ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η μεγάλη αγωνία του ΔΗΚΟ, το μισό εκατ. ευρώ και η ΚΙΜ Καρντάσιαν

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 04 ΙΟΥΝΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει πια κινητικότητα στο Κυπριακό. Η πληροφορία είναι επίσημη και τη μετέφερε από τον Γκουτιέρες ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά και τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Όπως μαθαίνω ο Γκουτιέρες, αν και θα εκμεταλλευτεί την παρουσία όλων τον εμπλεκομένων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (ακούω ότι «με κάποιο τρόπο θα βρεθεί εκεί και ο Ακιντζί») είναι κάπως χολωμένος που οι Τούρκοι δεν έχουν ακόμα ανάψει το πράσινο φως για διορισμό της Jane Holl Lute, ως νέας απεσταλμένης του για το Κυπριακό.

Ωστόσο, παραδέχεται πως ενόψει των εκλογών στη Τουρκία δεν μπορεί να υπάρξει καμία παρέμβασή του. Με την ευκαιρία σας μεταφέρω πρόσφατο σχόλιο διπλωμάτη: Έχει διερωτηθεί το ΑΚΕΛ που ασκεί καθημερινά κριτική στον Πρόεδρο ότι οδηγεί τη χώρα προς τη διχοτόμηση, πώς ο Ακιντζί που κόπτεται για επανέναρξη των συνομιλιών δεν έχει ακόμα συγκατατεθεί στον διορισμό του ατόμου που θα προετοιμάσει τις συνομιλίες;

Φουντώνει η αγωνία στο ΔΗΚΟ για τις εκλογές που έρχονται. Όχι μόνο γιατί αυτές θα αλλάξουν το πρόσωπο του κόμματος αλλά και για το «τεστ προσέλευσης», όπως το χαρακτηρίζει η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα. Όπως μου ανέφερε, μεγάλη αγωνία επικρατεί στο ρετιρέ της πριγκιπικής αυλής για το πόσοι ΔΗΚΟϊκοί θα προσέλθουν τελικά στις κάλπες, μετά τις εκκαθαρίσεις που έγιναν στο μητρώο... «Αντιλαμβάνεστε πως μετά απ’ όσα έγιναν είναι και θέμα γοήτρου αλλά και θέμα ουσίας ο αριθμός που θα πάει στις κομματικές κάλπες. Και ο Νικόλας και η ηγεσία θέλουν να δοθεί μια βροντερή απάντηση πως παρά τις αποχωρήσεις, τις διαγραφές και τις εκκαθαρίσεις, το ΔΗΚΟ παραμένει ζωντανό και δυνατό!

Στο μικροσκόπιο κάποιων βρίσκεται Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) η οποία ελέγχεται για εκμετάλλευση θεμάτων τα οποία χρησιμοποίησε για δικούς της σκοπούς και για να επιτεθεί στο κράτος. Κάποιες από τις περιπτώσεις αναφέρθηκαν μάλιστα και στη Βουλή, με πέτρα του σκανδάλου τη νομική σύμβουλο της ΜΚΟ. Πρόκειται για δικηγόρο που ενώ είναι σύζυγος του επικεφαλής της ΜΚΟ είχε στενή επαγγελματική σχέση με την επίτροπο Προστασίας του Παιδιού την οποία συμβούλευε για πολλά και διάφορα θέματα και μάλιστα με το αζημίωτο. Το θέμα ανάδειξε ο Οδυσσέας-κροκοδειλάκιας-Τσακ Νόρις, ο οποίος κατήγγειλε ότι η συγκεκριμένη δικηγόρος έλαβε μέσω της Λήδας Κουρσουμπά €561.000 για 26 συμβάσεις που της ανατέθηκαν. Μάλιστα, κάποιες από τις συμβάσεις υπογράφηκαν με την ίδια ως άτομο και άλλες με την εταιρεία της, ίσως για σκοπούς φορολογίας, κάτι που θα εξετάσει το Τμήμα Φορολογίας. Η συγκεκριμένη δικηγόρος όμως ενδεχομένως να εμπλέκεται μετά του συζύγου της και σε θέματα σύγκρουσης συμφερόντων. Όπως καταγγέλθηκε, η δικηγόρος έπαιρνε αποφάσεις τις οποίες εξέδιδε η επίτροπος Προστασίας του Παιδιού και στρεφόταν κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για μία τουλάχιστον από αυτές τις περιπτώσεις, ο σύζυγος της δικηγόρου υπέβαλε καταγγελία στην Επίτροπο η οποία ετοίμασε έκθεση, την οποία η εν λόγω δικηγόρος χρησιμοποίησε για να κινηθεί νομικά εναντίον της Δημοκρατίας.

Μπορεί για την επίτροπο Κουρσουμπά να μην υπάρχει οτιδήποτε επιλήψιμο, όπως δήλωσε, για κάποιους όμως υπάρχει θέμα και μάλιστα σοβαρό. «Ούτε τη στήριξη του ΑΚΕΛ δεν μπορεί πια να εξασφαλίσει» μου ανέφερε η πηγή μου.

Κροκοδείλια δάκρυα χύθηκαν για άλλη μια φορά από ορισμένους για το ναυάγιο του πάρκου κροκοδείλων στο Δασάκι Άχνας. Σας το είχα ξαναγράψει: Είναι πολλά τα λεφτά!
Πάντως, οι εμπνευστές του πάρκου, παρά την απογοήτευσή τους δεν μένουν με δεμένα τα χέρια. Μαθαίνω πως στη λίστα τους βρίσκονται άλλες τρεις περιοχές. Μεταξύ αυτών είναι και το Παραλίμνι. Ωστόσο, αντιλαμβάνονται πως η κακή ενέργεια των δύο προηγούμενων αποτυχιών όχι απλά παραμένει αλλά σκιάζει το όλο πρότζεκτ...

Μετά τη συνάντηση της Κιμ Καρντάσιαν με τον πλανητάρχη, βουλευτής ανέφερε αστειευόμενος: «Να πούμε και στον Συλλούρη να την καλέσει. Σίγουρα θα φέρει μεγαλύτερη δημοσιότητα απ’ ό,τι ο Ντάνος». Συνάδελφός του έτρεξε να τον προλάβει: «Μην το ξαναπείς και το ακούσει γιατί παίζει να τη δούμε και αυτήν στη Βουλή!».


ΚΟΥΪΖ: Σε ποιο κόμμα η αντιπαράθεση μεταξύ στελεχών λίγο έλειψε να οδηγήσει ακόμα και σε χειροδικία; Αν αληθεύουν οι πληροφορίες μου, ο αρχηγός έδωσε την τελευταία του προειδοποίηση ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλα καπρίτσια...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X