ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:59
 

#PoliticsBlog Ένας «εγκληματίας» στο Άγιο Όρος και οι νέες φωτιές για το Γλωσσάρι

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών προχθές στο Προεδρικό έπεισε άπαντες για την αλήθεια αυτών που ανέφερε την Κυριακή στον Κύκκο ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης. Ότι δηλαδή «διανύουμε την κρισιμότερη περίοδο στην ιστορία των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού».

Με αυτή τη θέση συμφωνούν και η συμπολίτευση και όλη αντιπολίτευση, από το ΑΚΕΛ μέχρι το ΕΛΑΜ. Κρίνοντας, ωστόσο, από όσα δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά τη συνεδρία μάλλον δεν ασπάζονται τη θέση που επίσης διατύπωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης την Κυριακή, ότι «απαιτείται απ’ όλους να βάλουμε την Κύπρο πάνω από τις όποιες διαφωνίες μας.

Χρειαζόμαστε, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά, συνεργασία, ενότητα, μετριοπάθεια και πραγματισμό». Η πλάκα είναι που όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί επικαλούνται την ενότητα και ο καθένας θεωρεί ότι φταίνε όλοι οι άλλοι που αυτή δεν επιτυγχάνεται. Πάντως, απ’ όσα ακούω από τον Λόφο, ο Ηealthy Nic θεωρεί πολύ χειρότερη την κριτική που του ασκείται από άλλους, που παλιά τον στήριζαν από αυτούς που παραδοσιακά τον επικρίνουν...

Μεγαλεία για τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη ο οποίος έτυχε επίσημης υποδοχής κατά το Βυζαντινό τυπικό στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Μάλιστα, προς τιμή του τελέστηκε και δοξολογία από τους πατέρες της Μονής.

Υπενθυμίζω ότι τον Απρίλιο ο Γέροντας Εφραίμ, ηγούμενος στη Μονή Βατοπεδίου, με επιστολή του προς τον Συλλούρη με αφορμή το νομοσχέδιο για τις εκτρώσεις, του έγραφε ότι η κυπριακή Βουλή «επικύρωσε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, μόλις λίγες μέρες πριν από την Ανάσταση του Κυρίου». Καλούσε μάλιστα τους βουλευτές να κάνουν δεύτερες σκέψεις «γιατί η έγκριση του νομοσχεδίου θα δημιουργήσει και δημογραφικό πρόβλημα, κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνει σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα»... Ο Συλλούρης πάντως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «με τον Γέροντα Εφραίμ είχα την ευκαιρία να συζητήσω στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου πνευματικά, πολιτικά και πολιτιστικά θέματα. Η αγάπη του για την Κύπρο είναι διάχυτη όπως και η αγωνία του για το μέλλον του Ελληνισμού».

Όσοι νομίζουν ότι ο θόρυβος για το Γλωσσάρι έχει κοπάσει μάλλον θα εκπλαγούν και μάλιστα πολύ. Όπως μαθαίνω και από δημοσιογράφους και άλλους που ασχολούνται με το θέμα «η κρίση τώρα αρχίζει», αφού αποκαλύφθηκε πως ο ΟΑΣΕ έχει αποστείλει το Γλωσσάρι σε δεκάδες δημοσιογραφικές οργανώσεις παγκόσμια. Όπως ακούω η αντίδραση προγραμματίζεται σε τρία ανεξάρτητα επίπεδα: Δημοσιογραφικό, πολιτικό-κοινοβουλευτικό και στο ευρωκοινοβούλιο.
Συνάδελφος μου έλεγε προχθές ότι:
«Το θέμα δυστυχώς έγινε πολιτικό και για όλα φταίει το Δ.Σ. της ΕΣΚ το οποίο, σύμφωνα και με δήλωση του προέδρου του, επεξεργάστηκε και ευνόησε την συγγραφή του Γλωσσαρίου. Στη συνέχεια ο Φράγκος το υποδέχθηκε ως εργαλείο για τους δημοσιογράφους αλλά μετά την τεράστια κοινωνική αντίδραση αναγκάστηκε να δηλώσει ότι η ΕΣΚ δεν το υιοθετεί και ότι η πρωτοβουλία του ΟΑΣΕ ήταν άτοπη. Είναι η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί δημοσιογράφοι υπέγραψαν δήλωση κατά του Δ.Σ. της ΕΣΚ και η πρώτη φορά το όνομα της οργάνωσης των δημοσιογράφων διασύρεται λόγω των επιλογών της ηγεσίας της, η οποία αν και προειδοποιήθηκε επέλεξε να προωθήσει ανεπιθύμητες πολιτικές θέσεις που ξεσήκωσαν ακόμα και τον Πρόεδρο του κράτους και τον επίτιμο πρόεδρο της ΕΣΚ, τον μετριοπαθή Ανδρέα Καννάουρο».

Άλλος συνάδελφος μίλησε για «πρωτοφανή και εξωφρενική κώφευση στη θέση και τις απόψεις της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων από την ηγεσία τους, που ολοφάνερα πια καθοδηγείται από πολιτικές παρά συνδικαλιστικές επιλογές. Αν δείτε στην τέταρτη σελίδα του Γλωσσαρίου αναφέρεται ξεκάθαρα πως η δημιουργία του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεργασία των οργανώσεων δημοσιογράφων στο νησί». «Οι δημοσιογραφικές φωτιές δεν πρόκειται να κοπάσουν εύκολα στην Κύπρο» κατέληξε.

ΚΟΥΪΖ: Ποιος πολιτικός αρχηγός έχει πολύ στενές επαφές με πρέσβη ξένης χώρας που ενοχλούν και ξενίζουν; Το ξέρει ότι σχολιάζεται αρνητικά και από αντίπαλους του πολιτικούς αλλά και από στελέχη του κόμματός του;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:23

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X