ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:45
 

#PoliticsBlog Η κούρσα των υποψηφίων και το... άλογο του Κατσουρίδη!

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πυρ ομαδόν κατά του Αναστασιάδη από όλους σχεδόν τους πολιτικούς του αντιπάλους προκάλεσε η ενέργειά του να στείλει "ραβασάκια" σε εκλεκτούς φίλους του, γνωστούς του, πολίτες και δημοσιογράφους.

Απ' όσα πληροφορούμαι, έντονη είναι και η αντίδραση κάποιων δημοσιογράφων σε θέσεις κλειδιά σε μεγάλα ΜΜΕ οι οποίοι δεν έλαβαν τον φάκελο με την προνομιακή προεδρική ενημέρωση. Μάλιστα την απογοήτευση (και κάποιοι την οργή τους) την έχουν κοινοποιήσει και στον Λόφο της Εξουσίας.

Συνεργάτης του Αναστασιάδη φέρεται να δήλωσε πως "ήταν τελικά μια λάθος κίνηση" και πως "θα πρέπει από εδώ και μπρος να είμαστε πολύ, πολύ προσεκτικοί".

Αληθεύει πως κάποιοι από το ΑΚΕΛ ετοιμάζονται να ζητήσουν ακόμα και παραίτηση της κυβέρνησης για το ολίσθημα της προνομιακής ενημέρωσης κάποιων με απόρρητα έγγραφα;

Όπως έλεγε χθες στη Λευκωσία πολύ γνωστός πολιτικός που απέχει συνειδητά, προς το παρόν τουλάχιστον, από τα προεκλογικά: "Tα επιτελεία όλων των υποψηφίων έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε μια κούρσα ταχύτητας ποιος θα ανακοινώσει πρώτος και πιο ολοκληρωμένα την υποψηφιότητά του αλλά και το πολιτικό του πρόγραμμα".

‪Το ερχόμενο Σάββατο‪ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητά του, όπως σας είχα γράψει, ο ανεξάρτητος υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς. Στις 14 Οκτωβρίου, όπως κατ' αποκλειστικότητα έγραψε χθες η "Κ", ανακοινώνει και ο Νίκος Αναστασιάδης. Ωστόσο, όπως ακούω από την πριγκιπική αυλή, ο πρίγκιπας Νικόλαος "κάνει το παν την ώρα που οι άλλοι θα εξαγγέλλουν την υποψηφιότητά τους αυτός να εξαγγέλλει το πολιτικό του πρόγραμμα!"

Η... πριγκιπική μου πηγή επιμένει πως το πρόγραμμα έχει ετοιμαστεί με δουλειά τριών περίπου μηνών, με την συμβολή και την στενή επίβλεψη των συνεργαζομένων κομμάτωνΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη και με σημειώσεις που υπέβαλαν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. Ωστόσο, η πηγή μου έθεσε ένα σοβαρό ερώτημα το οποίο δεν έχει προς το παρόν απαντηθεί: "Εάν το πρόγραμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο και το κόμμα του Περδίκη αποφασίσει τη στήριξη του πρίγκιπα τον Νοέμβριο, πώς θα συμμετέχει στην συνδιαμόρφωση του προγράμματος;" Και συνέχισε : "Μάλλον ο Περδίκης δεν σκέφτηκε αυτή τη λεπτομέρεια, ούτε το πώς θα το πλασάρει στα μέλη του κόμματός του. Εκτός κι αν έχουν βρει κάποιο ρήγμα στον χωρόχρονο και πετύχουν το ακατόρθωτο!", κατέληξε χαμογελώντας.

