ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:53
 

#PoliticsBlog Η Ιφιγένεια εν Λευκωσία και η καρέκλα του Χαμπιαούρη

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Εξετάσεις δίνει η κυβέρνηση στο θέμα της Παιδείας, από τον Χαμπιαούρη μέχρι τον Πρόδρομο και τον ίδιο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη", σχολίαζε προχθές Συναγερμικό στέλεχος επισημαίνοντας τα πολλά αρνητικά που επισύρει η αντιπαράθεση με τους εκπαιδευτικούς.

Όπως έλεγε το εν λόγω στέλεχος "τη νύφη φαίνεται να την πληρώνει ο ΔΗΣΥ" και κατηγόρησε ανοικτά ένα δικό του (του ΔΗΣΥ) παιδί, "που ως συνδικαλιστής πρώτης γραμμής λειτούργησε ως εξάρτημα του ΑΚΕΛ και έστρεψε όλους τους εκπαιδευτικούς κατά της κυβέρνησης".

Κάποιος, πάντως, που ανεβοκατεβαίνει συχνά - πυκνά στον Λόφο της εξουσίας, έλεγε χθες ότι "με την τροπή που πήραν τα πράγματα το θέμα της παιδείας έχει πια προσωποποιηθεί. Για όλα τα κακά και τα άσχημα ευθύνεται σύμφωνα με τα συνθήματα που ακούστηκαν ο Χαμπιαούρης, του οποίου την παραίτηση ζήτησαν δια βοής. Άραγε εάν παραιτηθεί θα λυθούν και όλα τα προβλήματα; Μήπως ο Αναστασιάδης να τους ετοιμάζει κάποια έκπληξη και τότε θα κάτσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, σόρι στην έδρα του;"...

Ουσιαστικά πρόκειται για το σενάριο για το οποίο σας είχα ξαναγράψει πρόσφατα, το σενάριο της Ιφιγένειας, όπου ο Χαμπιαούρης σαν άλλη Ιφιγένεια, όχι εν Αυλίδι, ούτε εν Ταύροις, αλλά εν Λευκωσία, θα θυσιαστεί για το καλό της Παιδείας, μάλλον της κυβέρνησης.
Μια πηγή μου που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα μου έλεγε τις προάλλες πως στον Λόφο συζητήθηκαν και κάποια ονόματα για πιθανούς αντικαταστάτες αλλά ο Healthy Nic εξακολουθούσε να αντιστέκεται σθεναρά στις πιέσεις.

Το θέμα είναι ποια στάση θα κρατήσει μετά την μεγαλειώδη πορεία των εκπαιδευτικών και άλλων. Όποια και να είναι η απόφαση η τραγικότητα της Ιφιγένειας θα συνεχίσει να σκεπάζει την δημόσια παιδεία της Κύπρου, αφού για τον Healthy η κατάσταση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Δηλαδή: Ούτε από το εγώ του θα ήθελε να πέσει και να παύσει τον υπουργό του, ούτε θέλει να κάνει την χάρη στους εκπαιδευτικούς που τον θύμωσαν τα μάλα, αλλά ούτε και πρακτικά είναι εύκολο να αναλάβει κάποιος το υπουργείο Παιδείας λίγες μέρες, μη σας πω ώρες, πριν ανοίξουν τα σχολεία!

Στο τελευταίο επιχείρημα πάντως δόθηκε μια απρόσμενη απάντηση, από κυβερνητικό μάλιστα στέλεχος που διερωτήθηκε: "Μήπως μια επιστροφή του Καδή να φαντάζει ως η ιδανική λύση για την περίπτωση; Και να "θκιακλύσει" τον Χαμπιαούρη στο Γεωργίας μέχρι νεωτέρας και να ηρεμήσει και τους εκπαιδευτικούς και να κλείσει και κάποια άλλα στόματα;"

Το ίδιο στέλεχος μου έκανε και μια αποκάλυψη που ελάχιστοι γνωρίζουν: τη θέση του Χαμπιαούρη την ήθελε πολύ, πάρα πολύ άτομο που βλέπουμε καθημερινά να μιλά για τα θέματα της εκπαίδευσης. Ήρθε μάλιστα και σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Χαμπιαούρη σε πολλές περιπτώσεις ενώ εκνεύρισε και τον ίδιο τον Healthy. "Ήθελε πολύ να καθίσει στην καρέκλα του Χαμπιαούρη, ο Νίκαρος όμως δεν του έκανε τη χάρη και έτσι του έμεινε το... άχτι", μου είπε κατά λέξη η πηγή μου.

Η χωρίς αμφιβολία πετυχημένη εκδήλωση των εκπαιδευτικών χθες θορύβησε αρκετούς. Όχι μόνο στον Λόφο αλλά και αρκετά πιο κάτω. Αξιωματούχος συγκεκριμένου κόμματος επέμενε να συζητηθεί το θέμα άμεσα και να ληφθούν αποφάσεις αλλά του υποδείχθηκε πως είναι καλύτερα η ανάλυση να γίνει ψύχραιμα την επομένη. Δηλαδή σήμερα.

Ο Χούρικαν που θα έφευγε νωρίς παραμένει τελικά μέχρι το σωτήριον έτος 2020 στο τιμόνι της Τράπεζας Κύπρου. Φαίνεται πως άρχισε να συμπαθεί τους Κύπριους οι οποίοι αρχικά δεν του γέμιζαν το μάτι και κατ' άλλους του κάθονταν στο στομάχι.
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν για να μας αντέχει και να μας ανέχεται: ή χωρκάτεψε ο Ιρλανδός ή εξελιχθήκαμε πολιτιστικά ως λαός.

ΚΟΥΪΖ: Ποιος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι η εμφάνισή του ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής για το Συνεργατισμό θα φέρει ανατροπές; Αληθεύει πως τρεις συνεργάτες του εργάζονται εντατικά για να του ετοιμάσουν τον φάκελο που θα έχει μαζί του κατά την κατάθεσή του;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της Petrana Nikolova από τη Βουλγαρία

«Εκαντήσαμε σε αυτό το τόπο, εκτός όλων των άλλων, ο κάθε κομπλεξικός και ανώμαλος να έχει στη κατοχή ...»
Christos A.  |  14:09

Τετραμερής για τα ενεργειακά με παρουσία ΗΠΑ στις 29 Ιουλίου

«Συμφωνώ. Ειδικά τούτος ο ΥΠΕΞ δε μου πολλογεμωννει το μάτι. »
Luke  |  13:47

Τετραμερής για τα ενεργειακά με παρουσία ΗΠΑ στις 29 Ιουλίου

«Η επιμονή της "Καθημερινής" να πιστώνει τα πάντα όλα θετικά επί παντός επιστητού στον Υπουργό Εξωτερικών ...»
Ένας Πολίτης  |  13:28

Ανώτατο: Δεν θα εξαιρεθούν δικαστές στις εφέσεις για μισθούς δημοσίου

«O Aνώτατος τι γίνεται αυτές τις μέρες με τα Αξιόγραφα???.....»
ΑΚΑ  |  11:03

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X