ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:05
 

#PoliticsBlog Ο φάκελος της Κύπρου, ο φάκελος της Οικονομίας και η... όποια λύση

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τον φάκελο της Κύπρου παραλαμβάνει σήμερα επίσημα ο Δημήτρης Συλλούρης από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαο Βούτση.

Για την ακρίβεια ο Συλλούρης παρέλαβε χθες στο προαύλιο της Βουλής τους φακέλους, δεν είναι ένας, πρόκειται για έντεκα κούτες με 134 φακέλους. Όπως μάλιστα με πληροφόρησε η πηγή μου στο κοινοβούλιο, "ο Συλλούρης ανέμενε με αγωνία το όχημα με τα έγγραφα στην είσοδο της Βουλής, τα παρέλαβε και έκανε και δηλώσεις"...
 
Σήμερα ο Νίκος Βούτσης θα παραδώσει επίσημα τις κούτες στον Συλλούρη, απ΄ότι ακούω ενδέχεται να παρευρίσκεται και ο Νίκος Αναστασιάδης στη τελετή και βεβαίως θα γίνουν νέες δηλώσεις...
 
Βουλευτής που σχολίαζε χθες το θέμα του φακέλου της Κύπρου το συνέδεσε με τον φάκελο για την Οικονομία. 
Όπως είπε: "μετά από τόσες δεκαετίες ήρθε και ο φάκελος για την καταστροφή της Κύπρου, άραγε πόσες δεκαετίες θα χρειαστούν για να δούμε και τον φάκελο για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας; Μήπως θα περιμένουμε να πεθάνουν οι υπαίτιοι και μετά να ακούσουμε ποιοι έφταιξαν για την εξαθλίωση που ζήσαμε; Θα προλάβει άραγε ο Γενικός Εισαγγελέας να ολοκληρώσει αυτό το έργο πριν αφυπηρετήσει; Με τον ρυθμό που προχωρεί η διερεύνηση των υποθέσεων πότε να υπολογίζουμε ότι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης αυτοί που πριν από δύο περίπου χρόνια προανήγγειλε ότι θα... συλληφθούν;"
 
Ο συνομιλητής του χαμογέλασε και με ειρωνικό ύφος απάντησε: "Τελικά το πρόβλημα της οικονομίας μάλλον θα το λύσει ο χρόνος, όπως και το Κυπριακό απ' ότι φαίνεται. Ήδη ο θάνατος του Βγενόπουλου έδωσε λύσεις σε κάποια καυτά θέματα. Μέχρι να πεθάνουν και κάποιοι άλλοι πρωταγωνιστές έχουμε ακόμα χρόνο και χρόνια..."
 
Ο βουλευτής ανταπάντησε πως "η αξιοπιστία των θεσμών κρίνεται και από την αποτελεσματικότητα του έργου τους και από την αξιολόγηση των προτεραιοτήτων που κάνουν".
 
Ποιο μεγάλο κόμμα έχει βάλει στόχο, τουλάχιστον μέχρι να αρχίσει "δυναμικά και αποτελεσματικά" την προεκλογική εκστρατεία, την "πρόκληση φθοράς" προς τους αντιπάλους;

Όπως μαθαίνω από πηγή μου στα πολύ εσώτερα του κόμματος, τα θέματα που αυτή την περίοδο θα προβάλουν τα στελέχη του θα στοχεύουν την εικόνα των αντιπάλων. Η πηγή μου επιμένει πως υπάρχει "οργανωμένη και καθοδηγούμενη εκστρατεία" για να ταυτιστούν οι αντίπαλοι του συγκεκριμένου κόμματος με συμφέροντα και παραχωρήσεις σε ιδιώτες. Απ' ότι ακούω η ιδιόμορφη εκστρατεία αρχίζει από σήμερα...
 
Ένταση προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες μεταξύ στελεχών του ΔΗΣΥ. Όπως ακούω η διαφορά αφορούσε το σύνθημα "όποια λύση" το οποίο ενώ μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσαν οι του Ενδιάμεσου, τώρα χρησιμοποιείται και από κάποια στελέχη του Συναγερμού.
 
Η μάνταμ του Φούλη στην οποία κατέφυγα για διευκρινήσεις μου ανέφερε πως "όντως υπάρχει ένα θέμα με αυτό το σύνθημα, παρά το ότι ο μεγάλος αρχηγός Φούλης το έχει κάνει σαφές προ πολλού ότι δεν κολλάει στα συνθήματα". Όπως μου είπε: "Ο άνθρωπος έκανε χιούμορ με το ΔΗΣΑΚΕΛ τη στιγμή που ο Άντρος Κυπριανού έβαζε σπυράκια κάθε φορά που το άκουγε!"
 
Η μάνταμ μου επιβεβαίωσε πως κάποιο στέλεχος αντέδρασε έντονα στη χρήση του συνθήματος από άλλο στέλεχος αλλά όπως υποστηρίζει το θέμα έμεινε σε μια φιλική διαφωνία. 
Η πηγή της είδησης μου ανέφερε ωστόσο πως το θέμα μάλλον δεν έχει κλείσει και μάλλον αναμένεται συνέχεια "αφού υπάρχουν και άλλοι παραπονούμενοι για τον εμβολιασμό στελεχών του ΔΗΣΥ από την ιδεολογία ή έστω τη φρασεολογία του Ενδιάμεσου"...
 
 


--------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Η τοποθέτηση του OCCRP για τα περί λιβέλλου

«Γιατί δεν κινούνται νομικά εναντίον της OCCRP αφού νοιώθουν ότι διαβάλλονται παρά μόνο φωνασκούν και ...»
leo  |  14:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X