Για να μείνω λίγοακόμαστην πριγκιπική αυλή, πολλά ακούγονται για "στενό μαρκάρισμα" του επιτελείου του Νικόλα στον Νίκο Κατσουρίδη ώστε να τοποθετηθεί φανερά υπέρ της πριγκιπικής υποψηφιότητας. Όσοι γνωρίζουν καλά τον Κατσουρίδη σημειώνουν πως αυτός θα τοποθετηθεί όταν είναι έτοιμος και μόνον εάν είναι πεπεισμένος ότι αξίζει τον κόπο να το κάνει. "Κάτι που το γνωρίζουν και ο Νικόλας και ο Σιζό και η Ελένη" όπως μου ειπώθηκε. Επισημαίνεται πάντως πως σε περίπτωση που ο Κατσουρίδης αποφασίσει όντως να συνταχθεί με τον Νικόλα Παπαδόπουλο και να εγκαταλείψει τον Μαλά που στήριξε με σθένος στις προηγούμενες προεδρικές,"πολλά θα αλλάξουν και στο ΑΚΕΛ αλλά και στο ΔΗΚΟ" όπως αινιγματικά μου ανέφερε μία πηγή μου...

Η ίδια πηγή μου ανέφερε πως από το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου έχουν προσεγγιστεί τέσσερα πολύ γνωστά στελέχη του ΑΚΕΛ τα οποία βρίσκονται σε τεράστια απόσταση από την ηγεσία του κόμματος...

Με αγωγές κατά του Φαίδωνα, δύο προς το παρόν (αν και ακούω πως μάλλον θα αυξηθεί ο αριθμός), προχωρούν άτομα, οργανώσεις και εταιρείες που θίγονται από τις καταγγελίες του για την κακοδιαχείριση τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Μετά τις αγωγές από τους Νίκο Σιακόλα και Κυριάκο Καΐλα ακούω πως θα ακολουθήσει και τρίτη από τον Διονύση Μαλά (πατέρα του υποψήφιου προέδρου). Ωστόσο κάποιος από το ΑΚΕΛ δεν σταματάει να λέει πως "παρά τις φήμες ο πατέρας Μαλάς μάλλον δεν πρόκειται να δώσει συνέχεια"...

Το ΑΚΕΛ πάντως πήρε πολύ ζεστά το θέμα των καταγγελιών του Φαίδωνα και οι δηλώσεις των στελεχών του που δεν λένε τίποτα είναι συνεχείς. Ακόμα και από την Ελένη Μαύρου που διετέλεσε και υπουργός Εσωτερικών. Όπως δήλωσε (ξανά) η Ελένη Μαύρου και εκνεύρισε μερικούς: "Θα έπρεπε να υπάρχει μητρώο στο οποίο όλοι να έχουν πρόσβαση και να βλέπουν ποιοι διαχειρίζονται ποιες από τις τουρκοκυπριακές περιουσίες".

Η απάντηση - ερώτηση Συναγερμικού στελέχους όταν άκουσε τη δήλωσή της ήταν: "Καλά γιατί δεν δημιούργησε το μητρώο το ΑΚΕΛ όταν ήταν συγκυβέρνηση με τον Τάσσο Παπαδόπουλο, όταν ήταν κυβέρνηση με τον Δημήτρη Χριστόφια και όταν η ίδια η Μαύρου ήταν υπουργός Εσωτερικών; Και τι την εμποδίζει να αναλάβει ακόμα και τώρα μια πρωτοβουλία να το προωθήσει ως βουλευτής παρά να μιλά με γενικότητες και να ρίχνει αλλού τις ευθύνες;"

ΚΟΥΪΖ:Στην Δημοσιογραφική Εστία ετοιμάζεται να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του ο Σταύρος Μαλάς. Ένα πουλάκι μου κελάηδησε πως ο χώρος τον εμπνέει ιδιαίτερα αφού πολύ κοντά βρίσκεται πρώην και νυν στενότατος, μυστικός, συνεργάτης του! Ποιος να είναι;

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Γκρίνια Ακιντζί στη συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα

«Το να κατακρατείς με τη βια τις περιουσιες του αλλου, αλλά περισσοτερο το πολιτισμο του, τη χωρα του, ...»
Λευκωσιατης  |  13:29

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X