πρώτη φορά είδε τον Μουσταφά τόσο… Τούρκο στις θέσεις του”, μου είπε ο διπλωμάτης.

Η... μέθοδος των τριών φαίνεται ότι ταλαιπωρεί και τον χώρο του Ενδιάμεσου. Ιδιαίτερα τους τρεις φιλόδοξους πατριώτες αρχηγούς που είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για να διεκδικήσουν το χρίσμα. Ωστόσο, όπως ακούω από στέλεχος του ΔΗΚΟ, ούτε ο Λιλλήκας, ούτε ο Πρίγκιπας, ούτε η Ελένη δείχνουν να βάζουν νερό στο κρασί τους, παρά τα όσα λένε δημόσια.
Ο πρίγκιπας Νικόλαος ακούω ότι σήμερα ελπίζει να πετύχει μια νίκη, τουλάχιστον στο πεδίο των εντυπώσεων. Η συνάντηση που θα έχει με τον Σιζό και οι δηλώσεις που θα ακολουθήσουν θα λειτουργήσουν, σύμφωνα με το στέλεχος του ΔΗΚΟ, ενισχυτικά για το προφίλ που κτίζει. Για να σας το πω απλά “το προεδρικό κοστούμι κυρίως αυτοί οι δύο το έχουνε κόψει και ελπίζουν να συμμετέχουν και οι άλλοι τρεις στη ραφή”, κατέληξε η πηγή μου.

Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ακούει όλα όσα λέγονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, με πληροφόρησε ότι στα ψηλά δώματα του κόμματος συζητήθηκε ακόμα και η υποψηφιότητα του κυρίου Άντρου για τις προεδρικές.
ΑΚΕΛικό στέλεχος ωστόσο σημείωσε πως υπάρχει και το ενδεχόμενο ο κύριος Άντρος να μην καταφέρει καν να περάσει στον δεύτερο γύρο και ότι “θα πληρώσει αυτός όλα τα σπασμένα της διακυβέρνησης Χριστόφια και το ΑΚΕΛ θα είναι τελικά διπλά ζημιωμένο”.

Η κυρία Γιαννούλλα είπε πως άκουσε κάποιο στέλεχος να λέει “ούτε επί του παρόντος υπάρχει θέμα υποψηφιότητας Άντρου για τις προεδρικές, ούτε πρόκειται να υπάρξει. Τα όσα λέγονται είναι πολιτικός καπνός!” Το ίδιο στέλεχος υποστήριξε ότι το ΑΚΕΛ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση αφού μάλλον θα αναγκαστεί να στηρίξει τον υποψήφιο του Ενδιάμεσου. “Αν αυτός θα είναι ο Λιλλήκας μπορεί κάπως να το χωνέψει ο κόσμος μας, αν είναι ο Νικόλας θα χρειαστούν πολλά φάρμακα για τη δυσπεψία…” είπε και σημείωσε πως για την Ελένη δεν θέλει καν να το σκέφτεται. Ανέφερε ακόμα ότι άλλοι υποψήφιοι εκτός του Ενδιάμεσου που θα μπορούσαν να ελκύσουν ψηφοφόρους από όλους τους χώρους και να σταθούν απέναντι από τον Νίκαρο “δυστυχώς δεν υπάρχουν”. “Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και το ΑΚΕΛ το γνωρίζει και από την εμπειρία και την καθημερινή επαφή με τον κόσμο του αλλά και από έρευνα που έκανε”, κατέληξε.

ΚΟΥΪΖ: Ποιος πολύ γνωστός Συναγερμικός διαφώνησε με την έκδοση ανακοίνωσης από τον ΔΗΣΥ για το θέμα Χάσικου; Αληθεύει ότι προειδοποίησε πως “πρέπει να αφήσουμε την υπόθεση να εξελιχθεί ομαλά γιατί ενδέχεται στο τέλος να κατηγορηθούμε”;


--------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X