ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:08
 

#PoliticsBlog Ο Βγενόπουλος, τα δισεκατομμύρια και ένας τυμβωρύχος

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

«Η συνάντηση της Δευτέρας στο Προεδρικό με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν θα είναι συνάντηση με εκπαιδευτικούς και συνδικαλιστές. Χρειάζεται προετοιμασία, αυτοσυγκράτηση και ολίγη... κουφαμάρα!», η δήλωση ανήκει σε άτομο που ανηφορίζει πολύ συχνά στον Λόφο της Εξουσίας. Όπως ακούω το ανέφερε και στον Healthy Nic ο οποίος αρκέστηκε να απαντήσει «έχουν γνώση οι φύλακες»... Η πηγή μου πάντως δεν είναι και πολύ αισιόδοξη ότι η συνάντηση θα γίνει σε ήρεμους τόνους και χωρίς να χρειαστεί «ποτό και τσιγάρο».

Η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Παρισιού υπέρ της Κύπρου στην υπόθεση Βγενόπουλου είναι μια νίκη που για κάποιους ήταν απρόσμενη, λόγω κυρίως της σύνθεσης της δικηγορικής ομάδας της MIG. Στην παρούσα συγκυρία εάν η Δημοκρατία έχανε την υπόθεση και μαζί τα 1,2 δισ. ευρώ που ζητούσε η πλευρά του Βγενόπουλου και των Ελλήνων επενδυτών της MIG, ίσως να ξαναμπαίναμε σε περιπέτειες ακόμα και για δεύτερο μνημόνιο, σύμφωνα με μια ανάλυση. Συγχαρητήρια αξίζουν στην ομάδα της Νομικής Υπηρεσίας που χειρίστηκε την υπόθεση και πέτυχε να τερματίσει μια για πάντα όσα άδικα για χρόνια διεκδικούσε ο Βγενόπουλος και η MIG.

Και ενώ πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία και δικαίως ο γενικός εισαγγελέας την χαρακτήρισε ως νίκη της Κύπρου, κάποιοι δεν φαίνεται να έμειναν ευχαριστημένοι.

Τα σχόλια που κυριαρχούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι μόνο συγχαρητήρια. Έχουν και καυτά ερωτήματα που το πιο πιθανόν είναι να θεωρηθούν μηδενιστικά σε μια στιγμή που κάτι πήγε επιτέλους καλά. Ωστόσο, αποτελούν δείκτη του πώς βλέπει η κοινή γνώμη τις εξελίξεις και πώς βιώνει την κρίση που για κάποιους πέρασε και για κάποιους δεν ήρθε ποτέ. Κάποια από τα ερωτήματα που ακολούθησαν τα συγχαρητήρια για τη νίκη στην υπόθεση Βγενόπουλου είναι ενδεικτικά: «Τη ζημιά που προκάλεσε ο Βγενόπουλος και η παρέα του στην κυπριακή οικονομία ποιος θα την πληρώσει;», «Θα αποδοθεί ποτέ δικαιοσύνη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έπληξε ποτέ αυτό τον τόπο, την καταστροφή της οικονομίας;», «Ο Βγενόπουλος απ’ όπου και αν βρίσκεται θα τα βλέπει όλα και θα γελά...».

Ενώ όλοι ετοιμάζονται για διακοπές και ξεκούραση τον νεκρό Αύγουστο σε κάποιο κόμμα έχουν δοθεί σαφέστατες εντολές: «Όλοι θα πρέπει να είναι πίσω πριν από το τέλος του μήνα, τον Σεπτέμβριο αρχίζουμε νέα πολύπλευρη μάχη». Τώρα πόση ξεκούραση θα έχουν μετά από αυτή την προειδοποίηση...

Οι φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα είχαν τις παρενέργειες τους και στην Κύπρο. Μπορεί τα αντανακλαστικά του κόσμου να λειτούργησαν αυθόρμητα και να μαζεύτηκε και βοήθεια και χρήματα και πολλή αγάπη. Υπήρξαν και κάποιοι όμως που έκαναν για άλλη μια φορά επίδειξη και γι’ αυτό σχολιάστηκαν και χλευάστηκαν. Ιδιαίτερα επώνυμα άτομα που αντί να σεβαστούν την ιερότητα των στιγμών έβγαλαν περίπατο την ανάγκη τους για λίγα ακόμη likes.

Μεταξύ αυτών και ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας-Τσακ Νόρις, ο οποίος στις 25 Ιουλίου, μια μέρα μετά την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους, ανάρτησε στο Twitter είδηση με καταγγελίες από πολεοδόμο στην Αθήνα που μιλούσε για το όργιο αυθαιρεσιών στο Μάτι που κατέληξαν στο ολοκαύτωμα. Ο γενικός ελεγκτής δεν αρκέστηκε στην ανάρτηση της είδησης έγραψε και το σχόλιό του: «Και φυσικά, πλείστοι (ή το σύνολο) εκ των θυμάτων δεν είχαν σχέση με τις αυθαιρεσίες (πολλοί δεν είχαν καν γεννηθεί), είναι όμως θύματα της ανοχής του διεφθαρμένου και ασπόνδυλου ελληνικού κράτους στις αυθαιρεσίες αυτές».

Μεταξύ των επικριτών του Οδυσσέα ήταν και πολύ γνωστός δημοσιογράφος που υποστήριξε ότι «όσο διεφθαρμένο και ασπόνδυλο κράτος και να είναι το ελληνικό κράτος, δεν το λες όταν είσαι ανεξάρτητος αξιωματούχος άλλης χώρας, ιδιαίτερα ενώ υπάρχει εθνικό πένθος. Δεν γίνεσαι δηλαδή τυμβωρύχος για λίγα like» και συνέχισε: «τα δημόσια πρόσωπα και ιδιαίτερα οι αξιωματούχοι θα πρέπει να είναι τριπλά προσεκτικοί τι γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην Ελλάδα ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση δεν βγήκε να ασκήσει κριτική κατά τη διάρκεια του πένθους, σεβόμενη τον πάνδημο πόνο. Ούτε αυτός ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα και βγήκε ο Οδυσσέας να βρίσει το ελληνικό κράτος. Ο τιμητής των πάντων φαίνεται πως τελείωσε προσωρινά με την Κύπρο και επεκτάθηκε στην Ελλάδα».

KOYΪΖ: Ποιος πολιτικός πρώτης γραμμής είναι χαμένος από προσώπου... κυπριακής γης; Συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι έχει καταφέρει να συνδυάσει παρατεταμένες διακοπές με το καθήκον και... μπράβο του. Μη σας πω ότι ζηλεύουν κιόλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Ακόμα μια περίπτωση πολιτικοοικονομικής/θεσμικής αιμομιξίας. Με αποδέκτη το βαθύτατα ελλειμματικό γνωστό ...»
Sting  |  00:30

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Ακόμα μια περίπτωση πολιτικοοικονομικής/θεσμικής αιμομιξίας. Με αποδέκτη το βαθύτατα ελλειμματικό γνωστό ...»
Sting  |  00:29

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Οχι να παραιτη8ει μονο -- αν εκαμε παραπτωμα, να κατηγορη8ει... Αρκετα με "παραιτουμαι, παιρνω οτι πηρα ...»
τικ τακ  |  21:35

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X