ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο φιλικός Μίτσελ, η αλεπού της Αργάκας και τα ανέκδοτα του ΔΗΚΟ

ΗΜΕΡΟΜΟΝΙΑ = 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Άκρως ενδιαφέρουσα και παραγωγική, σχεδόν φιλική ήταν η συνάντηση που είχε ο Νίκαρος με τον Μίτσελ την Παρασκευή. Στο ίδιο κλίμα συνεχίστηκε και η συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδη. Όπως έγκυρα πληροφορούμαι, κατά τη συνάντηση με τον Νίκαρο ο Μίτσελ επανέλαβε τρεις ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων είναι ο διάλογος.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να πει στον Πρόεδρο πως και οι ΗΠΑ έχουν ανάλογα προβλήματα με την Τουρκία εκφράζοντας αλληλεγγύη και κατανόηση... Μεταξύ των πολλών που ειπώθηκαν με τον Χριστοδουλίδη, όπως έμαθα, τέθηκε και το καυτό θέμα των εξοπλισμών της Κύπρου από τις ΗΠΑ. Ο ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει «κινητικότητα» σ’ αυτό το θέμα. Σύμφωνα με την πηγή μου, η απάντηση του Μίτσελ ικανοποίησε.

Ως αδιαμφισβήτητος ηγέτης του ΔΗΣΥ επανεκλέγηκε χωρίς ανθυποψήφιο ο Αβέρωφ Νεοφύτου, μαζί με τον αναπληρωτή Λευτέρη Χριστοφόρου. Ελλείψει... αντιπάλων ανακηρύχθηκαν μάλιστα άμεσα ξανά διατηρώντας τις θέσεις τους. Πολλά ήσαν τα συγχαρητήρια που έφθασαν στην Πινδάρου για τους δύο κορυφαίους αξιωματούχους. Όπως με πληροφόρησε η Μάνταμ «ο Φούλης έλαμπε» και γιατί όλα κύλησαν κατ’ ευχή και γιατί δεν υπήρξαν δυσάρεστες εκπλήξεις, «αν και ο ίδιος γνώριζε πως δεν ετίθετο τέτοιο ενδεχόμενο».

Η αναφορά του Φούλη πάντως, αμέσως μετά την ανάληψη ξανά της προεδρίας του κόμματος, στους δύο ιστορικούς ηγέτες του ΔΗΣΥ, Κληρίδη και Αναστασιάδη σχολιάστηκε. Πολιτικός που συζητούσε με δημοσιογράφο ανέφερε πως «είναι φανερό ότι η αναφορά του Φούλη στους δύο, οι οποίοι διετέλεσαν και Πρόεδροι της Δημοκρατίας, έδωσε και ένα στίγμα της βαρύτητας που έχει το δικό του αξίωμα και πως παίρνει σειρά για να τριτώσει το... καλό».

Ο δημοσιογράφος χαμογέλασε επαναλαμβάνοντας πως μεταξύ των λειτουργών του τύπου ο Φούλης έχει άλλο ένα επίθετο: «Η αλεπού της Αργάκας».

Αφού αναφέρομαι σε δημοσιογράφους, σας ενημερώνω πως η συνάντηση που είχε το Δ.Σ. της ΕΣΚ με τον Κωστάκη την Παρασκευή, δεν είχε καθόλου χαμόγελα. Ο γενικός εισαγγελέας με το αυστηρό του ύφος επανέλαβε πως γι’ αυτόν σημασία έχει να εφαρμοστούν οι νόμοι και το Σύνταγμα και πως (περίπου) δεν είναι δική του ευθύνη η ανάκριση δημοσιογράφων αλλά των ανακριτών. Και ενώ υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει οι ανακρίσεις και η εξέταση της υπόθεσης να ξεκαθαρίσει σύντομα για να μη γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι, όπως υποστήριξε η ΕΣΚ, κάποιος σχολίασε πως «είναι γνωστές οι ταχύτητες που αναπτύσσονται στη Νομική Υπηρεσία». Σύμφωνα με την πηγή μου η συνάντηση ήταν χωρίς νεύρο, με την αντιπροσωπεία της ΕΣΚ να επαναλαμβάνει όσα ανέφερε και στη γραπτή της ανακοίνωση, ενώ κάποιοι δημοσιογράφοι περιέγραψαν και δικές τους εμπειρίες και όσα βίωσαν συνάδελφοί τους που κλήθηκαν για ανακρίσεις.

Η κρίση στην πριγκιπική αυλή μάλλον θα έχει διάρκεια, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν τα όσα διαμείβονται μεταξύ στελεχών. Ακόμα και η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα μου επιβεβαίωσε πως κάποια στελέχη δεν προλαβαίνουν να απαντούν σε τηλεφωνήματα αγανακτισμένων μελών του κόμματος για τον τρόπο που έγιναν οι καρατομήσεις των «επικίνδυνων» στελεχών. Κάποιος θερμόαιμος, παλαιό στέλεχος, σύμφωνα με την Φωτούλα, έστησε πρόσφατα καυγά με στέλεχος από τους εκλεκτούς του Νικόλα. «Μόνο στα χέρια έλειψε να πιαστούν και σε στιγμή πολύ ακατάλληλη για όλους» μου ανέφερε και πρόσθεσε: «η οργισμένη ερώτηση του παλαιού στελέχους προς το νεότερο: Ποιος είσαι εσύ που θα με διαγράψεις εμένα μετά από τόσα που πρόσφερα για δεκαετίες στο κόμμα;» έμεινε αναπάντητη.

Η Φωτούλα, πάντως, επιμένει πως η πρόσφατη έκθεση του Μάρκου Κυπριανού για τα αίτια της ήττας στις εκλογές έχει γεννήσει ανέκδοτα. Όπως μου είπε, «εκτός από το τραγούδι του Κηλαηδόνη ‘‘φταίει ο Χατζηπετρής’’ που πάει να γίνει ο ύμνος του ΔΗΚΟ, κυκλοφορεί και ένα άλλο πετυχημένο σε μορφή διαλόγου: -Μετά τις διαγραφές στελεχών στο ΔΗΚΟ ποιοι θα φταίνε για την επόμενη ήττα; -Θα τους μάθουμε κι αυτούς μόλις διαγραφούν!».

ΚΟΥΪΖ: Ποιος βουλευτής ετοιμάζεται να κινήσει αγωγή σε άλλον βουλευτή για δυσφήμιση; Όλα θα εξαρτηθούν εάν θα πάρει ή όχι τη συγγνώμη που ζητάει...

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να γονατίσει την Τουρκία

«Ο μόνος που θα τη γονατίσει είσαι εσύ!!! »
ΑΚΑ  |  09:34

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η πρόταση Ακιντζί

«Ο κ. His Master`s Voice ξαναμίλησε!»
ΑΚΑ  |  09:12

Αρχιεπίσκοπος: Γιατί δεν πήγα στην κηδεία του Δ. Χριστόφια

«"......κάλεσαν τον Άγιο αδελφό"!!! O ένας βαγαπόντης λέγει τον άλλο βαγαπόντη ΑΓΙΟ! Μα πότε εν ...»
ΑΚΑ  |  18:26

Πρόταση Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

«Η πρόταση Ακκιντζί δίνει την ευκαιρία στον Αναστασιάδη να δείξει πόσο έξυπνος είναι. Αν είναι! »
ΑΚΑ  |  18:23

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X