ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:11
 

#PoliticsBlog Ο διορισμός του Kεραυνού και το γιαλέλι του αράπη

= ΤΡΙΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πηγή μου, αξιόπιστη και πάντα καλά ενημερωμένη με άμεση πρόσβαση στον Λόφο της εξουσίας μου έδωσε τις λεπτομέρειες που οδήγησαν στον διορισμό Μάκη Κεραυνού στην Κεντρική Τράπεζα. Ένα διορισμό που συζητήθηκε πολύ αλλά πολύ περισσότερο, πιστέψτε με, στο παρασκήνιο. Αν μπορούμε να μιλάμε για συζήτηση, γιατί εκεί υπήρξαν φωνές, ιαχές και οργή, μην σας πω και για εκτόξευση λέξεων που δεν γράφονται...
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στον Healthy υποβλήθηκε από πολύ κοντινό πολιτικό του φίλο το όνομα γνωστού οικονομικού παράγοντα για διορισμό στην Κεντρική Τράπεζα. Το όνομα, όπως αναφέρθηκε ήταν... κλειδί, λόγω και της στενής σχέσης του με τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Δηλαδή με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια...
Η ιστορία όμως είχε τραγική εξέλιξη και μετεξέλιξη.

Ο Healthy χωρίς ιδιαίτερη έρευνα και ενδοιασμούς συναίνεσε στον διορισμό του προτεινόμενου. Και εκεί άρχισε η επανάσταση. Άκουσε το όνομα δεύτερος στενός πολιτικός φίλος του Healthy και άρχισε να ρίχνει κεραυνούς και αστραπές. Η πηγή μου υποστηρίζει πως τα όσα λέχθηκαν στη μεταξύ τους συνομιλία δεν μπορούν ούτε να γραφούν, ούτε καν να επαναληφθούν...
Και τι δεν άκουσε ο Healthy, χωρίς μάλιστα να μπορεί να ανταπαντήσει. Βλέπετε, ο δεύτερος πολιτικός του κολλητός είχε αποδείξεις! Επιστράτευσε από το αρχαίο του δηλώσεις του υποψήφιου για διορισμό με τις οποίες είχε επιτεθεί στο παρελθόν στον ίδιο τον Healthy!
"Δεν πρόκειται να συνεχίσω εγώ να σε προστατεύω με προσωπικό κόστος και εσύ να διορίζεις αυτούς που σε πολεμάνε!" ήταν η φράση που γράφεται από αυτά που φώναξε στον Healthy ο φίλος του.
Αυτό ήταν. Η απόφαση του Healthy άλλαξε με κάποιον εκεί στον Λόφο να σχολιάζει ειρωνικά πως η υπόθεση είχε καταντήσει "το γιαλέλη του αράπη".

Κάπως έτσι μπήκε στο τραπέζι και το όνομα του Μάκη Κεραυνού, το οποίο θεωρείται κοινής αποδοχής από τους εν λόγω πολιτικούς φίλους του Healthy αλλά και από τον Νικόλα.

-Άραγε θα μπει και ο Νικόλας στη λίστα των πολιτικών φίλων του Healthy;
Κάποιοι στο ΔΗΚΟ ανησυχούν πολύ, όπως με διαβεβαίωσε και η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα. "Τους έχει διαλύσει ο Αναστασιάδης με τις τελευταίες κινήσεις του. Νιώθουν να είναι αυτοί οι ενδοτικοί και ο Αναστασιάδης ο απορριπτικός. Τέτοια σύγχιση έχουμε να την ζήσουμε από το 2004", μου έλεγε προχθές.

Σε χρόνο ανύποπτο σας έγραψα ότι η κρίση στην Υγεία, για το ΓεΣΥ θα αναζωπυρωθεί και υπάρχει ο κίνδυνος να εξελιχθεί στο πρότυπο της κρίσης που περάσαμε και περνούμε στην Παιδεία.
Οι πολεμικές ιαχές των τελευταίων ημερών δυστυχώς επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις. Οι γιατροί έχουν θέσει απειλητικά τις κόκκινες γραμμές του και το κυριότερο, ζητούν να έχουν συνάντηση με τον Healthy για να του αναπτύξουν τις θέσεις τους.
Δεν σας θυμίζει κάτι αυτό;
Κάπως έτσι δεν ξεκίνησε και η πολεμική με τους εκπαιδευτικούς που ζητούσαν και πέτυχαν συναντήσεις απευθείας με τον Healthy ο οποίος απέτυχε εντελώς να τους... ηρεμήσει;
Ως συνέχεια αναμένονται οι φωνές στήριξης από τους κομματάρχες, για να υπάρξει πλήρης επανάληψη του φαινομένου.
Η αρχή έγινε με τον Σιζό και αναμένονται και άλλες. Θα έχουν όμως οι γιατροί την επιτυχία που είχαν οι εκπαιδευτικοί; Ιδιαίτερα με το ΑΚΕΛ;

 

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X