ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:00
 

#PoliticsBlog Η νέα αποστολή Λουτ και τι θα κρίνει η συνάντηση Νίκου-Μουσταφά

= ΤΡΙΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα


Ένα κρασάκι θα το ήπιε ψες ο Healthy διαβάζοντας την έκθεση Γκουτέρες. Μπορεί και ουϊσκάκι. Δεν είναι και λίγο πράγμα ενώ για ένα μήνα, καθημερινά η αντιπολίτευση και ο Άντρος ειδικά να σε κατηγορούν και να προειδοποιούν "θα δούμε τα αποτελέσματα στην έκθεση του ΓΓ", να βγαίνεις και κούπα άπαννη και με προοπτικές για επανέναρξη του διαλόγου...
Κάποιοι δεν θα κοιμήθηκαν καλά χθες βράδυ.

Πρωί-πρωί σήμερα συζήτησα για λίγο την έκθεση Γκουτέρες με σοβαρό αναλυτή που ασχολείται για δεκαετίες με το Κυπριακό. Όπως μου είπε "μπορεί η έκθεση να μην έκλεισε την πόρτα του διαλόγου, κάτι που δεν αναμενόταν να κάνει ποτέ ο ΟΗΕ, αλλά η χαραμάδα που αφήνει για να αρχίσουν ξανά οι συνομιλίες είναι πολύ μικρή. Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί τώρα δεν είναι εάν θα ξαναρχίσει ο διάλογος αλλά τι θα συζητηθεί και κυρίως ποιοι θα το συζητήσουν;"
Και σημείωσε: "η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί θα είναι όντως καθοριστική για το μέλλον των μεταξύ τους συναντήσεων. Στα κατεχόμενα και αλλού συζητείται έντονα η άποψη ότι ο Ακιντζί είναι πια υπό προθεσμία".

Και ενώ όλα τα κόμματα έχουν πέσει με τα μούτρα στην έκθεση Γκουτέρες και κάποια στελέχη τη διαβάζουν λες και θα τους βάλει η καθηγήτρια να γράψουν διαγώνισμα, σε ένα, μεγάλο κόμμα, υπάρχει από ψες αναβρασμός. Όπως με πληροφόρησε πηγή μου που γνωρίζει, "έγιναν τόσα τηλέφωνα μεταξύ στελεχών όσα δεν έγινα για το Μοντ Πελεράν". Αιτία των τηλεφωνημάτων ήταν, σύμφωνα με την πηγή μου, να ενημερωθούν άπαντες για την κομματική γραμμή σε σχέση με την έκθεση και για να καταστεί σαφές ότι ένας είναι αυτός που θα βγει στα ραδιόφωνα να δώσει τις κομματικές θέσεις.
Όπως και έγινε.

Η αγέλαστη και ψαρωτική Λουτ επανέρχεται λοιπόν σε μια νέα επικίνδυνη αποστολή, όπως ορθά είχαν προβλέψει και ο Healthy και ο Χριστοδουλίδης.
Να θυμάστε: μπορεί κάποια μέρα οι αποστολές του 007 να τελειώσουν. Αυτές του ΟΗΕ στην Κύπρο ποτέ!

Σας θυμίζω αυτά που προφητικά σας είχα γράψει τον Ιούλιο:
"Η νέα αποστολή Λουτ αναμένεται να είναι συναρπαστική και θα βγει στις οθόνες μάλλον τον Οκτώβριο. Η κορύφωση υπολογίζεται γύρω στον Νοέμβριο με Δεκέμβριο και αν όλα πάνε καλά οι παλιόφιλοι Νίκος-Μουσταφά δεν αποκλείεται να κάνουν Χριστούγεννα μη σας πω και Πρωτοχρονιά μετά των φιλενάδων Άντρης και Μεράλ σε κάποιο Μοντ Πελερέν ή Κρανς Μοντανά.
Αν έχει χιούμορ ο Healthy Nic μπορεί και να καλέσει ως γκεστ σταρ και την Τώνια Σωτηροπούλου. Ας βιαστεί όμως μήπως προλάβει ο Συλλούρης."

Θα έρθει μας λένε τώρα η Λουτ για να μαζέψει νέες προτάσεις και ιδέες από την Κύπρο με στόχο την επανέναρξη του διαλόγου. Μα έχει και άλλες προτάσεις φυλαγμένες ο Healthy;
Συναρπαστικό φαντάζει και το 2019!
Πάντως οι κουβέντες του διαδρόμου δίνουν και παίρνουν. Ακόμα και οι αγαπημένοι μου κύριος Πάμπος στον Λόφο, κυρία Γιαννούλλα στην Εζεκία Παπαϊωάννου και η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα έχουν φρίξει με όσα διαρρέουν κάποιοι...

 

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Περιμένοντας την kolotoumba του Μπόρις Τζόνσον

«Κύριε Τζόνσον μπήκατε στην ΕΕ με στόχο τη διάλυσή της, τώρα σας παρακολουθούμε να αυτοδιαλύεστε. Ειλικρινά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:10

Προεδρική ανησυχία για τις καταχρήσεις του ΓεΣΥ

«Εχω κάνει εισήγηση στο ευρωπαικό κοινοβούλιο να συγχρηματοδοτήσει το γενικο σχέδιο υγείας γιατι το ...»
Marios  |  15:18

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X