ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η τηλεφωνική διπλωματία και το κρυφτούλι της Χρυστάλλας

= ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τα λένε σήμερα το πρωί healthy Nic και Τσίπρας, λίγο πριν την συνάντηση του τελευταίου με τον Ερντογάν. Όπως πληροφορούμαι από δύο τουλάχιστον πηγές μου με πρόσβαση στον Λόφο της εξουσίας, "η τηλεφωνική διπλωματία δίνει και παίρνει το τελευταίο διήμερο".

Σύμφωνα με μία από τις πηγές μου, το τηλεφώνημα του ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδη στον Λαβρόφ, χθες, δεν ήταν καθόλου τυχαίο και δεν αφορούσε μόνο την επανέναρξη της διαδικασίας για το Κυπριακό με την επίσκεψη της Λουντ. Ήταν βεβαίως αυτό το κύριο θέμα της συζήτησης και ο Χριστοδουλίδης άκουσε ανακουφισμένος την επανάληψη της ρωσικής στήριξης σε ανώτερο επίπεδο. Λειτούργησε όμως και ως "προληπτική διπλωματία" μετά τις απελάσεις Ρώσων από την Ελλάδα, σύμφωνα με την πηγή μου, η οποία σημείωσε πως "ο Χριστοδουλίδης κινήθηκε και γρήγορα και αποτελεσματικά".
Όπως μαθαίνω τα "άκρως σημαντικά" τηλεφωνήματα του Χριστοδουλίδη θα συνεχιστούν. Για σήμερα, μαθαίνω, υπάρχουν δύο σημαντικοί αριθμοί στην ατζέντα του Χριστοδουλίδη ενώ άλλοι δύο υπάρχουν σημειωμένοι στο γραφείο στου healthy Nic...

Μπορεί τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να μασούν κάπως τα λόγια τους για το γλωσσάρι σημειώνοντας πως πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία. Κάποιοι άλλοι όμως επιμένουν πως πρόκειται για πολύ σοβαρή ενέργεια και δεν πρόκειται να το αφήσουν να περάσει. Το θέμα οδηγείται ήδη στη Βουλή με πρωτοβουλία του δημοσιογράφου-βουλευτή Παύλου Μυλωνά και της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου. Το θέμα έχει εγγραφεί για συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών με τον τίτλο: "Οι κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η συγγραφή του τρίγλωσσου εντύπου με τίτλο: "Λέξεις που έχουν σημασία-γλωσσάριο για τη δημοσιογραφία στην Κύπρο".

Όπως πληροφορούμαι από πηγή μου στο κοινοβούλιο "αντιδράσεις κατά του γλωσσαρίου υπάρχουν όχι μόνο από στελέχη και του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, που θεωρούν χλιαρή την αντίδραση των κομμάτων τους, αλλά και από πολιτειακούς άρχοντες οι οποίοι δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν αν κληθούν".

Με θυμό αντίκρισαν κάποιοι την επιστολή 181 Αμμοχωστιανών κατά της διάνοιξης του οδοφράγματος της Δερύνειας. Μεταξύ αυτών που υπογράφουν είναι και άτομα όλων των κομμάτων και κάποιοι επώνυμοι, όπως ο δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, η πρώην υπουργός Κληρίδη Κλαίρη Αγγελίδου, η τραγουδοποιός Αλέξια Βασιλείου, ο ευρισκόμενος στην επικαιρότητα ως πρόεδρος της διερευνητικής επιτροπής για τον Συνεργατισμό Γεώργιος Αρέστη, ο πρέσβης Θεόφιλος Θεοφίλου, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτρος Βοσκαρίδης, ο πρώην διευθυντής του ΡΙΚ Θέμις Θεμιστοκλέους κ.α.

Το ερώτημα που υπέβαλε πολιτικός από τον ΔΗΣΥ με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, είναι "κατά πόσον θα καταφέρουμε τελικά να βάλουμε συρματοπλέγματα και να κτίσουμε οδοφράγματα μεταξύ μας και να χρειαστούμε ειδικό γλωσσάρι για να συνεννοούμαστε"...

Συνάδελφος σχολίαζε χθες την αναφορά που είχα κάνει για πολιτικό που είπε ότι θα άναβε κερί στην Παναγία του Κύκκου για να βρεθεί η χαμένη Διοικήτρια Χρυστάλλα. "Ούτε η Παναγία, ούτε ο Άγιος Φανούριος ούτε οι Άγιοι Πάντες μπορούν να εμφανίσουν την Χρυστάλλα. Κι ενώ κάποιοι διερωτούνταν μέχρι πρόσφατα πως συμβαίνει η Χρυστάλλα να εισπράττει μισθό πέραν των 152.000 ευρώ και να κρύβεται, κάποιοι άρχισαν να αντιστρέφουν το ερώτημα: Μήπως για να κρύβεται εισπράττει τέτοιο μισθό; "

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση