ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:34
 

#PoliticsBlog Η... σύλληψη του Χαμπιαούρη και η κορύφωση του αλαλούμ

= ΤΡΙΤΗ 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

 

Έχουν ήδη συλλάβει τον Χαμπιαούρη; τον οδήγησαν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα και τον ανακρίνουν; Τον κράτησαν όλο το βράδυ σιδηροδέσμιο για να προστατεύσουν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα συμφέροντα των παιδιών μας;
Οι ερωτήσει υποβάλλονται αυθόρμητα μετά την δραματική καταγγελία στην οποία προέβησαν εκπαιδευτικοί της Λεμεσού και αλλού προς την Αστυνομία. Όπως μαθαίνω η καταγγελία έγινε μεν αλλά ήταν και ολίγον άτυπη. Οι εκπαιδευτικοί με υπεύθυνες θέσεις στην ΠΟΕΔ πήγαν σε αστυνομικούς σταθμούς και κατήγγειλαν ότι ο Χαμπιαούρης (όχι η κυβέρνηση, αυτός προσωπικά) τους εμποδίζει να ασκήσουν κανονικά τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα.   

Κι αυτό γιατί τους επέβαλε το, αυτονόητο για κάποιους, να πάνε πίσω στην τάξη το πρωί, όπως κάθε άλλος συνδικαλιστής-εργαζόμενος και να εργαστούν, αφού πληρώνονται από τον εργοδότη και όχι από τη συντεχνία τους. 
Όπως ανέφεραν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔ προέβησαν σε καταγγελία μετά από γνωμάτευση νομικού. 

Ωστόσο η καταγγελία των δασκάλων συντεχνιακών είχε και μια μικρή ουρά, γι' αυτό την χαρακτήρισα και ολίγον άτυπη: έγινε χωρίς να επιδιώκουν δίωξη του καταγγελλόμενου αλλά για να "υπάρχει" ως καταγγελία, εν αναμονή εξελίξεων. Δηλαδή ο Χαμπιαούρης τις γλύτωσε τις χειροπέδες προς το παρόν. Αντίθετα η δυσλειτουργία στα σχολεία όπου οι καταγγέλλοντες εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να εργαστούν βρίσκεται στα ύψη. Κι αυτό γιατί οι εκπαιδευτικοί χθες δεν ασχολήθηκαν, ύστερα από οδηγίες των συντεχνιών τους, με την κατανομή μαθημάτων, μαθητών και βιβλίων. Δεν έκανα ανάληψη καθηκόντων και προγραμματισμό για υλικοτεχνικές και άλλες ανάγκες.

Εκείνο που έκαναν οι εκπαιδευτικοί χθες ήταν να συμπληρώσουν το ατομικό τους δελτίο και να δηλώσουν ότι επιφυλάσσονται των δικαιωμάτων τους. Κάποιοι είχαν μια επιπλέον εργασία: να πάνε για άτυπη καταγγελία του δασκαλοφάγου Χαμπιαούρη στην Αστυνομία ότι τους εμποδίζει να ασκήσουν τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντά. Γνωστός εκπαιδευτκός, με συμμετοχή σε συνδικαλιστικούς αγώνες σχολίαζε χθες ότι "η συμπεριφορά κάποιων συνδικαλιστών εκπαιδευτικών ναρκοθετεί και τον αγώνα τους και τις σχέσεις τους με τους γονείς. Ο Χαμπιαούρης ήδη τρίβει ικανοποιημένος τα χέρια του". 

Το αλαλούμ στη δημόσια εκπαίδευση αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και αύριο μετά την επίσημη τοποθέτηση των οργανωμένων γονιών. Έχουν, λένε, συμβουλευθεί και αυτοί νομικούς και κρίνουν ως παράνομα τα μέτρα που έχουν λάβει οι εκπαιδευτικοί. "Φανταστήκατε να οδηγηθεί όντως η διαφορά στην εκπαίδευση στα δικαστήρια; Ο Χαμπιαούρης θα βγει στη σύνταξη και το θέμα δεν θα έχει καν οδηγηθεί για ακρόαση!" σχολίαζε καγχάζοντας ο προαναφερόμενος εκπαιδευτικός. 


Με εκπλήξεις ήταν η επίσκεψη του Ινδού Προέδρου στην Κύπρο. Εκτός από τη ζεστή ατμόσφαιρα που ο ίδιος δημιούργησε λίγο πριν φθάσει στην Κύπρο, γράφοντας ευχές στα ελληνικά στο Twitter, επιβεβαίωσε με την άφιξή του και την απλότητα που διακρίνει τους Ινδούς, είτε είναι απλοί άνθρωποι, είτε υπηρετούν στο υπέρτατο αξίωμα του κράτους.
Από τον λόφο της εξουσίας μου έλεγαν χθες πόσο απλός και ανθρώπινος είναι ο Ινδός Πρόεδρος και πόσο το προεδρικό ζεύγος της Ινδίας έχουν εντυπωσιάσει τον πρόεδρο Αναστασιάδη και την κυρία Άντρη.

Αποκορύφωμα της απλότητας ήταν η επιθυμία του Ινδού Προέδρου να μεταβεί στον Πρωταρά για μπάνιο στη θάλασσα, κάτι που προκάλεσε αυξημένα μέτρα ασφαλείας και έριξε άνδρες της ΜΜΑΔ στη θάλασσα για την προστασία του. 
Βεβαίως το άκρον άωτο της απλότητας θα ήταν μαζί με τους Ινδούς να πήγαιναν στην παραλία του Fig Tree και ο Healthy Nic με το μαγιό του και η κυρία Άντρη με μπικίνι ή έστω ολόσωμο. 

--------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.
 
 
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Αγαπητοί,

Οι εκπαιδευτικοί μας (μέσω των συνδικαλιστών τους τους οποίους όμως ακολουθούν ως πρόβατα) κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μας αποδείξουν ότι είναι η χειρότερη πάστα ανθρώπων. Ο Θεός να βοηθά τα παιδιά μας...

αηδιασμένος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X