ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:25
 

#PoliticsBlog Άντρος Κυπριανού and his people...

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μικρά και μεγάλα Ρίχτερ προκάλεσε στο ίδιο του το κόμμα ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος αποφάσισε ύστερα από καιρό να εμφανιστεί δημόσια και να κάνει δηλώσεις. Ωστόσο, όπως μαθαίνω, δεν είναι μόνο ο Χριστόφιας που προκαλεί ισχυρούς κραδασμούς αλλά και ο ίδιος ο Άντρος και οι άνθρωποί του, οι οποίοι, σύμφωνα με όσα είπε πρόσφατα "εκπρόσωπος" της αφανούς εσωκομματικής αντιπολίτευσης: "Όπως πάνε και τον Αναστασιάδη θα ξαναβγάλουν πρόεδρο και το κόμμα θα το μειώσουν και θα το φέρουν στα μέτρα τους"!

 Ας πάρουμε όμως τα θέματα με τη σειρά: 

"Εν αρχήν ην το χάος, δηλαδή ο Χριστόφιας" μου ανέφερε το στέλεχος "που δεν αντέχει πια να βλέπει τον λαϊκισμό και την εκμετάλλευση από την ηγετική ομάδα εντός του κόμματος". Όπως μου ανέφερε οι πρόσφατες δηλώσεις Χριστόφια στο Σίγμα μπορεί να προκάλεσαν κάποια δάκρυα συγκίνησης σε παλαιοκομματικούς που είδαν τον πρώην ηγέτη να συγκινείται όταν μιλούσε για το κόμμα του, "αρκετοί νέοι όμως κάγχασαν και καγχάζουν για την αντίληψη, την αισθητική και τον λόγο που προωθεί η φιγούρα Χριστόφια". Όπως υποστηρίζει το στέλεχος "από καιρό κάποιοι είπαν πως δεν πρέπει να εμφανίζεται δημόσια, τουλάχιστον τώρα που αρχίζει η προεκλογική γιατί εξακολουθεί να κάνει ζημιά".

 Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν τραγικό: Ακόμα και ο Άντρος Κυπριανού "άδειασε" χθες τον πρώην ηγέτη υποστηρίζοντας (περίπου) πως δεν περίμενε από αυτόν τέτοιες εκφράσεις, όπως τις κατηγορίες που εκτόξευσε για την στήριξη του Άντρου προς τον Αναστασιάδη και το φιάσκο με την ζημιογόνα επιλογή Σπανού. Μάλιστα ο Χριστόφιας χαρακτήρισε και την όλη διαχείριση του ζητήματος Μάικ Σπανός ατυχή αφού, όπως είπε, "ήταν νεοφιλελεύθερος και δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία του ΑΚΕΛ".

 

Η κυρία Γιαννούλλα η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψυθιρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα με ενημέρωσε πως στα ψηλά δώματα του κόμματος συζητήθηκε έντονα η παρέμβαση Χριστόφια. Ακούστηκε μάλιστα και μεγαλοφώνως από μεγαλοστέλεχος η απορία: "Γιατί να βγει και να τα πει, ειδικά τώρα και να ζημιώνει την προσπάθεια για συσπείρωση;"

Ωστόσο η κυρία Γιαννούλλα μου είπε πως "πριν κοπάσει η φθινοπωρινή μπόρα που έφερε η επανεμφάνιση Χριστόφια προκλήθηκε καταιγίδα από τις δηλώσεις του ίδιου του Άντρου". Όπως μου εξήγησε κάποια στελέχη έχουν την ισχυρή άποψη πως "αν ο Άντρος και οι άνθρωποι γύρω του δεν αντιληφθούν ότι πρέπει να συμπεριφέρονται με σεβασμό προς τους πολιτικούς τους αντιπάλους, σημαίνει πως έχουμε ήδη χάσει το παιχνίδι".

Και συνέχισε: "Πώς γίνεται ο ίδιος ο γενικός γραμμάτεας να βγαίνει και να βρίζει και τον Βίκτωρα και τον Χριστοδουλίδη και να μιλά με φαραωνικό ύφος τη στιγμή που επικαλείται τον πολιτικό πολιτισμό και τον διάλογο με επιχειρήματα;" 

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την κυρία Γιαννούλλα, "κάποιοι στο κόμμα διερωτώνται πώς συμβαίνει ενώ είχε και ο ίδιος τον απόρρητο φάκελλο του Αναστασιάδη να εξαπολύει μύδρους ότι έστειλε σε πολίτες έγγραφα τα οποία δεν έχει στείλει στην πολιτική ηγεσία;"

Και υπάρχει και μια τρίτη πτυχή, συνέχισε η κυρία Γιαννούλλα: "Πώς συμβαίνει σε ένα μεγάλο κόμμα που θέλει να φημίζεται για την οργάνωσή του να υπάρχει στα αζήτητα ένας φάκελος που έφθασε με ειδική αποστολή από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Αυτό ξεπερνά και το σκάνδαλο με τη διαρροή των emails με τους "δικούς μας και τους άλλους" που διέρρευσαν πριν από χρόνια και έκαναν ρεζίλι το κόμμα"...

Από τους αντιδρώντες στο ΑΚΕΛ όμως ακούγεται και μια άλλη, πολύ σημαντική, κατηγορία κατά της σημερινής ηγεσίας του κόμματος του λαού. Όπως υποστηρίζει ένας εξ' αυτών: "η επιλογή του υποψηφίου του κόμματος για τις προεδρικές κατάντησε ανέκδοτο, από την πανηγυρική επιλογή Σπανού καταλήξαμε με την ουρά στα σκέλια στον Μαλά που δεν τον θέλαμε και ήταν η τελευταία επιλογή και σε μία νύχτα έγινε η πρώτη. Τον βαφτίσαμε και πρώτη επιλογή και ανεξάρτητο ενώ στο επιτελείο του προτείναμε πρωτοκλασάτα στελέχη... Τέτοια ρεζιλίκια ούτε επί Χριστόφια δεν βιώναμε. Λες και ο Άντρος και οι άνθρωποί του έχουν βαλθεί να εκλέξουν ξανά τον Αναστασιάδη και όχι τον Μαλά"...

Την τελευταία παράγραφο την φύλαξα για κάτι που μου είπε η κυρία Γιαννούλα, η οποία βουλιάζει όπως λέει καθημερινά στην απογοήτευση και την απαξίωση περιφερόμενη στους διαδρόμους του άλλοτε περήφανου ΑΚΕΛ: "Πώς γίνεται ο Άντρος να παραπονιέται για τον τρόπο που εκφράζεται ο Χριστόφιας και να λέει πως ο ίδιος ο Χριστόφιας διαφορετικά τον δίδαξε να σκέφτεται και να πράττει, ως γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ; Τι να του απαντήσουμε; Πώς με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις;"

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη,ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

 



ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X