ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
 

#PoliticsBlog Κορίτσια υποψηφίων, τηλεθέαση και λασποπόλεμος

=ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τόνοι λάσπης άρχισαν να εκτοξεύονται από τα φτυάρια οπαδών ορισμένων υποψηφίων. Ο προεκλογικός φουντώνει μαζί και ο λασποπόλεμος... Πληροφορίες που φθάνουν στη στήλη, σχεδόν από όλα τα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων αναφέρουν πως έχουν γίνει παράπονα αλλά και καταγγελίες για εκτόξευση λάσπης κατά των υποψήφιων τους είτε διά φημών, είτε ακόμα και μέσω μηνυμάτων sms. Στέλεχος από συγκεκριμένο επιτελείο ανέφερε πως «η χειρότερη λάσπη εκτοξεύεται μέσω Facebook. Βαλτοί μπαίνουν σε συζητήσεις που αφορούν την επικαιρότητα και αρχίζουν να ρίχνουν ασύστολα λάσπη, χωρίς τεκμηρίωση και χωρίς έλεγχο»... Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Από συγκεκριμένο επιτελείο η εκτόξευση λάσπης έχει μετατραπεί σε βιομηχανία» και αποκάλυψε πως γίνεται προσπάθεια να μαζευτούν μηνύματα sms από όσους ισχυρίζονται ότι τα έλαβαν ώστε να κατατεθούν ως τεκμήρια στις Αρχές».

Παρά τους τόνους λάσπης υπάρχει και κάτι όμορφο στον αδυσώπητο προεκλογικό. Μιλώντας προχθές με πολιτικό αναλυτή στη Λευκωσία καταλήξαμε πως διάγουμε ίσως την πιο ελκυστική προεκλογική εκστρατεία, όχι από πλευράς υποψηφίων αλλά από πλευράς των εκπροσώπων τους!«Και ακόμη δεν έχει μπει στο παιχνίδι η Αννίτα» σημείωσε ο αναλυτής για να προσθέσει αμέσως γελώντας: «Είναι ωστόσο στο παιχνίδι ο Ζένιος...». Αναμένεται πως από εβδομάδας οι τρεις στους τέσσερις εκπροσώπους των υποψηφίων θα είναι γυναίκες ( «και μάλιστα ευπαρουσίαστες» κατά τον συνομιλητή μου), κάτι που δεν έχει ξανατύχει σε προεκλογικό.

Μετά την Ειρήνη Χαραλαμπίδου του Μαλά, την Άννα Κουκκίδη του Νικόλα Παπαδόπουλου και την αναμενόμενη Αννίτα Δημητρίου του Νίκου Αναστασιάδη ο Ζένιος παραμένει ο μόνος που αντέχει σε ένα καθαρά ανδρικό, μέχρι πρότινος οχυρό. Αληθεύει πως στη Συμμαχία Πολιτών κάποιοι έχουν ήδη προτείνει την ενεργότερη παρουσία της ωραίας και από τα καλλιστεία προερχόμενης Άννας Θεολόγου για να επιτευχθεί... ισοζύγιο δυνάμεων; Στέλεχος της Συμμαχίας ακούστηκε προχθές να λέει σε πηγαδάκι πολιτικών, αναφερόμενος στη βουλευτή Θεολόγου: «Εμείς έχουμε δική μας υπερδύναμη, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποταστο θέμα αυτό». Για να είμαι και δίκαιος, τα σχόλια που ακούγονται για τις εκπροσώπους των υποψηφίων προέδρων δεν έχουν να κάνουν μόνο για την εμφάνιση και το φύλο τους αλλά και για το μυαλό τους. «Είναι όλες τους έξυπνες, εύστροφες και ετοιμόλογες», μου έλεγε ο συνομιλητής μου, υποστηρίζοντας πως ένα debate με τις εκπροσώπους των υποψηφίων θα είχε περισσότερη τηλεθέαση και από debate με τους ίδιους τους υποψήφιους!».

Η Ομάδα της Υπέρβασης για την οποία σας έγραψα τις προηγούμενες μέρες ξαναχτύπησε προχθές προκαλώντας ερωτηματικά αλλά και ένταση στο πουλέν της Νίκο Αναστασιάδη. Όπως άκουσα, ο Αναστασιάδης παρά τα μεγάλα τρεχάματα που έχει με τις απαιτήσεις στην εξωτερική πολιτική λόγω των τελευταίων εξελίξεων, φανέρωσε πως οι ενέργειες κάποιων άτυπων στελεχών της παλιάς ομάδας Υπέρβασης τον έχουν ενοχλήσει και προβληματίσει. Ιδιαίτερα η προσέγγισή τους προς συγκεκριμένο υποψήφιο και το «θάψιμο» του ιδίου με κάθε ευκαιρία. Πάντως, εκείνο που τον ενόχλησε ιδιαίτερα «δεν είναι μόνο τα ψέματα και οι αστήρικτες κατηγορίες που διαδίδουν γι’ αυτόν αλλά η αχαριστία ορισμένων», όπως μου λέχθηκε.

Μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να έχει προς το παρόν ξεπεράσει τον σκόπελο των αρχαιοτήτων με τα υπό ανάπτυξη κτήματα στη Γεροσκήπου και να μη χρειαστεί «να οδηγήσει ο ίδιος το τρακτέρ και να τα ξηλώσει όλα» όπως απείλησε. Ωστόσο πληροφορίες μου αναφέρουν ότι έρχεται μια νέα «απειλή» για τα επιχειρηματικά του σχέδια. Και αυτή φέρει το όνομα «μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων». Το θέμα ενδέχεται να απασχολήσει και τη Βουλή, σύμφωνα με όσα μαθαίνω. Βουλευτής χαρακτήρισε πρόσφατα Ιώβεια την υπομονή του επιχειρηματία και πως «θα πρέπει να νοιάζεται πολύ για τον τόπο μας που μετά από τόσες περιπέτειες, καθυστερήσεις και αποκαλύψεις παραμένει πιστός στις εκκλησιαστικές επενδύσεις»...

ΚΟΥΪΖ: Ποια σημαντικότατη προσωπικότητα του ΑΚΕΛ κατηγορούν κάποιοι στο κόμμα ότι κρύβεται πίσω από τον διορισμό νέου συμβούλου του Νικόλα Παπαδόπουλου; Αληθεύει ότι φοβούνται πως σύντομα θα ανακοινωθούν από την πριγκιπική αυλή και άλλα ονόματα που μπορούν να αντλήσουν ψήφους από την ΑΚΕΛική δεξαμενή;

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός τουπαρηκμασμένουπολυπολιτισμικούκήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο τηςΣεβέρη,ξαποσταίνονταςγια λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«ΚΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ???????»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:54

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X