ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:54
 

#PoliticsBlog Η ηρωϊκή έξοδος Άιντε, το ατύχημα Λουκαΐδη και τα μαγικά του Νίκαρου

= ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Χωρίς παραλειπόμενα κύλησε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή του Νίκου Κοτζιά, όπως πληροφορούμαι από πηγή μου στο Λόφο της Εξουσίας. Όπως μου ανέφερε η πηγή μου, "όλοι ήσαν χαμογελαστοί και οι περισσότεροι είχαν και εισηγήσεις και αναφορές να κάνουν..."

Μου είπε ακόμα πως ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος έφυγε ο Φούλης, ο οποίος θα επέστρεφε ξανά το απόγευμα για την ενημέρωση του Αναστασιάδη στα μέλη του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

"Τόσο ο Φούλης όσο και ο Αναστασιάδης έχουν κάνει σημαία τους το "κανονικό κράτος" και πια πίνουν νερό στο όνομα Γκουτιέρες, αφού τα αποτελέσματα του Κρανς Μοντανά είναι πολύ βοηθητικά και για τον προεκλογικό στον οποίο ρίχνεται και ο ΔΗΣΥ και το Προεδρικό", πρόσθεσε η πηγή μου...

Πάντως από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που υποστηρίζουν ότι "στο Κρανς Μοντάνα ο Αναστασιάδης έκανε σημαντικές υποχωρήσεις που θα τις βρούμε μπροστά μας" δεν ακούστηκε στη χθεσινή συνεδρία κάποια έντονη αμφισβήτηση, σύμφωνα με την πηγή μου...

Από τη μακρινή Νέα Υόρκη, μια αξιόπιστη πηγή μου έλεγε χθες πως "κάποιοι δικοί μας δεν απέκλειαν ο Γκουτιέρες να μιλήσει ξεκάθαρα και να ρίξει την ευθύνη για το αδιέξοδο στην Τουρκία". Ωστόσο, όπως μου έκανε ξεκάθαρο η πηγή μου, μια τέτοια προοπτική μάλλον προβάλλει αδύνατη αυτή τη στιγμή "αν και δεν αποκλείεται να συμβεί στο μέλλον...". Όπως μου ειπώθηκε "εάν ο ΓΓ του ΟΗΕ θέλει να συνεχίσει ο διάλογος και όντως προετοιμάζεται για νέα βήματα τον Σεπτέμβριο, δεν πρόκειται να τα τινάξει όλα στον αέρα αναφερόμενος σε ευθύνες της Τουρκίας"..

Η ίδια πηγή επέμεινε πως "πιο επικίνδυνος απ' όλους είναι ο Άιντε, ιδιαίτερα μετά τις πυρ ομαδόν επικρίσεις που δέχεται από τον Αναστασιάδη, τον Κοτζιά και άλλους από την ελληνοκυπριακή πλευρά". "Δεν το έχει σε τίποτα ο Νορβηγός να κάνει μια ηρωική έξοδο και... όποιον πάρει ο χάρος" μου ανέφερε, σημειώνοντας πως "έχει πολλά φυλαγμένα για κάποιους στην πλευρά μας, χωρίς να σημαίνει πως έχει και δίκαιο".

Ατύχημα με το αυτοκίνητό του είχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης την ώρα μάλιστα που μιλούσε σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού του κόμματός του, τον Άστρα.

Ευτυχώς από τη σύγκρουση δεν υπήρξε κάποιο σημαντικό πρόβλημα, όπως ενημερώθηκα.

Το συμβάν συνέβη στο δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού σε ώρα που υπήρχε πυκνή τροχαία κίνηση λόγω άλλου ατυχήματος. Ο Γιώργος Λουκαΐδης έδινε τηλεφωνική συνέντευξη στον Άστρα και στη στιγμή που ακούστηκε να λέει "...πάμε σε λύση του Κυπριακού με..." ακούστηκε δυνατός θόρυβος, ένα επιφώνημα από τον βουλευτή "Παναγία μου, Παναγία μου!" και μετά ο ίδιος να λέει "είχαμε accident στο δρόμο... πάντως είμαι μια χαρά..." και η onair συνδιάλεξη διακόπηκε.

Όπως έμαθα από την κυρία Γιαννούλλα, η οποία ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στο ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, το ατύχημα συνέβη όταν γυναίκα οδηγός κτύπησε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του κ. Λουκαΐδη. Στη συνέχεια ο βουλευτής οδηγήθηκε σε κλινική γιατί είχε πόνους στον αυχένα από το τράνταγμα αλλά είναι μια χαρά στην υγεία του, όπως και ο ίδιος βεβαίωσε.

"Εκείνο που δεν μάθαμε ποτέ είναι κατά πόσον θα πάμε τελικά σε κάποια μορφή λύσης στο Κυπριακό" μου είπε η κυρία Γιαννούλλα ευχόμενη τα περαστικά στον "αγαπητό Γιώργο".

Νεύρα πολλά είχε χθες στέλεχος της πριγκιπικής αυλής το οποίο καταφερόταν εναντίον του διαδικτυακού πόρταλ του ΑΚΕΛ Διάλογος. Όπως μου ανέφερε η πηγή μου, τα νεύρα αφορούσαν έναν τίτλο που στον Διάλογο ο οποίος ανέφερε "το τ/κ ΔΗΚΟ αποσύρει στήριξη στη δήλωση Φεβρουαρίου και τη διαδικασία" και αναφερόταν στην γνωστή δήλωση του Σερντάρ Ντενκτάς για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Το στέλεχος της πριγκιπικής αυλής, όπως έμαθα, θύμωσε για την ταύτιση του κόμματος του υιού Ντενκτάς με το ΔΗΚΟ. Όπως μάλιστα είπε φωναχτά: "Άλλοι είναι που έχουν πιο τουρκικές θέσεις κι από τους τουρκοκύπριους κι ας μην επιχειρούν γελοίες ταυτίσεις". Άκουσα μάλιστα πως το στέλεχος εισηγήθηκε την έκδοση ανακοίνωσης κάτι που απορρίφθηκε αμέσως από άλλο στέλεχος με την αιτιολογία "δεν πρόκειται να δώσουμε άλλη υπόσταση στις γελοιότητες".

ΚΟΥΪΖ: Ποιος υψηλόβαθμος του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε "μάγο" τον Αναστασιάδη που κατάφερε "σε μια στιγμή" την μετακίνηση 4.000 τόνων ελαστικών; "Έκανε αυτόματα κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν για χρόνια δεκάδες άλλοι που είχαν και την ευθύνη γι' αυτό!" είπε και διερωτήθηκε: "Τελικά τι να τους κάνουμε τους λειτουργούς και τους υπουργούς όταν έχουμε τον Νίκαρο;" διερωτήθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X