ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:54
 

#PoliticsBlog Ο αντικαταστάτης του Χάσικου και τα... κρυφά στελέχη του ΑΚΕΛ

= ΠΕΜΠΤΗ 04 ΜΑΪΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Η παραίτηση Χάσικου προκαλεί μια αναστάτωση στην κυβέρνηση σε μια κρίσιμη περίοδο. Ωστόσο ο Νίκαρος φαίνεται να έχει κάποιο σχέδιο". Η δήλωση έγινε από άτομο κοντά στον Νίκαρο, ο οποίος μου αποκάλυψε χθες πως και σε προηγούμενη παραίτηση του Χάσικου, (η οποία δεν έγινε δεκτή), ο Νίκαρος είχε εξετάσει διάφορα σενάρια για την αντικατάστασή του. Ωστόσο, όπως μαθαίνω τα σενάρια μάλλον αναθεωρούνται αφού οι συνθήκες έχουν αλλάξει μια έχουμε εισέλθει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο. Πάντως ένα-δύο ονόματα εξω-κυβερνητικών "και εξω-ΔΗΣΥκών" έχουν ακουστεί στον Λόφο της Εξουσίας αλλά "καθαρά διερευνητικά"...

Σε περίπτωση που ο Νίκαρος αποφασίσει τελικά την κάλυψη της θέσης του Χάσκου εκ των έσω υπάρχουν πολλές σκέψεις. Αρεκτά είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες με πιο πιθανό, σύμφωνα με την πηγή μου αυτό που αναφέρει τον Ιωνά Νικολάου να αντικαθιστά τον Χάσικο μέχρι... νεωτέρας. "Χωρίς να αποκλείεται να παραμείνει τελικά αποκλειστικά στο ΥΠΕΣ ο Ιωνάς αν και παίζει πολύ και το όνομα του Κωνσταντίνου Πετρίδη, από τους πολύ αγαπητούς και ικανούς συνεργάτες του Νίκαρου" μου ανέφερε η πηγή μου.

Η παραίτηση Χάσικου, η οποία όντως γίνεται για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, δεν παύει να προκαλεί πονοκέφαλο και σε κάποιους στον ΔΗΣΥ. "Ο Χάσικος δεν έχει κρύψει τις βλέψεις του για την προεδρία του κόμματος και παρά τον προσωπικό Γολγοθά που περνά δεν παύει από του να είναι ζώον πολιτικό. Σας διαβεβαιώ πως κάποιοι ανησυχούν πως με την παραίτηση του μπορεί να κλείνει το κεφάλαιο Υπουργείο Εσωτερικών δυνητικά όμως ανοίγει ο δρόμος για την προεδρία του ΔΗΣΥ. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην το συζητά κανένας δημόσια, ούτε και ο Χάσικος να το σκέφτεται αλλά αυτή η φάση δεν θα αργήσει να έρθει στο προσκήνιο" μου ανέφερε στέλεχος του ΔΗΣΥ το οποίο εξέφρασε και τη συμπάθειά του προς τον Χάσικο και την οικόγενειά του για τα δύσκολα που περνούν.

Τους ασκούς του Αιόλου έχει ανοίξει η επιστολή Κωστάκη προς Χάρη για τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι κατέχουν κομματικά αξιώματα. Κάποιοι αναφέρουν πως έχει ήδη αρχίσει το "κυνήγι μαγισσών" ενώ ο ίδιος ο Χάρης σχεδόν το επιβεβαίωσε δηλώνοντας ότι «Στο δικό μου υπουργείο υπάρχουν και άλλοι υπάλληλοι που είναι στελέχη άλλων πολιτικών κομμάτων και θα γίνει έρευνα για όλους. Είναι μια εξέλιξη που την θεωρώ πολιτικά παράλογη μετά από 27 χρόνια ανοχής, αλλά η νομοθεσία επιβάλλει κάτι άλλο και αυτό θα γίνει»...

Η ανησυχία για την εξέλιξη της έρευνας και ιδιαίτερα των ευρημάτων της απασχολεί αρκετούς υψηλόβαθμους δημόσιους υπαλλήλους, ιδιαίτερα στο ΔΗΚΟ αλλά και στον ΔΗΣΥ και κυρίως στο ΑΚΕΛ. Κάποια στελέχη του κόμματος του λαού (και του Δημοσίου παράλληλα), γνωρίζουν ότι βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο του Γενικού Ελεγκτή και ανησυχούν πολύ.

Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, με πληροφόρησε για νέους μύδρους "κρυφών στελεχών" του κόμματος που εργοδοτούνται στο Δημόσιο κατά συγκεκριμένης βουλευτίνας. Όπως μου ανέφερε ένας εξ' αυτών που νιώθει τη σκιά του Γενικού Ελεγκτή να ζυγώνει, διερωτήθηκε πρόσφατα: "Για μια προσωπική βεντέτα και ένα προσωπικό μένος της βουλευτίνας θα τρέχουμε ύστερα από χρόνια να σπιλώνουμε ανθρώπους και να ποινικοποιούμε την πολιτική τους δράση! Αυτά δεν μπορούσε να τα προβλέψει η ηγεσία του ΑΚΕΛ όταν επέτρεπε στη συγκεκριμένη βουλευτίνα να το παίζει υπεράνω και να εκβιάζει την προβολή της μέσα από μια προσωπική επίθεση που τελικά θα μας θυματοποιήσει όλους;"
Σύμφωνα με την κυρία Γιαννούλλα: "Αυτά (περίπου) τα είπε το ΑΚΕΛικό στέλεχος που εργοδοτείται στο Δημόσιο μιλώντας με κάποιο άλλο στέλεχος που εργοδοτείται στο ΑΚΕΛ. Ο τελευταίος, σύμφωνα πάντα με την κυρία Γιαννούλλα, όχι μόνο συμφώνησε αλλά υπερθεμάτισε διερωτώμενος πως "την αφήνουν να αλωνίζει έτσι;..."

Για την ουσία του θέματος της απόσπασης της Σάββιας, ο Χάρης θα πρέπει μέχρι σήμερα να απαντήσει στον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις για τα θέματα που του είχε θέσει γραπτώς για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Ο Οδυσσέας δεσμεύτηκε η επιστολή Χάρη, αν υπάρξει, να μην δοθεί στη δημοσιότητα. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στην Επιτροπή Ελέγχου, αν όχι σήμερα την ερχόμενη Πέμπτη, όπου και αναμένονται... βροντές και τραμουντάνες!


--------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X