ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η βόμβα στα χέρια του Κώστα Κληρίδη και το... τηλέφωνο του Φαίδωνα...

= ΤΡΙΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ως "βραδυφλεγή βόμβα μεγατόνων" χαρακτηρίζει την είδηση που έσκασε και αφορά τη Νομική Υπηρεσία, έμπειρος νομικός από την πρωτεύουσα. Ο νομικός, με τον οποίο συζήτησα χθες το θέμα, υποστήριξε πως "εκτός από το κύρος της Νομικής Υπηρεσίας που πάει κατά βαρβάρων" κατά τον χαρακτηρισμό του, "η όλη ιστορία μας βάζει σε περιπέτειες και με την Ρωσία και με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και με τις ΗΠΑ". Όπως υποστηρίζει ο νομικός "ανεξαρτήτως του αν αληθεύουν ή όχι τα όσα δημοσιεύονται για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της δεύτερη τη τάξη στη Νομική Υπηρεσία, το κακό με τη δημιουργία εντυπώσεων έγινε. Τα σοβαρότατα θέματα που θίγονται στην αποκαλυφθείσα ηλεκτρονική αλληλογραφία (αν όντως αυτή ανήκει στην Ελένη Λοϊζίδου) αφορούν συμφέροντα υψίστης σημασίας και αφορούν αυτή την ίδια την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους δικαίου που λειτουργεί στο ευρωπαϊκό πλαίσιο αρχών και αξιών"...
Ο νομικός πάντως υποστήριξε πως το θέμα θα μας απασχολήσει για πολλούς μήνες, αφού και ο όγκος των emails που αποδίδονται στην Ελένη Λοϊζίδου είναι αρκετές χιλιάδες (19.000 όπως δημοσιεύτηκε). Διερωτήθηκε ωστόσο "κατά πόσον θα έπρεπε η υπόθεση να ελέγχεται από τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα ή από άλλο όργανο της πολιτείας για να κατοχυρωθεί η αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία της έρευνας και εντός και εκτός Κύπρου". 
Ο νομικός έκλεισε την ανάλυσή του με σκεπτικισμό, διερωτώμενος κατά πόσον η ιστορία που προέκυψε "θα επιβαρύνει ίσως και σε ανεπανόρθωτο βαθμό το κλίμα εντός της Νομικής Υπηρεσίας και θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητά της". 
Όπως μου είπε: "Κάποιοι είναι σίγουροι ότι το πρόβλημα αυτό θα επιβραδύνει ακόμα περισσότερο τις έρευνες για σημαντικότατες υποθέσεις που διερευνά η Νομική Υπηρεσία με αρκετή ήδη καθυστέρηση λόγω και των προβλημάτων στελέχωσης. Κάποιοι μάλλον θα τρίβουν με χαρά τα χέρια τους για αυτή τη εξέλιξη ενώ ο Κώστας Κληρίδης θα πρέπει να διαχειριστεί με τεράστια προσοχή την βόμβα που βρέθηκε στα χέρια του"...
 
Επανήλθε ύστερα από μικρή ανάπαυλα ο Φαίδωνας Φαίδωνος και έκανε νέες καταγγελίες, χωρίς να δώσει ονόματα, για κύκλωμα που λειτουργεί σε υπουργείο και παίρνει μίζες για να εξασφαλίσει υπηκοότητες αλλά και για να "κανονίσει τ/κ περιουσίες σε συγκεκριμένα άτομα". Υποστηρίζει ότι για το θέμα κατέχει και ηχογραφημένη συνομιλία στο κινητό του διάρκειας 1 ώρας και 14 λεπτών (μα πόσα χωράει πια αυτό το τηλέφωνο;) και ότι καταγγελία θα γίνει σύντομα στην Αστυνομία από το άτομο που του έστειλε τη συνομιλία. 
Δημοσιογράφος σχολίαζε χθες πως "εάν ο Φαίδωνας θέλει να διατηρήσει την αξιοπιστία του θα πρέπει να προκύψουν σύντομα στοιχεία για τις καταγγελίες που εδώ και μήνες κάνει χωρίς να δίνει ονόματα". Όπως σημείωσε ο συνάδελφος "ο δήμαρχος θα πρέπει ταυτόχρονα να ρίξει και μια ματιά στο σπίτι του αφού αύριο (σήμερα) οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι αρνούνται με επιστολή τους να παραστούν σε συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου και τον κατηγορούν ότι αποφεύγει συστηματικά να θέσει για συζήτηση το φλέγον θέμα του Νομικού Συμβούλου".
"Ας ψάξει λίγο στα χιλιάδες μηνύματα που έχει στο κινητό του, κάπου θα βρει και την επιστολή των 11 από τους 20 δημοτικούς συμβούλους" ανέφερε ο συνάδελφος.
 

------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«Κελαήδη πάλιν δεν πήρες τα χάπια σου.»
ΧΧΧ  |  08:01

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Καμμένος: Η κυβέρνηση προσπαθεί να εγκλωβίσει τις πολιτικές δυνάμεις

«Άσε ρε νούμερο.... Μέχρι προχθές έσταζες μέλι για την κυβέρνηση, τώρα τα χώνεις.... Για τόση αμνησία ...»
Ανώνυμος  |  20:54

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X