ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:23
 

#PoliticsBlog Η Ομοσπονδία, οι κομμώτριες και ένας μη πιστοποιημένος έρως...

= ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ποια πτήση πήρε ο Κοτζιάς φεύγοντας θυμωμένος από το Υπουργικό του Τσίπρα; Της Cobalt! Με το πιο πάνω ανέκδοτο και ολίγον μπλακ χιούμορ σχολίασε προχθές γνωστός πολιτικός το τέλος εποχής και του Κοτζιά ως ΥΠΕΞ και της Cobalt. Επιστροφή δεν πρόκειται να υπάρξει για κανένα. 

Χωρίς ατζέντα θα είναι η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί λένε και γράφουν όλα τα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι γύρω από τους δύο συνομιλητές γνωρίζουν πως τόσο ο Healthy Nic όσο και ο Μουσταφά θα πάνε στη συνάντηση με τις σημειώσεις τους. Κοινώς με τη λίστα τους, τη δική τους προσωπική ατζέντα. 

Εκείνο που εγώ άκουσα, και σας το έχω ξαναγράψει είναι πως το οδόφραγμα της Δερύνειας δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι είναι έτοιμο να ανοίξει. Αν και η πηγή μου, μου το έθεσε κάπως διαφορετικά: «Το οδόφραγμα μια χαρά είναι έτοιμο. Λίγη δουλειά ακόμα χρειάζεται και μετακίνηση του τουρκικού φυλακίου. Άλλοι δεν φαίνεται να είναι έτοιμοι. Ούτε ο Μουσταφάς, ούτε ο Αναστασιάδης...».

Απέχθεια στις συνομοσπονδίες έχει ο Φούλης. Όχι απλή απέχθεια. Όπως λέει, τις θεωρεί «κατάρα». Το δήλωσε ο ίδιος προχθές, σιγοντάροντας αυτή τη φορά τον Healthy και την πρότασή του για αποκεντρωμένη Ομοσπονδία. Όπως δήλωσε θα μπορούσαν κάποιες αρμοδιότητες να μεταφερθούν από την κεντρική κυβέρνηση συνιστώσες πολιτείες χωρίς να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. «Αν το Τμήμα Αρχαιοτήτων θα είναι στην κεντρική κυβέρνηση ή στις συνιστώσες πολιτείες, αν τα Συμβούλια Χημικών, Οπτικών και άλλες δεκάδες τέτοια, ή το Συμβούλιο Κομμωτών θα είναι στην κεντρική ή στις συνιστώσες πολιτείες, θεωρώ ως πολύ σωστό ότι γι’ αυτά τα ζητήματα μπορεί από το κεντρικό κράτος να εκχωρηθούν οι εξουσίες για λήψη απόφασης στις συνιστώσες πολιτείες», ανέφερε καθιστώντας σαφές πως δεν πρόκειται να μας χαλάσουν την Ομοσπονδία οι κομμώτριες και οι κομμωτές.

Η μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ημερών ήταν το «ευχαριστώ» του Φούλη προς τον Κοτζιά. Αξιοθαύμαστο που βρήκε τη δύναμη να το διατυπώσει δημόσια.

Η μάνταμ του Φούλη με ενημέρωσε πως οι συναντήσεις τού μεγάλου αρχηγού με πολιτικούς στα Κατεχόμενα θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα. Με τη φόρα που πήρε ξεπέρασε και τον Άντρο στις επισκέψεις, κάτι που ενοχλεί κάποιους στην Εζεκία Παπαϊωάννου.

Μπορεί να είναι και ράδιο αρβύλα η πληροφορία που τελευταία κυκλοφορεί σε πολιτικά πηγαδάκια. Αν όμως αληθεύει θα πρόκειται για είδηση πρώτου μεγέθους με... πιπεράτες προεκτάσεις που αφορούν και το Κυπριακό και τις διαπραγματεύσεις και επαφές με τα Κατεχόμενα και με τα Ηνωμένα Έθνη. Όπως μου έλεγε συνάδελφος που έφθασε στ’ αφτιά του ο ψίθυρος «ο έρως δεν κοιτάζει ούτε εθνικότητες, ούτε φύλα, ούτε επαγγελματικές ιδιότητες και κυρίως δεν χωράει σε διπλωματικά στεγανά»...

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται ο διάλογος (λέμε τώρα) για τις ευρωεκλογές και στο ΔΗΚΟ και στην ΕΔΕΚ. Οι δύο ενδιάμεσοι συνεργάτες φαίνεται να αντιμετωπίζουν κωλύματα αλλά και εκ των έσω πιέσεις. Η πρόθεση για μεταξύ τους συνεργασία και με αποκλεισμό κάποιων άλλων δυνάμεων του Ενδιάμεσου ενοχλεί κάποια στελέχη που δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους.

Η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα μου έλεγε πρόσφατα ότι ο πρίγκιπας Νικόλαος και ο Σιζό συμφώνησαν να δώσουν μικρή παράταση στις συζητήσεις για το θέμα μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα εσωκομματικά στην ΕΔΕΚ αλλά και στο ΔΗΚΟ και κυρίως μέχρι να «αποκαλυφθεί» Δημοκρατική Παράταξη. Αναμένεται πως η εβδομάδα που έρχεται και κυρίως η επόμενη θα σημάνουν νέο γύρο διαβουλεύσεων.

Κάποιος επιμένει ότι ο Σιζό θα επαναφέρει τη γνωστή, μικρή του λίστα. Πάντως, ΔΗΚΟϊκά στελέχη δεν σταματούν με τίποτα τον ιδιότυπο προεκλογικό που άρχισαν τελευταία με επαφές και προσεγγίσεις.

 

ΚΟΥΪΖ: Τι γύρευε βραδιάτικα ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σε υπό ανακαίνιση κατοικίας τ/κ ιδιοκτησίας η οποία έχει εκμισθωθεί στον Δήμο Πάφου όπου τραυματίστηκε κρίσιμα άνδρας που έπεσε από το μπαλκόνι της εν λόγω οικίας; Γιατί ο Φαίδων στις 8:00 το βράδυ χωρίς φωτισμό βρέθηκε στην τουρκοκυπριακή κατοικία συνοδευόμενος από επιχειρηματία ανάπτυξης γης; Τα ερωτήματα τα θέτουν τέσσερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου με γραπτή επιστολή τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της Petrana Nikolova από τη Βουλγαρία

«Εκαντήσαμε σε αυτό το τόπο, εκτός όλων των άλλων, ο κάθε κομπλεξικός και ανώμαλος να έχει στη κατοχή ...»
Christos A.  |  14:09

Τετραμερής για τα ενεργειακά με παρουσία ΗΠΑ στις 29 Ιουλίου

«Συμφωνώ. Ειδικά τούτος ο ΥΠΕΞ δε μου πολλογεμωννει το μάτι. »
Luke  |  13:47

Τετραμερής για τα ενεργειακά με παρουσία ΗΠΑ στις 29 Ιουλίου

«Η επιμονή της "Καθημερινής" να πιστώνει τα πάντα όλα θετικά επί παντός επιστητού στον Υπουργό Εξωτερικών ...»
Ένας Πολίτης  |  13:28

Ανώτατο: Δεν θα εξαιρεθούν δικαστές στις εφέσεις για μισθούς δημοσίου

«O Aνώτατος τι γίνεται αυτές τις μέρες με τα Αξιόγραφα???.....»
ΑΚΑ  |  11:03

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X