ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η δυσπεψία, η δυσπιστία και το… γυαλοκλούβι του ΑΚΕΛ

= ΤΡΙΤΗ 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Ήταν ένα δείπνο δύσπεπτο τελικά. Οι παρενέργειες φάνηκαν από την ίδια ώρα αλλά και την επομένη, όπως συμβαίνει αν φας χαλασμένο φαΐ σε εστιατόριο και την άλλη μέρα τρέχεις συνεχώς στην τουαλέτα". Με αυτό τον παραστατικό τρόπο χαρακτήρισε το δείπνο Νίκαρου-Μουσταφά διπλωμάτης που παρακολουθεί από πολύ κοντά τον διάλογο στο Κυπριακό.

"Όλα όσα ακούγονται για την επιμονή και την επιθετικότητα του Μουσταφά είναι αλήθεια. Ήταν τόσο αρνητικός που ακόμα και ο Έιντε το... αντιλήφθηκε", μου είπε συμπληρώνοντας ωστόσο πως “κανείς δεν ξέρει τι θα πει ο Νορβηγός στον Γκουτιέρες πριν την συνάντηση με τον Μουσταφά αν και δεν αποκλείεται να του ζητήσει να ασκήσει πίεση για επανέναρξη του διαλόγου”.

Όλοι γνώριζαν ότι ο Μουσταφά θα κρατούσε σκληρή γραμμή στο δείπνο, αφού τους “προειδοποίησε” γι’ αυτό αποκλείοντας τους διαπραγματευτές από το τραπέζι και δίνοντας τον τίτλο του "κοινωνικού" και όχι του "πολιτικού" δείπνου.

"Η... Ερντογανική εμφάνιση του Μουσταφά έφερε σε δύσκολη θέση και τα Ηνωμένα Έθνη ακόμα και τον ίδιο τον Έιντε που ήθελε πολύ να τον στηρίξει αλλά δεν μπορούσε να βρει ούτε ένα σημείο στήριξης!" μου είπε ο διπλωμάτης σημειώνοντας ταυτόχρονα πως ο Νίκαρος κέρδισε στα σημεία με την σταθερή και ήπια στάση του.

"Σε κάποιον μάλιστα θύμισε τον δάσκαλο του, την ήρεμη δύναμη του Γλαύκου Κληρίδη" μου είπε σημειώνοντας πως ο μόνος που φάνηκε να μην έχει πειστεί από τον Νίκαρο είναι ο Άντρος Κυπριανού "ο οποίος ανέμενε πληροφόρηση από τους Τουρκοκύπριους συντρόφους του πριν τοποθετηθεί, επιβεβαιώνοντας όχι μόνο τη δυσπιστία του κατά του Νίκαρου αλλά και ότι πια κάνει προεκλογική ανάγνωση των πάντων".

Όπως όμως με πληροφορεί η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, στην Εζεκία Παπαϊωάννου άρχισε η μουρμούρα από κάποια στελέχη για την αδιέξοδη πολιτική του κόμματος. "Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι ο κόσμος έχει και μάτια και αυτιά και αντιλαμβάνεται πως ο Ακιντζί έχει μεταλλαχθεί; Τελικά ο μόνος που έμεινε να τον υποστηρίζει τόσο έντονα είναι ο Άντρος, ακόμα και από τα κατεχόμενα ακούμε πως η απόφαση για το δημοψήφισμα ήταν μια πρόφαση και δεν την παίρνουν πολλοί στα σοβαρά" είπε στέλεχος που τελευταία όλο και πιο έντονα ασκεί κριτική κατά του κυρίου Άντρου.

"Ας ακούσουμε τι λέει και ο κόσμος μας αλλά και οι σύντροφοι Τουρκοκύπριοι και ας μην μένουμε κλειστοί στο γυαλοκλούβι μας" φέρεται να είπε το στέλεχος...

Στον ΔΗΣΥ τα πράγματα είναι ακόμη πιο έντονα. Όπως με πληροφορεί η Μάνταμ του Φούλη, από την βάση και μέσω σοβαρών στελεχών ασκείται έντονη κριτική για την ανοχή στα καπρίτσια του Μουσταφά. Μια θέση που δεν φαίνεται να απορρίπτει ο... διπλωμάτης Φούλης. Όπως ακούω ο Φούλης, παρά το ότι παρακάθισε στο γνωστό, "μυστικό" δείπνο με τον Μουσταφά και κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον πείσει να επιστρέψει στον διάλογο, "δεν έχει διλήμματα όταν πρόκειται για τις ευαισθησίες της βάσης του κόμματος".

"Να μην ξεχνάμε και την ζημιά που κάνει η εικόνα συμπόρευσης του ΔΗΣΥ με το ΑΚΕΛ αλλά και η σταθερή επίκριση του Νικόλα Παπαδόπουλου για εξευτελισμό της πλευράς μας." μου ανέφερε η Μάνταμ προβλέποντας ότι "δεν αποκλείεται η πρόταση νόμου για τους εορτασμούς στα σχολεία που δήθεν αναμένει ο Μουσταφά για να επιστρέψει στις συνομιλίες να μην προωθηθεί πια με την ίδια θέρμη, μην σας πω ότι μπορεί και να αφεθεί στην τύχη της, μαζί με τον Ακιντζί και ίσως το ΑΚΕΛ" συμπλήρωσε...

--------------------------------------  


*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση