ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:09
 

#PoliticsBlog Η μετακόμιση Στεφάνου και το... αρκάτζι του Αναστασιάδη

= ΤΡΙΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Μπορεί ο Αναστασιάδης να δηλώνει ότι έμεινε με το... αρκάτζι όπως δήλωσε ο ίδιος για την υπόθεση της ρωσικής επένδυσης στο χωριό του Πέρα Πεδί, ωστόσο εκείνο που τελικά του μένει είναι οι φήμες που σπέρνει καθημερινά το ΑΚΕΛ και η Χαραυγή". Η δήλωση έγινε από πολιτικό παρατηρητή που παρακολουθεί την επικαιρότητα και τον προεκλογικό πόλεμο. Ο παρατηρητής επιμένει πως εάν ο Αναστασιάδης δεν δώσει άμεσα και πειστικές απαντήσεις θα μείνει εκτεθειμένος από τις φήμες το ΑΚΕΛ και τα πρωτοσέλιδα της Χαραυγής...

Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, με ενημέρωσε χθες πως "το θέμα της ρωσικής επένδυσης στο Πέρα Πεδί φαίνεται να πουλά πολύ μεταξύ των ΑΚΕΛικών. Ιδιαίτερα η διασύνδεσή του με τον Αναστασιάδη και το επιχείρημα ότι η ανάπτυξη θα καταστρέψει τα δέντρα της περιοχής. Δεν είναι τυχαίο που η Ειρήνη μιλά ήδη για κούρεμα του δάσους" μου είπε. 

Με ενημέρωσε ακόμα πως μετά και τα τελευταία ευρήματα των δημοσκοπήσεων και την διαπίστωση ότι "ο Μαλάς δεν ανεβαίνει με τους ρυθμούς που αναμενόταν" αποφασίστηκε να πάρει μετάθεση για το επιτελείο και ο Στέφανος Στεφάνου. 

"Ούτε τα προσχήματα μπορεί να κρατήσει πια το ΑΚΕΛ αφού κινδυνεύει να μην καταφέρει να συσπειρώσει τους δικούς του ψηφοφόρους, όχι να προσελκύσει και νέους" μου ανέφερε η κυρία Γιαννούλλα προσθέτοντας: "στο κόμμα επικρατεί τις τελευταίες μέρες μεγάλη αναταραχή και φόβος ότι είναι πια φανερή η πιθανότητα να μην περάσει ο Μαλάς στο δεύτερο γύρο. Μάλιστα στέλεχος έλεγε προχθές ότι εάν συμβεί αυτό είναι σαν να διαλύονται τα πάντα στο κόμμα και να ετοιμαζόμαστε να πάμε στα σπίτια μας". Για την απόφαση του Στέφανου Στεφάνου να μετακομίσει στο εκλογικό επιτελείο του Μαλά, η κυρία Γιαννούλα μου ανέφερε πως έχει δύο πτυχές. "Η μία πτυχή αφορά ξεκάθαρα το μέλλον της υποψηφιότητας Μαλά η οποία δεν πάει και τόσο καλά. Η δεύτερη πτυχή αφορά καθαρά το δικό του πολιτικό μέλλον το οποίο είναι όντως απρόβλεπτο και σε περίπτωση αποτυχίας του Μαλά αλλά και σε περίπτωση επιτυχίας. Στο δεύτερο ενδεχόμενο σκεφτείτε μόνο την επιβράβευση που θα λάβουν όσοι βρίσκονταν και βρίσκονται αυτή τη στιγμή δίπλα του"... 

 Από άλλη πηγή μου κοντά στον Μαλά, μαθαίνω πως ο υποψήφιος το προσπαθεί πολύ. "Έχει ξεπεράσει και τον εαυτό του. Στην κυριολεξία τρέχει και δεν προφταίνει σε βαθμό που κάποιοι ανησυχούν μην πάθει υπερκόπωση. Γι΄αυτόν είναι μεγάλο στοίχημα τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης που αναμένει"...

 Και την Κύπρο αγγίζουν οι έρευνες κατά συνεργατών του Τραμπ στις ΗΠΑ. Στο κατηγορητήριο κατά των Μάναφορτ και Γκέιτς καταγράφονται μάλιστα 12 κυπριακές εταιρείες μέσω των οποίων γινόταν διακίνηση μαύρου χρήματος. Όπως έχει δημοσιευθεί οι μισές εταιρείες διαλύθηκαν το 2016 αλλά οι άλλες μισές παραμένουν ενεργές με έδρα την Κύπρο με διαχειρίστρια δικηγορική εταιρεία η οποία αναφέρεται και στο σκάνδαλο διαρροών των Panama Papers. 

Πηγή μου παρακολουθεί την επικαιρότητα επισημαίνει πως "είναι θέμα ωρών η υπόθεση να αρχίσει να παίζει στον προεκλογικό".

Όπως μου είπε δύο υποψήφιοι σίγουρα προτιμούν να μην έχουν καμιά σχέση και καμιά αναφορά για το θέμα...   

 "Το γεγονός ότι ο Αναστασιάδης μετέτρεψε σε χρόνο ρεκόρ την Κύπρο σε υπερδύναμη φαίνεται και από τον εξοπλισμό που έκανε του στρατού του Λιβάνου!" Η δήλωση έγινε χθες από Συναγερμικό στέλεχος για να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα σε προεκλογική συζήτηση. 

Στη συνέχεια το στέλεχος σημείωσε πως "αστεία-αστεία η κίνηση του Νίκαρου μπορεί να θεωρηθεί ως μια καλή επένδυση στις σχέσεις με τον Λίβανο, που αν τις χειριστούμε σωστά μπορούμε να έχουμε μεγάλη... απόδοση".

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η πρόταση Ακιντζί

«Ο κ. His Master`s Voice ξαναμίλησε!»
ΑΚΑ  |  09:12

Αρχιεπίσκοπος: Γιατί δεν πήγα στην κηδεία του Δ. Χριστόφια

«"......κάλεσαν τον Άγιο αδελφό"!!! O ένας βαγαπόντης λέγει τον άλλο βαγαπόντη ΑΓΙΟ! Μα πότε εν ...»
ΑΚΑ  |  18:26

Πρόταση Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

«Η πρόταση Ακκιντζί δίνει την ευκαιρία στον Αναστασιάδη να δείξει πόσο έξυπνος είναι. Αν είναι! »
ΑΚΑ  |  18:23

Πρόταση Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

«Μόνο υπό τον όρο να στήσουν επιτροπή που θα αναλάβει την επιστροφή περιουσι`ων προσφύγων.»
Varoshiotis  |  20:48

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X