ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:06
 

#PoliticsBlog Μια αγωγή και η Επιτροπή Συνεργατισμού στον αέρα

= ΠΕΜΠΤΗ 01 ΝΟΕΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Αγωγή κατά του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη καταχώρησε ο δικηγόρος Κρις Τριανταφυλίδης η οποία περιπλέκει τη διαδικασία που ακολουθείται στην Ερευνητική Επιτροπή για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Η αγωγή στηρίχθηκε στις αποκαλύψεις που έγιναν από τον Κρις Τριανταφυλίδη για το μέλος της Επιτροπής Γιώργο Γεωργίου. Όπως ο ίδιος είχε καταγγείλει παλαιότερα, θεωρεί τον διορισμό παράνομο και αντίθετο με τη νομοθεσία που διέπει την διορισθείσα Επιτροπή.
Κι αυτό γιατί ο διορισμός Γεωργίου συνιστά σύγκρουση συμφερόντων μια και ήταν υποψήφιος δύο φορές για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Σευνεργατικής Τράπεζας. Ο δικηγόρος που ενεργεί εκ μέρους των Γιώργου Χατζηνικόλα, Γιώργου Κίττου και Νικόλα Χατζηγιάννη υποστηρίζει πως η σύγκρουση συμφερόντων του Γ. Γεωργίου έπρεπε να είχε δημοσιοποιηθεί έγκαιρα από τον ίδιο και μάλιστα "πριν από την πρώτη δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής".

-Θα δώσει άραγε η δικαιοσύνη τη λύση στο πρόβλημα ή θα το περιπλέξει ακόμη περισσότερο;
-Τι θα συμβεί έαν δικαιωθούν οι τρεις παραπονούμενοι; Θα τιναχθεί στον αέρα το έργο που παρήγαγε η Επιτροπή για τόσους μήνες; Και ποιος θα ευθύνεται για αυτό;

Είτε από χρονική συγκυρία, είτε από υπαρκτές αιτίες, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει η δικαιοσύνη, ο Γενικός Εισαγγελέας δέχεται μια αγωγή τον μήνα. Τον Σεπτέμβριο ήταν η αγωγή πολίτη από την Πάφο κατά του Γενικού Εισαγγελέα και του δικηγόρου Τζο Τριανταφυλλίδη. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο πολίτης η συνεργασία των δύο είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τεμαχίου-φιλέτου που του ανήκε, πάνω από τη θάλασσα στον Πωμό.

Τότε ο Γενικός Εισαγγελέας είχε χαρακτηρίσει πολύ παραστατικά το δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης ως εμετικό. Περιέγραψε μάλιστα γλαφυρά και λεπτομερώς τις σωματικές ενοχλήσεις που ο ίδιος ένιωσε όταν το διάβασε.
Όλοι αναμένουν τώρα με αγωνία την απάντηση που θα δώσει στην αγωγή του Κρις Τριανταφυλλίδη.

"Οι απειλές της Τουρκίας για την κυπριακή και την Ελληνική ΑΟΖ και η επιβουλή συγκεκριμένων τεμαχίων υπενθυμίζουν πως ο χειμώνας πρόκειται να είναι βαρύς", σχολίαζε χθες γνωστός πολιτικός στη Λευκωσία.

Αιτία οι δηλώσεις του Τσελίκ, εκπρόσωπου του κόμματος του Ερντογάν ο οποίος επανέφερε... πανηγυρικά το casus belli σε περίπτωση που η Ελλάδα προχωρήσει στην επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια. Πρόκειται για μια από τις πολλές αναφορές της Τουρκίας ότι είναι έτοιμη για δυναμική απάντηση κατά της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου, σε περίπτωση που κρίνει ότι θίγονται τα συμφέροντά της. Μόλις την περασμένη εβδομάδα κλήθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο ελληνικό ΥΠΕΞ όπου μεταξύ άλλων του έγινε υπενθύμιση της απόφασης του τουρκικού κοινοβουλίου του 1995 για το casus belli. Την ίδια ώρα ο "Πορθητής" αρχίζει τις ερευνητικές του γεωτρήσεις συνοδευόμενος από  πολεμικά.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την επιβουλή της Τουρκίας στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ. Ο Τσελίκ υποστήριξε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα δώσουν την απαραίτητη απάντηση για να το προστατεύσουν.

Ταυτόχρονα, στα κατεχόμενα ο Οζερσάι έκανε επίδειξη δύναμης και υποταγής στον Ερντογάν κατηγορώντας τον Ακιντζί για παραχωρήσει στην ΑΟΖ λόγω συνομιλιών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η αγέλαστη Λουτ έψαχνε να βρει συνισταμένες χθες στη Λευκωσία και σημεία σύγκλισης μεταξύ Αναστασιάδη-Ακιντζί για επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού. Μετά την προαναφερόμενη ανάλυση ο πολιτικός διερωτήθηκε: Τι να σου κάνουν και τα Ηνωμένα Έθνη; Ακόμα κι αν αναγνωρίζουν πως στην περίπτωση μας υπάρχει καρκινογένεση το μόνο που μπορούν να δώσουν είναι ασπιρίνες. Κι αυτές να μπορούμε να τις πάρουμε μόνο ύστερα από κοινή αποδοχή"

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Δύσκολη υπόθεση η προσωπική ευτυχία

«Αμα έχεις πίστη στο θεό και προσεύχεσε καθημερινα , βέβαια θα έχεις πρωσοπικη ευτυχία.»
Marios  |  20:51

#PoliticsBlog Το Συμβούλιο Αρχηγών και τα καυτά ερωτήματα στον Healthy

«Ο δημοσιογράφος που δήθεν διερωτάται ποιος διχάζει το λαό μάλλον σε άλλο πλανήτη ζούσε τα τελευταία ...»
leo  |  13:11

Τσαβούσογλου: Σύντομα στέλνουμε και τέταρτο πλοίο στην Αν. Μεσόγειο

«Τα ημίμετρα που ζήτησε η πλευρά μας (και έλαβε) έδωσαν το μήνυμα στην Τουρκία πως μπορεί να συνεχίσει ...»
Ένας Πολίτης  |  12:54

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να γονατίσει την Τουρκία

«Ο μόνος που θα τη γονατίσει είσαι εσύ!!! »
ΑΚΑ  |  09:34

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X