ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:14
 

#PoliticsBlog Η απύθμενη... επιείκεια, τα κινητά των βουλευτών και το δίλημμα του Healthy

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Αρκετοί αναγνώστες επικοινώνησαν με την εφημερίδα για τη στήλη μου της περασμένης Παρασκευής. Οι περισσότεροι για να με συγχαρούν, απ' όσα μου είπαν, γιατί ένιωθαν να ταυτίζονται με το παράπονό μου που δεν μπορώ και εγώ να μπω στη λίστα των ευνοούμενων του Κωστάκη.

Ωστόσο, η απάντηση του ίδιου του Κωστάκη, και σε μένα και στον κάθε αδικημένο αυτού του τόπου, ήταν άκρως απογοητευτική. Μας είπε πως ανεξάρτητα από την περίπτωση (του Πόλυ και άλλων) καθημερινά ομάδα λειτουργών στη Νομική Υπηρεσία εξετάζει αιτήματα για διαγραφή προστίμων και άλλων κυρώσεων και αν είναι γνήσιες τυγχάνουν επιείκειας. (έτσι το έγραψε).

Και συνέχισε: "Αυτός είναι ο άλλος, ανθρώπινος ρόλος της Νομικής Υπηρεσίας. Μια τέτοια πρακτική δεν πρέπει να δημιουργεί κανένα αίσθημα αδικίας σε κανένα πολίτη".

Προσωπικά ένιωσα συγκίνηση με την απάντηση του Κωστάκη. Το γεγονός ότι η επιείκεια του για τον Πόλυ (πόσα προβλήματα να αντιμετωπίζει κι αυτός ένας θεός το ξέρει) ασκήθηκε επανειλημμένα για 34 τόσες περιπτώσεις είναι αξιοθαύμαστο. Κανένα Γραφείο Ευημερίας δεν έδρασε με τόση ανθρωπιά, τόση επιείκεια και τόσο δίκαια όσο το γραφείο παραπόνων του Κωστάκη. Υποκλίνομαι!

Τι άλλο να πω; Ότι "βλέπω να διαψεύδονται και οι τελευταίες προσδοκίες που είχα για ένα καλύτερο μέλλον αυτού του τόπου;" Ότι "τελικά οι κατηγορούμενοι μετατρέπονται σε κατήγορους με τη συνδρομή και υπόθαλψη ανώτερου άρχοντα της χώρας;" "Ντροπή!"

Ένα πάντως κράτησα από την ανακοίνωση του Κωστάκη: το τεράστιο απόθεμα επιείκειας του. Κανονικό Λεβιάθαν!
Παρά τις επανειλημμένες δόσεις επιείκειας που απελευθέρωσε για τον Πόλυ (είπαμε 34) διατηρεί αποθέματα και για άλλους όπως λέει.
Θεός αν είναι...

Μπορεί ο Healthy να τα πήγε πολύ καλά στην Ευρώπη αλλά η επιστροφή δεν αναμένεται να είναι το ίδιο ευχάριστη.
Όπως μου έλεγε προχθές ο ενημερωμένος κύριος Πάμπος, με την επιστροφή του θα αντιμετωπίσει μια κατάσταση μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Και εξήγησε: "Από την μία είναι το δείπνο με τον Ακιντζί που ψήνεται, από την άλλη είναι η ανακωχή με τον Νικόλα και τους άλλους του Ενδιάμεσου που όσο το δείπνο ψήνεται τόσο περισσότερο συρρικνώνεται.
Και καλύτερα να μην σας πω τι τον αναμένει για τον συνεργατισμό".

Εκτός της Ολομέλειας της Βουλής τέθηκαν την Παρασκευή οι κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών. Ο λόγος; Το γεγονός ότι στην εκπομπή του Λούη Πατσαλίδη προβλήθηκαν σκηνές με βουλευτές να παίζουν με τα κινητά τους την ώρα που διεξάγονταν οι εργασίες της Ολομέλειας. Είχε μάλιστα δείξει και την Ειρήνη Χαραλαμπίδου να βρίσκεται σε εντελώς άλλο χρόνο και τόπο: σε ιστοσελίδα για ηλεκτρονικά ψώνια και να επιλέγει προϊόντα!
Μετά τον σάλο που ακολούθησε τα όσα πρόβαλε ο Λούης οι βουλευτές ζήτησαν την εκδίωξη των κάμερα μαν. Όπερ και εγένετο. Οι κινηματογραφιστές μπήκαν τελικά μόνο για ένα πεντάλεπτο, πήραν με ασφάλεια τα πλάνα που οι βουλευτές ήθελαν και αποχώρησαν.
Το θέμα συζητήθηκε ιδιαίτερα μεταξύ των δημοσιογράφων με αρκετούς να διερωτώνται εάν αυτοί που έπρεπε να φάνε πόρτα ήταν οι κινηματογραφιστές ή τα κινητά ή οι βουλευτές που έπαιζαν και ψώνιζαν την ώρα της Ολομέλειας...

Αληθεύει πως την Παρασκευή ο αγαπητός μου Άντρος αντίκρισε με μεγάλη έκπληξη την πενιχρή συμμετοχή στην διαδήλωση για τον Συνεργατισμό έξω από το Προεδρικό; Αληθεύει πως έγινε και έντονη συζήτηση για το ποιου ή ποιων ευθύνη ήταν να μαζευτεί πλήθος για να διαδηλώσει και να ακούσει την ομιλία του Γενικού Γραμματέα;
Αληθεύει ότι κάποιος διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος: "Εάν θα είναι τέτοια η συμμετοχή καλύτερα να μην κάνουμε τις άλλες διαμαρτυρίες";
Η κυρία Γιαννούλλα πάντως, η οποία ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου αποκάλυψε πως η συζήτηση για το μέλλον του κόμματος άναψε για τα καλά. "Δεν είναι μόνο ο εικοσάλογος με τις αλλαγές που κρατάει ο κύριος Άντρος και τον μετέτρεψε για συντομία σε δεκαοκτάλογο. Είναι και η ονοματολογία που κυκλοφορεί για τους τρεις, τέσσερις δελφίνους" μου είπε.

ΚΟΥΪΖ: Αληθεύει ότι ο Φούλης γεμίζει τη φαρέτρα του για την μεγάλη μάχη του Συνεργατισμού; Όπως ακούω προβλέπεται ασύμμετρη και πολυμέτωπη αντιπαράθεση και ο Πάφιος οργανώνεται κατάλληλα. Ωστόσο, στη μάχη είναι που φαίνεται η αξία κάθε πυραύλου...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X