ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η SuperTeam στην Μάλτα και ο πυροβολισμός του αστρολόγου

= ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με μια επίδειξη... ισχύος επιστεγάζεται η διπλή "εισβολή" της Κύπρου στην Μάλτα, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το ψήφισμα του ΕΛΚ υπέρ της Κύπρου, το οποίο ζητά από την Τουρκία να αποσύρει τον κατοχικό στρατό και από τους Τουρκοκύπριους να επιστρέψουν στις συνομιλίες χρεώνεται στη συντονισμένη προσπάθεια Νίκαρου και Φούλη. "Στο κυπριακό Super Team που ανέλαβε να φέρει σε πέρας την αποστολή στην Μάλτα" όπως μου είπε χθες κομματικό στέλεχος του ΔΗΣΥ. Το ίδιο στέλεχος έθεσε και την ερώτηση: "Δεν θα διερωτηθούν τώρα κάποιοι με ποιους συνέφαγε ο Φούλης ή ο Νίκαρος για να έχουμε αυτό το ψήφισμα;"

 

Από τον Λόφο της Εξουσίας ακούω πως ο Νίκαρος ενώ βρίσκεται στην Μάλτα και πρόκειται σήμερα να κάνει την επίσημη ομιλία του, έχει αλλού τη σκέψη του. "Σε δύο κομβικά θέματα, στην επανέναρξη των συνομιλιών και βεβαίως πώς θα χειριστεί το ασυμβίβαστο του υπουργού-μικρού ήρωα", όπως μου είπε. Για το δεύτερο μαθαίνω πως παρά τα όσα πολλά "καταπίνει" ο Νίκαρος τις τελευταίες εβδομάδες "δεν πρόκειται να μιλήσει εάν δεν εκδοθεί απόφαση από την Επιτροπή για το Ασυμβίβαστο". Ακούω ακόμα πως όποια και να είναι η απόφαση ο Νίκαρος "έχει πλάνο και σχέδιο Β" είτε καταδικαστεί, είτε όχι ο υπουργός του...

 

Πηγή μου που παρακολουθεί τις συνομιλίες από πολύ κοντά με ενημέρωσε ότι η θέση του Νίκαρου είναι ξεκάθαρη πως δεν πρόκειται ο ίδιος "να συρθεί σε οπισθοδρόμηση του διαλόγου συζητώντας Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και ροκανίζοντας τον χρόνο". Σύμφωνα με την πηγή μου, η θέση του Νίκαρου είναι ξεκάθαρη και διαμηνύθηκε έντονα στα Ηνωμένα Έθνη ότι ο διάλογος θα πρέπει να επαναρχίσει από εκεί που σταμάτησε με την Τουρκία να απαντήσει στα ουσιώδη θέματα και όχι να υπεκφεύγει...

"Αυτό το είπε και στον Έιντε και στον Γκιουντέρες" μου είπε...

Η ίδια πηγή με ενημέρωσε πως οι πρόσφατες επικρίσεις του Νίκου Κοτζιά κατά του Έιντε δεν είναι ούτε άστοχες ούτε χωρίς αιτία. "Έχουν γίνει γνωστά όσα ο Έιντε ζήτησε από Ευρωπαίους αξιωματούχους πρόσφατα, κάτι που δεν αφήνει πολλά περιθώρια ανοχής" σύμφωνα με την πηγή μου.

Όπως σας είχα γράψει προ ημερών, ο χαμογελαστός αστρολόγος στην πρόσφατη περιοδεία του στις Βρυξέλλες ζήτησε όπως γίνει αποδεχτό το αίτημα της Τουρκίας για κατοχύρωση των τεσσάρων ελευθεριών για τους Τούρκους πολίτες "μόνο στην Κύπρο".

Αυτό ήταν που έκανε τον Κοτζιά να πει δημόσια πως ο Έιντε έχει ανακηρύξει τον εαυτό του σε διαμεσολαβητή ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ και διερωτήθηκε ποια σχέση έχει το τουρκικό αίτημα με το Κυπριακό και ποιος εξουσιοδότησε τον Έιντε γι' αυτόν τον ρόλο...

Στον ίδιο τόνο ήταν και η δήλωση του Νίκαρου στην ίδια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αρχιεπίσκοπος για τις εθνικές επετείους, ότι θέλουμε ένα κράτος "που να μην είναι υβρίδιο αλλά να ανταποκρίνεται στις αρχές και αξίες της ΕΕ και του διεθνούς δικαίου".

"Περιττό να σας πω ότι μπορεί του χαμογελαστού αστρολόγου να του κόπηκε το χαμόγελο, όταν άκουγε αυτές τις δηλώσεις, στα χείλη του Αρχιεπισκόπου όμως ήταν διάπλατο!" κατέληξε η πηγή μου.

 

Ένα ερώτημα έθεσε Κύπριος πολιτικός, μεγάλου κόμματος, προχθές σχολιάζοντας την επίσκεψη Κοτζιά στην Κύπρο και τις συναντήσεις του με τους αρχηγούς των κομμάτων.

"Πώς είναι δυνατόν να συμφωνεί με όλους, όλοι να συμφωνούν μαζί του αλλά μεταξύ τους τα κόμματα να τα χωρίζει χάος στο Κυπριακό;"

 

 

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση