ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:30
 

#PoliticsBlog Οι φωτιές στην Ελλάδα, η Λουτ και μια πρόβλεψη για τα εκπαιδευτικά

= ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Ο φόβος φέρνει κόλαση!" Με αυτή τη φράση, άτομο που γνωρίζει πολλά αναφέρθηκε στην τραγωδία που ζει η Ελλάδα με τις πυρκαγιές στην Αττική. "Σύντομα θα ακούσετε από αξιωματούχο της κυπριακής κυβέρνησης, μη σας πω και από τον ίδιο τον Πρόεδρο, εξαγγελίες για ενίσχυση των μέτρων προστασίας κατά των πυρκαγιών", μου είπε.

"Μήπως η Λουτ δεν ήρθε μόνο για να ακούσει, όπως όλοι πιστεύουμε, αλλά και για να πει κάποια πράγματα;" Η απορία διατυπώθηκε χθες σε πολιτικό πηγαδάκι σε σικάτο στέκι της πρωτεύουσας. Ο πολιτικός που υπέβαλε την ερώτηση συμπλήρωσε: "Μας πέρασε από το μυαλό ότι ίσως να υπέβαλε, απλά αλλά επιτακτικά και ξεκάθαρα τη θέση του Γκουτέρες ότι πρόσκληση για νέο διάλογο θα υπάρξει μόνον εάν πειστεί και η Λουτ και ο μάστρος της ότι οι δύο συνομιλητές έχουν κάτι να πουν εάν τους φέρει ξανά στο ίδιο τραπέζι;"
Ο ίδιος επέμενε πως το γεγονός ότι η συνάντηση με τον Αναστασιάδη κράτησε τρεις ώρες σημαίνει πως "είχε θέμα", εκτός κι αν η Λουτ κατάλαβε τις πραγματικότητες, ότι δηλαδή ο Ακιντζί είναι απλά όργανο της Τουρκίας και αποφάσισε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο με την τουρκική ηγεσία για να πάρει από αυτήν σίγουρες απαντήσεις στα ερωτήματά της.

Μπορεί οι ανταγωνισμοί των κομμάτων να γίνονται κυρίως στις προεκλογικές περιόδους και με αφορμή το Κυπριακό και την οικονομία. Ωστόσο, κάποια κόμματα φαίνεται πως απλώνουν πλοκάμια σε πολλούς άλλους τομείς πέραν των προαναφερόμενων. Και κάποια τα καταφέρνουν μια χαρά να περνούν και πολιτικές και να διαμορφώνουν καταστάσεις και να δημιουργούν προβλήματα στην κυβέρνηση.
Η πιο πάνω θέση δεν είναι δική μου αλλά γνωστού πολιτικού ο οποίος χαρακτηρίζεται για την ψυχραιμία με την οποία αναλύει την επικαιρότητα. Όπως μου έλεγε πολύ πρόσφατα, "η κατάσταση και στην Υγεία και στην Παιδεία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και από τις κομματικές παρεμβάσεις μέσω συνδικαλιστών και άλλων".

Ειδικά για την κατάσταση στην Παιδεία και την σύγκρουση που άναψε μεταξύ εκπαιδευτικών-Χαμπιαούρη, ο εν λόγω πολιτικός υποστηρίζει πως "αποτελεί την πιο επιτυχημένη αθέατη παρέμβαση μεγάλου κόμματος το οποίο εκμεταλλεύτηκε και τις φιλοδοξίες των συνδικαλιστών και τις αδυναμίες του Χαμπιαούρη και τις τρύπες που για δεκαετίες υπάρχουν στην δημόσια Παιδεία".
Το αποτέλεσμα είναι ότι η κόντρα συνεχίζεται και με κομματικές παρεμβάσεις και οι μόνοι που την πληρώνουν είναι τα παιδιά μας και η δημόσια εκπαίδευση.

Ο ίδιος πολιτικός παραδέχθηκε πως στο αντίθετο στρατόπεδο βρισκόταν πριν από χρόνια αντίπαλο μεγάλο κόμμα και τα αποτελέσματα ήσαν ανάλογα. "Εκείνο που δεν αντιλήφθηκαν στο συγκεκριμένο κόμμα είναι ότι οι συνδικαλιστές στην πλειοψηφία τους δεν είναι πάντα πειθήνια κομματικά στελέχη αλλά ανήκουν και υπηρετούν πρώτα τον εαυτό τους, μετά τη συντεχνία τους και μετά το κόμμα τους".
"Κατά τα άλλα ο Χαμπιαούρης θα απευθύνει νέα πρόσκληση για διάλογο στους εκπαιδευτικούς, για θέματα που είχαν ήδη συζητηθεί και αποφασιστεί ενώ αυτοί οργανώνουν εκδήλωση στην κάψα του Αυγούστου έξω από το Προεδρικό", συνέχισε η πηγή μου και κατέληξε με μια πρόβλεψη: "Εδώ όμως είναι που οι εκπαιδευτικοί θα διαπιστώσουν πως η υπερβολή φέρνει και κούραση και απόσταση. Δεν υπάρχει περίπτωση η εκδήλωση του Αυγούστου, εάν γίνει τελικά, να έχει την επιτυχία αυτής που προηγήθηκε στο υπουργείο Παιδείας. Κι αυτό το γνωρίζουν και οι εκπαιδευτικοί και κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Από μια άλλη πηγή μου, που ανηφορίζει συχνά στον Λόφο της εξουσίας, άκουσα ότι ο Πρόεδρος ετοιμάζει παρέμβαση για τις φωτιές στην εκπαίδευση, "μόλις σβήσουν οι φωτιές στην Ελλάδα και υπάρξει συνεννόηση με τους πολιτικούς αρχηγούς για την επίσκεψη της Λουτ".
"Θέμα αποπομπής Χαμπιαούρη πάντως δεν υπάρχει στον ορίζοντα και αυτό θα φροντίσει ο Πρόεδρος να το χωνέψουν οι εκπαιδευτικοί", μου ανέφερε.

ΚΟΥΪΖ: Ποιος πολιτικός αρχηγός "έκαμε τη γη πηγή" να μάθει τι ειπώθηκε μεταξύ Αναστασιάδη - Λουτ αλλά τελικά έμεινε με την απορία;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Αδιάλλακτη η Τουρκία παρά τον αποκλεισμό από τα F-35

«Η γελεία αυτή ιστορία έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να επιβεβαιώσει ότι ο άνθρωπος που ηγείται των ΗΠΑ ...»
ΑΚΑ  |  09:17

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Από τους αμπάλατους λαϊκιστές της βουλής άρχισαν τα δεινά όταν αρνήθηκαν την φορολογία 15% επί των καταθέσεων ...»
Αρμαγεδών  |  19:30

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X