ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Φαίδωνας, ο Σιζό, η Σκεύη, τα εγκεφαλικά και το Τατουάζ...

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30 ΜΑΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Νέα εγκεφαλικά μοίρασε απλόχερα ο Φαίδωνας με τις καταγγελίες για σκάνδαλο, όπως λέει, με τουρκοκυπριακή περιουσία στην Πάφο. Ενέπλεξε μάλιστα και τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο αλλά και τον γνωστό ζωγράφο Ανδρέα Χαραλαμπίδη.

Η υπόθεση δεν είναι νέα, ο Φαίδωνας είχε κάνει ανάλογη καταγγελία και παλαιότερα. Η αντεπίθεση του Σιζό προκάλεσε πολλές ελπίδες ότι το νέο σήριαλ θα έχει συνέχεια με εντάσεις και ανατροπές ανάλογες με αυτές του "Τατουάζ".

-Ποιος έξυπνος καναλάρχης θα προσλάβει τον Φαίδωνα;

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ υπέδειξε στον Δήμαρχο ότι θεώρησε την ανωτερότητά του να μην του απαντά ως αδυναμία. "Αντίθετα δύναμη είναι και θα το διαπιστώσεις σύντομα" του είπε και τον προειδοποίησε: "Σύντομα θα τα πούμε σε άλλο επίπεδο". Οι δηλώσεις και των δύο, χθες το μεσημέρι στην εκπομπή του Πάρη στο ΡΙΚ, άφησαν και τον δημοσιογράφο άναυδο. Ο Σιζό ανέφερε μάλιστα και κάποιες λέξεις κλειδιά που προετοιμάζουν για τη συναρπαστική συνέχεια: "Εικονικά δάνεια" εταιρείας στην οποία εργαζόταν ο Φαίδωνος αλλά και το γνωστό "εργοστάσιο χρυσού" για το οποίο υπαινίχθηκε παρέμβαση του Δημάρχου Πάφου.

Ο τελευταίος δήλωσε εμφαντικά πως το μοναδικό του εισόδημα είναι ο μισθός του δημάρχου και αυτός της συζύγου του, με τον Σιζό να δείχνει πως δεν πείθεται και να λέει "θα τα δούμε".

Εγώ τρέχω για ποπκόρν!

Στην αντεπίθεση μπήκε εντελώς ξαφνικά και απρόοπτα και η συμπαθής κατά τα άλλα Σκεύη Κουκουμά. Η ΑΚΕΛικιά βουλευτίνα επικρίνει δημόσια τον Φαίδωνα ότι διασπείρει ψιθύρους και αφήνει σκιές κατά "γυναίκας βουλευτή" για θέματα που αφορούν τον προσφυγικό κόσμο". Όπως υποστηρίζει η Σκεύη, ο Δήμαρχος Πάφου "οφείλει να μην αφήνει υπόνοιες έναντι κανενός και καμιάς, ούτε και να μετατρέπει αυτά τα θέματα σε τηλεοπτικό σόου, αλλά να μιλά καθαρά και προπαντός να είναι καλά πληροφορημένος".

Εν αναμονή της απάντησης του Φαίδωνα τρέχω και για πατατάκια.
-Θα κλέψει ο Πάρης τηλεθέαση από το "Τατουάζ";

Η Άντρια Ζαφειράκου, η ελληνοκυπριακής καταγωγής δασκάλα που βραβεύθηκε πρόσφατα ως η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο, ήρθε χθες στην Κύπρο. Τη δεύτερή της πατρίδα, όπως είπε.

"Δεν πιστεύω ότι είμαι η καλύτερη δασκάλα ή ότι υπάρχει η καλύτερη δασκάλα, απλώς νομίζω είμαι πολύ τυχερή που βραβεύθηκα γιατί αυτό που κάνουν οι δάσκαλοι σε όλες τις χώρες είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού αλλάζουν ζωές" ανέφερε η Ζαφειράκου ως μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς της Κύπρου. Και μας έπεισε αμέσως γιατί επιλέγηκε αυτή για τη βράβευση.

Μετέφερα στη στήλη το μήνυμά της με την ευχή να το διαβάσουν και όσοι εκπαιδευτικοί και άλλοι δεν έτυχαν να το ακούσουν.

Στην Κύπρο ήρθε σίγουρα στην πιο κατάλληλη στιγμή ενώ μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ εκπαιδευτικών, υπουργείου Παιδείας και οργανωμένων γονιών.

Και αφού βρίσκομαι στον χώρο της παιδείας, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην καταγγελία των οργανωμένων γονιών ότι δάσκαλοι έχουν παρενοχλήσει μαθητές, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις.
Δηλαδή μετά την καταγγελία του Δίπλαρου, το κακό... εδιπλάρωσε. Κάποιοι αναμένουν με αγωνία να επέμβουν ξανά η Αναστασία και η Ειρήνη...

Εκπαιδευτικός διερωτήθηκε προχθές, φωναχτά, "γιατί κάποιοι θέλουν να μένουν κρυφές οι παρενοχλήσεις σε μια εποχή που όλοι δηλώνουν πως πρέπει να μιλάμε και να τις αποκαλύπτουμε, χωρίς βεβαίως να αποκαλύπτονται οι ταυτότητες των παιδιών;"

Πόσο ειρωνικό διαβάζεται το μήνυμα της Ζαφειράκου μετά από αυτή την είδηση; Όντως οι εκπαιδευτικοί αλλάζουν ζωές. Κάποιοι για πάντα και ολέθρια.

Ποιος απ' αυτούς που εκστρατεύουν τώρα εναντίον του Χαμπιαούρη όταν ανέλαβε το υπουργείο τον καλωσόριζε με άρθρο στο οποίο έλεγε: "Ο εκπαιδευτικός κόσμος αναμένει και πιστεύει ότι ο κ. Χαμπιαούρης θα λειτουργήσει και θα είναι και Υπουργός και Δάσκαλος!";
Λίγους μόνο μήνες μετά τον διορισμό του ο Χαμπιαούρης φαίνεται να... βρήκε τον δάσκαλό του στο πρόσωπο του πρώην υποστηρικτή του.

ΚΟΥΪΖ: Ποιος ανέφερε, δημόσια μάλιστα, πως κάποιοι εκπαιδευτικοί απλά φωνάζουν και ενώ δήθεν έκοψαν κάθε σχέση με τον Χαμπιαούρη χθες έτρεξαν στη συνάντηση γιατί δεν είχαν και πολλά περιθώρια ελιγμών, παρά τις φωνασκίες;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«H Kύπρος της ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ!!! Οι Δημόσιοι υπάλληλοι ΠΡΕΠΕΙ να παν στην κηδεία!!!!!! Διαφορετικά θα τους ...»
ΑΚΑ  |  10:08

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X